


קנלוני ממולא בשר ותרד
מה עושים עם בשר טחון ? קציצות, אולי בולונז ? לפעמים מרוב שיש כל כך הרבה מתכונים אני הולכת לאיבוד, יש לי בשר טחון ואין לי מושג מה לעשות איתו.
עד שאני נזכרת שיש לי קנלוני. אני חייבת לומר שבשר טחון ופסטה זה שילוב נהדר! הקנלוני ממולא בשר מכוסה ברוטב עגבניות, זאת מנה שמחסלים!
18 יחידות
מרכיבים:
קנלוני
200 ג’ בשר הודו
200 ג’ בשר בקר
בטטה קטנה מגורדת
300 ג’ תרד
קורט קינמון
בצל קצוץ
קורט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הרוטב:
4 עגבניות
בצל בינוני
כף רסק
כף דבש
סוכר (במידה וצריך)
2 כוסות מים
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחלוט את התרד כ 10 דקות במים רותחים לסנן לסחוט ולקצוץ.
2. לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו, להוסיף את הבטטה לטגן ככמה דקות עד שרוב הנוזלים נעלמים לתבל ולהוריד מהאש, להוסיף את התרד ולצנן.
3. לחלוט את העגבניות ולקלף, לטגן את הבצל להוסיף את השום לחתוך את העגבניות ולהוסיף רסק, דבש תבלינים ומים להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב.
4. להעביר את המילוי לשקית זילוף למלא את הקנלוני.
לשים 2 – 3 כפות מהרוטב בתבנית מעל לסדר את הקנלוני צמודים אחד לשני מעל לצקת את הרוטב שיכסה הכל.
5. לכסות עם נייר כסף 45 דקות חום בינוני 180 מעלות.
גולשים מכינים וממליצים:
שלומית : “ניסיתי בשבת פעם ראשונה.. פשוט מצוין! גם בת השנתיים התלקקה ;)”
היי ניקי, שנה טובה ,שבוע טוב
יש לי רק בשר בקר טחון, הולך? או עדיף לשלב…
תודה רבה 🙂
ואל
רציתי לשאול למה המתכונים כאלה צריך לטגן קודם את הבשר? למה לא פשוט למלא כמו תערובת של קציצות?
הי ניקי,
ראשית, תודה רבה על מתכונים נפלאים!!
רציתי לדעת- למה הכוונה בתרד? עלים שקונים במקרר בסופר? קפוא?
תודה מראש
טעים מאוד! רוב הילדים גם ביקשו תוספת…. עשיתי עם פטרוזיליה במקום התרד ( בלי חליטה כמובן)
יש שום במתכון שלא מופיע במצרכים- הוספתי שן אחת חתוכה לקוביות קטנות.
האם אפשר להחליף את התרד בבזיליקום ( קצת בזיליקום ולהגדיל את כמות הבטטה?) או שזה ממש לא לעניין…?
היי ניקי, שאלה בסיסית קצת.. יש לי עלי מנגולד, זה תרד? ויש לי רק בשר טחון לא הודו.. זה בסדר? תודה מראש