קציצות בשר וכרובית אפויות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
קציצות בשר וכרובית אפויות

קציצות בשר וכרובית אפויות

קציצות בשר וכרובית אפויות, הראש בשביתה שום דבר לא עולה לי לראש מה מכינים לצהריים ? לבעלי יש הצעה קבועה אין לך חשק / זמן / כח לבשל ?  אין בעיה ניקח אותם לאכול פלאפל. כן בטח אני מיד הולכת לקנות אני רק עוברת במטבח קודם…

22 קציצות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

250 ג’ בשר בקר טחון
250 ג’ הודו טחון
כרובית קטנה במשקל 600 ג’
בצל בינוני קצוץ ומטוגן עד הזהבה
ביצה
כוס פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
1/4 כוס פטרוזיליה קצוצה
1/4 כפית קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

פירורי לחם

הכנות:

1. לחלוט את הכרובית כ 10 דקות במים רותחים או עד שהיא רכה. לסנן ולמעוך גס.

2. לערבב את כל המצרכים, להכין צלחת עמוקה עם פירורי לחם, ליצור קציצות לשטח (הקציצות עדינות אז בזהירות) לצפות בפירורי הלחם משני הצדדים.

3. להכין תבנית מרופדת בנייר אפיה משומן, לסדר את הקציצות מעל להזליף שמן זית, חום בינוני 180 מעלות צד ראשון כ 35 – 40 דקות או עד שמזהיב ולהפוך בזהירות לצד השני לעוד 20 – 25 דקות.

19568 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

הוגש עם טחינה

גולשים מכינים וממליצים:

נילי : “קציצות מעולות, נימוחות ומפנקות. הילדים אכלו כרובית בלי להרגיש וזה ממש משמח. מומלץ בחום”

103
תגובות

  הרשם  
עדכן
ריבי

בוקר טוב ניקי,
אם אני אטגן את הקציצות (חצי טיגון) ואז אשים ברוטב…
על איזה רוטב היית ממליצה שיהיה מתאים?

מיכל

היי ניקי, כמו תמיד אין עלייך!! אוהבת מאוד את האתר המדהים שלך.
אין שבת/חג בלי ניקי. שאלה: האם ניתן להוסיף את רוטב? אם כן, איזה? אני רוצה להכין לשבת..

אילנית

ניקי שלום,
אוהבת את האתר ואת המתכונים שלך. שאלה לגבי הקציצות עם הכרובית האם ניתן להקפיא מבלי לאפות ללא הציפוי? ולאחר מכן להפשיר ולאפות/לטגן?

אילנה

היי ניקי,

תודה על המתכון. עשיתי כמה טעויות ושינויים לפי מה שהיה בבית- השתמשתי רק בבשר בקר טחון (פעמיים), לא שמתי לב שמדובר בבצל מטוגן, אז טיגנתי את המחית כרובית יחד עם הבצל, הוספתי בטעות קמח מצה במקום פירורי לחם, ואני נאלצת לטגן כי נגמרו לי ניירות האפייה…
הקציצות יוצאות מאוד פריכות מבחוץ, אבל מאוד רכות מבפנים, ואני חוששת שלמרות שאני משאירה אותן הרבה זמן בשמן, שהבשר לא לגמרי מבושל (הוא אפור ולא ורוד, אבל עדיין). האם כדאי להכניס את הקציצות מחר ל”מכה של חום” בתנור (כשאקנה עוד ניירות אפייה…)?
המון תודה, ומאסטר שף שמח 😉
אילנה

בר

הי ניקי, לילה טוב.
אני אוכלת ללא גלוטן. במה ניתן להחליף את הפרורי לחם? אם בכלל.. תודה

ענת

הי ניקי,
רציתי לשאול אם אפשר לטגן את הקציצות .
תודה,
ענת

ליז

רציתי לדעת למה גם בקר וגם הודו והאם אפשרי רק סוג אחד
תודה רבה 🙂