פאי רועים קל הכנה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי רועים קל הכנה

פאי רועים קל הכנה

פאי רועים קל הכנה, עוד מאכל שמאוד אוהבים אצלי זה פאי רועים. מי לא מכיר את המאכל הבייתי הטעים הזה, שכבה של בשר טחון ומעליה שכבת תפוחי אדמה שבגירסה שאני מכינה ואוהבת אלו הן בטטות שהופכות את המאפה לטעים בצורה שחבל על הזמן. להיבהל מרשימת המצרכים הארוכה, מאוד פשוט להכנה, קלי קלות.

מרכיבים:

שכבת הבטטות:
3 בטטות רכות
תפוח אדמה רך
2 בצלים קצוצים ומטוגנים
2 שיני שום קצוצות ומטוגנות
מל”פ (מלח, פלפל)

פירורי לחם

שכבת הבשר:
חצי קילו בשר טחון
2 בצלים קצוצים
רסק עגבניות קטן
מעט מים
כף פפריקה
סוכר לפי הטעם
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. למעוך בטטות, תפוח אדמה, בצלים, שום, לתבל, לבדוק טעמים.

2. לטגן בצלים, להוסיף בשר, לטגן (לפורר) עד שמחליף צבע והנוזלים נעלמים.

3. להוסיף רסק, מעט מים, תבלינים, לבשל עד שהנוזלים מצטמצמים, לבדוק טעמים.

4. בתבנית לשטח את הבשר, מעל לשטח את הבטטות. בעזרת מזלג ליצור פסים על שכבת הבטטות ולפזר פירורי לחם.

5. להכניס לתנור שחומם בחום בינוני, בסביבות 40 דקות

30124 צפיות 3 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי רועים קל הכנה

גולשים מכינים וממליצים:

בטי : “טוב…אחרי שסיימתי את כל הבישולים…רגע לפני ליל סדר…אני רוצה להודות לך על מתכונים טעימים וממש קלים…הכנתי אפילו את מרק הקניידלאך…פאי רועים …לביבות בטטה.. פשטידת קישואים ועוד ..פעם ראשונה ליל סדר אצלי ובזכותך הצלחתי !!!”

בלי : “הכנתי לחג את הפאי רועים יצא נדיר לא נשאר פירור.. הכנתי גם את הבשר עם פטריות ביין ודבש יצא טעים מאד תודה רבה לך גרפתי מחמאות בזכותך.”

315
תגובות

  הרשם  
עדכן
נעמה

הי ניקי,המתכון לא מוזכרת ביצה.לא צריך להוסיף לבלילת בטטה כדי שלא תתפרק?

בלי

היי ניקי
שכחתי לטגן עם הבצל שום אפשר להוביך שום כתוש חי לשכבת הבטטות או לוותר?

מוריה

היוש ניקי
עם הודו טחון זה גם הולך?

ליליאן

היי
יש לי בטטה גדולה לא היה קטנות זה מספיק

אלינור אורן

הי ניקי, כמעט שבת שלום! יש אפשרות להכין היום בנפרד את השכבות של הבשר והתפו”א ומחר לאפות בתנור?

יסמין

שבת שלום ניקי, רוצה להכין את הפאי ויש לי חצי דלעת שנשארה מרוטב הקוסקוס שלך שהיה מצוין! מה דעתך? האם יכול להתאים להחליף
בטטה אחת בדלעת? תודה על התגובות המהירות שלך והמתכונים המעולים :)))

ניצן

ניקי יקרה
את באמת אלופה במתכונים שלך זה מדהים איך כל(!) מתכון שלך נהפך למתכון הבית שלנו.
הכנתי את הפאי רועים הזה שבת שעברה ויצא פשוט מושלם ככ טעים אין דברים כאלה.
כמה שינויים שעשיתי:
בשביל שהפאי כן יצא יציב בדומה לפשטידה- הכנתי בפיירקס גדול יחסית (בערך 20*30)
הוספתי לחלק של התפוא כף גדושה מיונז
הכנתי יום מראש ושמתי בשבת בבוקר על הפלטה שגם תרם ליציבות.
ככה יצאו פרוסות שממש אפשר לחתוך ולא נשפך כזה.
תודה גדולה בשם כל המשפחה (ובעיקר בעלי… (-; )