


קנלוני ממולא בשר ותרד
מה עושים עם בשר טחון ? קציצות, אולי בולונז ? לפעמים מרוב שיש כל כך הרבה מתכונים אני הולכת לאיבוד, יש לי בשר טחון ואין לי מושג מה לעשות איתו.
עד שאני נזכרת שיש לי קנלוני. אני חייבת לומר שבשר טחון ופסטה זה שילוב נהדר! הקנלוני ממולא בשר מכוסה ברוטב עגבניות, זאת מנה שמחסלים!
18 יחידות
מרכיבים:
קנלוני
200 ג’ בשר הודו
200 ג’ בשר בקר
בטטה קטנה מגורדת
300 ג’ תרד
קורט קינמון
בצל קצוץ
קורט קינמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הרוטב:
4 עגבניות
בצל בינוני
כף רסק
כף דבש
סוכר (במידה וצריך)
2 כוסות מים
כף פפריקה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לחלוט את התרד כ 10 דקות במים רותחים לסנן לסחוט ולקצוץ.
2. לטגן את הבצל עד שמזהיב להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו, להוסיף את הבטטה לטגן ככמה דקות עד שרוב הנוזלים נעלמים לתבל ולהוריד מהאש, להוסיף את התרד ולצנן.
3. לחלוט את העגבניות ולקלף, לטגן את הבצל להוסיף את השום לחתוך את העגבניות ולהוסיף רסק, דבש תבלינים ומים להנמיך את האש ולבשל כ 15 דקות מידי פעם לערבב.
4. להעביר את המילוי לשקית זילוף למלא את הקנלוני.
לשים 2 – 3 כפות מהרוטב בתבנית מעל לסדר את הקנלוני צמודים אחד לשני מעל לצקת את הרוטב שיכסה הכל.
5. לכסות עם נייר כסף 45 דקות חום בינוני 180 מעלות.
גולשים מכינים וממליצים:
שלומית : “ניסיתי בשבת פעם ראשונה.. פשוט מצוין! גם בת השנתיים התלקקה ;)”
הי ניקי
עשיתי פעם את המתכון הזה ויצא מדהים ואני ממש רוצה לחזור עליו הבעיה שלאחרונה הבטטות המשווקות הן כנראה מהקפאה ואיכותן לא מדהימה בלשון המעטה. מה את מציעה לעשות ? אפשרהלהחליף את הבטטה בקישוא ? או במשהו אחר ? לא רוצה לוותר על זה לגמרי.
תודה רבה רבה על מתכונים מעולים!
ערב טוב ניקי
מתאים להחליף כרובית בתרד?
תודה
הי ניקי
נשאר לי מילית
האם אפשר ליצור עוד שכבה של קנלוני ומעל כל הרוטב?
הי ניקי
המתכונים שלך כרגיל מככבים אצלי השבת
אין לי שקית זילוף, האם אפשר לאלתר עם משהו אחר?
הי ניקי
אין לי שקית זילוף, האם אפשר לאלתר עם משהו אחר
תודה
הי ניקי
אני רוצה להכין מחר ואני לא אוהבת תרד אפשר לוותר?
אפשר להחליף דבש בסילאן? יש לי ילדה בת שנה שאוכלת איתנו.
שאלה אחרונה אני רוצה לשלב פטריות אפשר? ואם כן מתי להוסיף?
תודה מראש
הי ניקי המדהימה ,בעלי ממש שונא שאני שמה דבש או סילאן
בבישולים ,האם אפשר לוותר במתכון הזה ?או שאני אכין את הרוטב כמו בלזניה הבשרית?