פאי בשר ובטטה
תמיד יש לי בשר טחון במקפיא, הוא נפלא לקציצות אפויות, בולונז, ואפילו ממולאים, אני חושבת שהכנתי איתו כמעט כל דבר אפשרי אז מה נשאר ? פאי בשר נראה טוב מאוד משביע בתוספת סלט למשל.
מרכיבים:
בצק עלים
חצי קילו בשר טחון
5 – 6 פטריות שמפיניון חתוכות קטן
בטטה בינונית רכה / תפוח אדמה
בצל
2 ביצים
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף קטשופ
כפית פפריקה
כפית סוכר
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
ביצה טרופה
הכנות:
1.להניח בצק עלים בתבנית משומנת, להדק לחתוך שאריות להכניס בינתיים למקרר.
2.לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את הפטריות ולטגן דקה שתיים להוסיף את הבשר לטגן ולתבל. להוריד מהאש.
3. למעוך את הבטטה ולערבב עם הבשר להוסיף את הביצים לערבב במהירות.
4. לשטח את הבשר על הבצק באופן שווה לסגור עם בצק, להבריש בביצה ולפזר שומשום.
5. חום בינוני 180 מעלות כ 25 דקות.
גולשים מכינים וממליצים:
יפית: "הכנתי את המתכון הזה כבר 3 פעמים והמחמאות היו בשמיים.
אני עוצרת לכתוב לך תודה רבה, לא רק על המתכון הזה, אלא על כולם. אני מבשלת ואופה רק מתכונים שלך ותמיד הכל יוצא מוצלח וטעים. תודה רבה לך יקרה על שגרמת לי להתאהב במטבח… ועל הדרך, גם בך!!!"