פאי רועים קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי רועים קל הכנה

פאי רועים קל הכנה

פאי רועים קל הכנה, עוד מאכל שמאוד אוהבים אצלי זה פאי רועים. מי לא מכיר את המאכל הבייתי הטעים הזה, שכבה של בשר טחון ומעליה שכבת תפוחי אדמה שבגירסה שאני מכינה ואוהבת אלו הן בטטות שהופכות את המאפה לטעים בצורה שחבל על הזמן. להיבהל מרשימת המצרכים הארוכה, מאוד פשוט להכנה, קלי קלות.

מרכיבים:

שכבת הבטטות:
3 בטטות רכות
תפוח אדמה רך
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 שיני שום קצוצות ומטוגנות
מל”פ (מלח, פלפל)

פירורי לחם

שכבת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
רסק עגבניות קטן
מעט מים
כף פפריקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. למעוך בטטות, תפוח אדמה, בצלים, שום, לתבל, לבדוק טעמים.

2. לטגן בצלים, להוסיף בשר, לטגן (לפורר) עד שמחליף צבע והנוזלים נעלמים.

3. להוסיף רסק, מעט מים, תבלינים, לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים, לבדוק טעמים.

4. בתבנית לשטח את הבשר, מעל לשטח את הבטטות. בעזרת מזלג ליצור פסים על שכבת הבטטות ולפזר פירורי לחם.

5. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 40 דקות

37341 צפיות 52 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי רועים קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

בטי : “טוב…אחרי שסיימתי את כל הבישולים…רגע לפני ליל סדר…אני רוצה להודות לך על מתכונים טעימים וממש קלים…הכנתי אפילו את מרק הקניידלאך…פאי רועים …לביבות בטטה.. פשטידת קישואים ועוד ..פעם ראשונה ליל סדר אצלי ובזכותך הצלחתי !!!”

בלי : “הכנתי לחג את הפאי רועים יצא נדיר לא נשאר פירור.. הכנתי גם את הבשר עם פטריות ביין ודבש יצא טעים מאד תודה רבה לך גרפתי מחמאות בזכותך.”

323
תגובות

  הרשם  
עדכן
אינה

הי ניקי, רציתי בבקשה לשאול אם ניתן לוותר על הפירורי לחם? תודה רבה 🙂

סיבל

הי ניקי
האם הכמויות מתאימות לתבנית חד פעמית בינונית?

ליאור

היי ניקי מה שלומך? מתלבטת מאוד בין הפאי רועים הזה לבין הפאי רועים השני עם התפו״א,, מה יותר טעים ??

דבורה

אני כבר שעה מסתובבת פה בין מתכון למתכון של הבשר טחון…
כל מתכון משכנע אותי שאותו אני יכין;-)…
והתגובות בכלל!!
כבר מכירה את האתר ויודעת שהכל מוצלח!!
לא מצליחה להחליט… פאי רועים או חצילים ממולאים? או שמוסקה וזהו?
מה שבטוח כל מתכון עושה אותי רעבה יותר ויותר…
שאלה קטנה: כמה גרם חבילת רסק עגבניות קטנה? (לא גרה בארץ, הגרמים פה בקופסאות שונה…)

חוה

בוקר טוב
קדימה למטבח.
אני בדרך להכנת הפאי. בכמה תפא להשתמש בהנחה שאני לא מוסיפה בטטות?

גלית

שלום ניקי,
האם הבצל המטוגן זה לשכבת הבשר או הבטטות ?
ברשימת המצרכים זה רשום בבטטות ואילו באופן ההכנה בבשר…
תודה מראש

רז

ניקי יקרה
מה הסיכוי שאחרי שהשכבות מוכנות אני מכניסה למקרר לכמה שעות ורק אח”כ מכניסה לתנור?
חייבת לצאת מהבית וטרם הכנסתי לתנור..