קציצות פרסה עם בשר ותפוחי אדמה
זה המתכון הכי אהוב בפסח קציצות בשר עם כרישה נחטפות! בדרך כלל מגישים עם פלחי לימון ואיזה סלט ירקות טוב כמו שזה מושלם. כל פעם שאני מוצאת מבצע טוב על כרישה הקציצות האלה חובה על השולחן.
אם אתם מחפשים מתכון אהוב גם על ילדים וגם על מבוגרים זה המתכון הזה תפוח אדמה עם כרישה ובשר ביחד זאת ארוחת צהריים נהדרת קציצות עסיסיות רכות וטעימות.
25 קציצות
מרכיבים:
קילו כרישה (4 – 5 יחידות)
200 ג' חזה עוף טחון
300 ג' בשר בקר טחון
גזר גדול מגורד גס
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
3 כפות שמן
תפוח אדמה בינוני
חצי כוס קמח מצה
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לחתוך את הכרישה לקוביות קטנות רק את החלק הלבן את הירוק תחתכו לחלוט כ 15 דקות לסנן לקרר ורז להתחיל לסחוט זה לוקח קצת זמן רק תוודאו שכל הנוזלים יוצאים.
2. בינתיים לבשל את התפוח אדמה שהוא רך לסנן לתת לנוזלים לצאת ולמעוך למחית אחידה (פירה), לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות ולצרף לכרישה ולפירה.
3. להוסיף את שאר המצרכים לערבב לתערובת אחידה מומלץ להרטיב את הידיים להכין כדורים בגודל פינג פונג לשטח ולטגן עד שמזהיב יפה משני הצדדים.
4. מי שמעדיף לאפות:
תנור חם על 180 מעלות נייר אפייה משומן יפה לסדר את הקציצות לאפות כ 25 דקות להפוך ולטגן עוד כ 10 – 15 דקות.