לחמניות ממולאות בשר - ארוחה שלמה
לחמניות הבשר המפורסמות שלי כל מי שטעם ביקש את המתכון שילוב מעולה של לחמניות בשר רכות עם מילוי משגע טעמים חזקים בועט בפה, שישי צהריים אני מחפשת להכין דברים קלים ולא להעמיס והלחמניות האלה מושלמות.
תבנית יוצאת מהתנור רועי מגיע למטבח ובודק מה הריח הטעים ומתי אפשר לשבת לאכול, ליד אני מגישה מבחר סלטים כל אחד טובל את הלחמנייה בסלט שהוא אוהב לתת ביס זה ממש כמו לאכול עננים טעימים.
לחמניות בשר רכות ונחטפות הכי ארוחה למשפחה ובמיוחד לילדים.
9 לחמניות
מרכיבים:
בצק:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות)
חצי כף שמרים יבשים
כפית וחצי סוכר
חצי כף מלח
חלמון (צהוב)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
140 מ"ל מים פושרים (מעט יותר מחצי כוס)
מילוי בשר:
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
200 ג' בשר בקר טחון
200 ג' בשר הודו טחון / בקר
שליש צרור פטרוזיליה קצוצה דק (הזר של השוק)
תבלינים:
מעט פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית גריל עוף
כפית מלאה א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
חלמון (צהוב)
שומשום
הכנות:
1. הכנת המילוי:
לחמם מחבת עם 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל עד הזהבה, מי שרוצה להוסיף חריף להוסיף עכשיו פלפל חריף חתוך לטבעות ולטגן כדקה עם הבצל.
2. להכין צלחת עמוקה עם נייר סופג כפול. להוסיף את הבשר ולטגן כ 5 דקות תוך כדי פירור הבשר לפרק את כל הגושים להוסיף תבלינים ולבשל עוד 5 דקות להוריד מהאש ולשפוך על הנייר להמתין מספר דקות ולהעביר לנייר סופג חדש.
3. בסופו של דבר הבשר אמור להישאר ללא נוזלים, להוסיף את הפטרוזיליה.
4. לשים בקערת המיקסר את הקמח שמרים סוכר ומלח להוסיף חלמון שמן ומים ולעבד לבצק רך וחלק לכסות ולהתפיח שעתיים עד שהבצק מכפיל את הנפח.
5. להוריד נפח לחלק את הבצק ל 9 יחידות (60 ג') ולעגל לכדור, כל חלק לרדד לעיגול דק בקוטר 15 ס"מ לשים במרכז כף וחצי מהמילוי מעט יותר להרים את הדפנות ולסגור לכדור.
6. להתפיח 15 – 20 דקות ולחמם תנור ל 190 מעלות.
7. להבריש עם חלמון טרוף ולפזר שומשום לאפות כ 20 דקות.
מה היה לנו ?
לחמניות בשר חמות ורכות, טחינה של מסעדות, סלט תורכי, משוויה ומטבוחה.
For the recipe in English:
Meat Buns Recipe
גולשים מכינים וממליצים:
אופירה : "אני בדרך כלל לא משתמשת בביטוי הזה אבל הלחמניות האלה מאלצות אותי..ניקי, הילדים והמבוגרים פשוט עפו על זה!!!! כל כך התלהבו, יצא מהמםם וטעים שלא יכלו להפסיק לאכול. איזה מזל שהכפלתי כמויות!!"
בטי : "אני חייבת לציין שזה אחד המתכונים הראשונים שעשיתי אצלך לפני כ3 שנים…וזה ממש טעים…לא הפסקתי לאכול את זה…מאוד מומלץ"
יהודית : "עשיתי בדיוק כמו שאמרת ויצא מדהים!"