יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכונים לפסח

קציצות פראסה עם בשר

23 מרץ 2013
(Visited 13,824 times, 1 visits today)
קציצות פראסה עם בשר

קציצות פראסה עם בשר

קציצות פראסה עם בשר , יכול להיות חג פסח בלי קציצות פראסה ? לא אין סיכוי. קיבלתי כמה בקשות לקציצות האלה הן באמת קלות וזאת מנה קלילה לשולחן.

25 קציצות

מרכיבים:

קילו כרישה
200 ג’ חזה עוף טחון
300 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני
3 כפות שמן
תפוח אדמה בינוני
חצי כוס קמח מצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לקצוץ את הכרישה (חלק לבן) להרתיח מים עם כפית שטוחה מלח להוסיף את הכרישה ולבשל כ 15 דקות לסנן ולסחוט היטב, לשמור בצד כשלוש שעות מידי פעם לסחוט ולהוציא את הנוזלים.

2. לבשל את תפוח האדמה עד שהוא רך ולמעוך

3. לקצוץ את הבצל ולטגן יחד עם השמן על אש נמוכה עד שמזהיב.

4. לערבב את כל המצרכים להכין קציצות ולטגן עד הזהבה משני הצדדים.

אפייה:
לרפד תבנית בנייר אפיה משומן לחמם מראש תנור ל 180 מעלות ולאפות צד ראשון כ 20 – 25 דקות צד שני כ 10 דקות. להגיש עם פלחי לימון.

קציצות פראסה עם בשר קציצות פראסה עם בשר

קציצות פראסה עם בשר קציצות פראסה עם בשר

הרשם
עדכן
40 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי
הבשר מספיק להתבשל בטיגון ככ קצר עם הקציצות? לא עדיף לטגן אותו קודם ואז להוסיף אותו לעיסה ואז לטגן?

חג שמח ניקי ,האם אפשר להשתמש בבצל סגול במקום בלבן ? (בעלי הביא רק סגולים )

הי ניקי, אני בדרכי להכין את הקציצות האלה, אם כי לראש השנה ולא לפסח… מן הסתם אוכל להחליף את קמח המצה שהוא טיפה כבד ודביק בפירורי לחם, או שילוב של פירורי לחם עם מעט קמח רגיל. אבל שתי שאלות לי אלייך. האחת – צבע הקציצות בצילומים הוא די כתמתם – ואין ברשימת המרכיבים שום דבר שיצדיק את הצבע הזה – זו רק תופעה של הטיגון, או שיש דברים בגו׳ ?

שנית, אני מתעתד לאפות ולא לטגן את הקציצות, והייתי רוצה המלצה כיצד לא לייבש אותן.

היי ניקי תודה רבה
אפשר להוסיף ירק כגון פטרוזיליה וכוסברה?

טעים טעים , הכנתי כתוספת לערב החג רק מעוף .
הרוב נאכל בשעת ההכנה..

ניקי יקרה, מאד אוהבת את האתר שלך, רציתי לשאול: מעולם לא אפיתי קציצות פרסה, האם ההבדל הוא מהותי? פשוט השנה בא לי לאפות ..
ואם אני מכינה היום לליל הסדר… האם להקפיא עד שישי, או לשמור במקרר?
בהזדמנות חגיגית זאת, רוצה לאחל לך פסח שמח, ושתמשיכינלעשות חייל במטבח 🙂

האם אפשר להכין באינגליש-קייק