


קנלוני ממולא בשר ותרד
מה עושים עם בשר טחון ? קציצות, אולי בולונז ? לפעמים מרוב שיש כל כך הרבה מתכונים אני הולכת לאיבוד, יש לי בשר טחון ואין לי מושג מה לעשות איתו.
עד שאני נזכרת שיש לי קנלוני. אני חייבת לומר שבשר טחון ופסטה זה שילוב נהדר! הקנלוני ממולא בשר מכוסה ברוטב עגבניות, זאת מנה שמחסלים!
18 יחידות
מרכיבים:
קנלוני
200 ג’ בשר הודו
200 ג’ בשר בקר
בטטה קטנה מגורדת
300 ג’ תרד
קורט קינמון
בצל קצוץ
קורט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הרוטב:
4 עגבניות
בצל בינוני
כף רסק
כף דבש
סוכר (במידה וצריך)
2 כוסות מים
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחלוט את התרד כ 10 דקות במים רותחים לסנן לסחוט ולקצוץ.
2. לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו, להוסיף את הבטטה לטגן ככמה דקות עד שרוב הנוזלים נעלמים לתבל ולהוריד מהאש, להוסיף את התרד ולצנן.
3. לחלוט את העגבניות ולקלף, לטגן את הבצל להוסיף את השום לחתוך את העגבניות ולהוסיף רסק, דבש תבלינים ומים להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב.
4. להעביר את המילוי לשקית זילוף למלא את הקנלוני.
לשים 2 – 3 כפות מהרוטב בתבנית מעל לסדר את הקנלוני צמודים אחד לשני מעל לצקת את הרוטב שיכסה הכל.
5. לכסות עם נייר כסף 45 דקות חום בינוני 180 מעלות.
גולשים מכינים וממליצים:
שלומית : “ניסיתי בשבת פעם ראשונה.. פשוט מצוין! גם בת השנתיים התלקקה ;)”
ניקי, היקרה,
האתר שלך פשוט מעולה. אפילו מאותגרות מטבחית כמוני מוצאות בו את שחשקה נפשן 🙂
שיהיה ברור – אני עדיין לא סובלת את המטבח וממש לא אוהבת לבשל ותמיד מעדיפה לעשות משהו אחר … אבל חייבים לאכול, לא? בעיקר הילדים 🙂
אז שוב, המון תודה!
שתי שאלות:
– לגבי התרד- אני נוטה לוותר כי לא אוהבים אצלי. יש תחליף או שפשוט אפשר בלי?
– האם אפשר לוותר על עניין חליטת העגבנייה ? (עצלנית…) אי אפשר פשוט לחתוך אותה עם הקליפה?
תודה ו…כמעט סופ”ש מצויין שיהיה לך!
המתכונים שלך פשוט מעולים , המון תודה! לגבי הקנלוני , למה הם מתפרקים בסוף כשאני מוציאה אותם מהתבנית לכלי הגשה?
אהבתי את האתר זה פשוט ניפלא כימעט כל הדברים יש פה אני מאוד מיתרשמת רק רציתי להגיד לך את זה כי את פשוט מדהימה
הי ניקי.
האם ניתן לעשות את המתכון רק מחזה עוף טחון? אם לא מתאים, האם יש לך הצעות למתכון עם חזה עוף טחון, חוץ מכדורי העוף והפתיתים אותו הכנתי אין ספור פעמים….מוצלח מאוד. תודה רבה.
ראשית, מאוד נהנית מהאתר שלך, הוא ברור קצר ולעניין וכל מתכון יוצא כמו מנות שף.
שאלה לי אליך לגבי מתכון זה…אני צריכה לבשל את הפסטה קודם? לפי התמונה לא נראה לי…אודה לך על התשובה.
ניקי היקרה,
ראשית הרשי לי לפרגן על המתכונים הנהדרים, ממש תענוג אמיתי, הכל יוצא טעים ומוצלח!!
שנית, ניתן להחליף את התרד בירק אחר? (הילדים לא יחבבו אותו לדעתי).
ניקי, מה עושים עם הבשר? איך מכינים? חסר לך חלק 🙂