לחמניות ממולאות בשר טחון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לחמניות ממולאות בשר טחון

לחמניות ממולאות בשר טחון

אני אתחיל מהסוף, אני מניחה באמצע השולחן קערה עם לחמניות שנראות תמימות למראה, לחמניות ולא יותר, ואז מישהו חותך את הלחמניה ומתגלית ההפתעה! היא מלאה בשר טעים ואז כל אחד מזדרז לקחת עוד אחת לפני שהכל יגמר. דרך טובה לתת לילדים בשר, הבשר נכנס בדלת האחורית בהפתעה והם אוכלים את הלחמניות בכיף.

15 לחמניות

מרכיבים:

בצק:
300 ג’ קמח (2 כוסות + 2 כפות)
כפית שמרים יבשים
כפית וחצי סוכר
3/4 כפית מלח
חלמון
1/4 כוס שמן
140 מ”ל מים פושרים

מילוי:
בצל קטן קצוץ ומטוגן
200 ג’ בשר בקר טחון
200 ג’ בשר הודו טחון
כפית פפריקה
תפוח אדמה קטן מגורד
כפית א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

ביצה טרופה
שומשום

הכנות:

1. לעבד את המצרכים לבצק,להתפיח מכוסה במקום חמים עד שמכפיל את הנפח.

2. לערבב את מצרכי המילוי ליצור קציצות בגודל כדור פינג פונג לשטח ולטגן משני הצדדים עד שמוכן, לקרר

3. לרדד לעלה גדול לקרוץ עיגולים בקוטר 7 – 8 ס”מ במרכז כל עיגול להניח קציצה ולסגור.

4. להתפיח כ 20 דקות להבריש עם ביצה ולפזר שומשום. לאפות ב 180 מעלות (לחמם מראש) כ 20 דקות.

60277 צפיות 46 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לחמניות ממולאות בשר טחוןלחמניות ממולאות בשר טחוןלחמניות ממולאות בשר טחוןלחמניות ממולאות בשר טחון

גולשים מכינים וממליצים:

אופירה : “אני בדרך כלל לא משתמשת בביטוי הזה אבל הלחמניות האלה מאלצות אותי..ניקי, הילדים והמבוגרים פשוט עפו על זה!!!! כל כך התלהבו, יצא מהמםם וטעים שלא יכלו להפסיק לאכול. איזה מזל שהכפלתי כמויות!!”

בטי : “אני חייבת לציין שזה אחד המתכונים הראשונים שעשיתי אצלך לפני כ3 שנים…וזה ממש טעים…לא הפסקתי לאכול את זה…מאוד מומלץ”

יהודית : “עשיתי בדיוק כמו שאמרת ויצא מדהים!”

455
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרי

ניקי יקרה,
לערב שבת הכנתי את הלחמניות המשגעות הללו והבצק יצא משגע+ צלי כתף פרוס עם זיתים ופיטריות ואורז, לקינוח: רולדות שמרים שאותן הכנתי פרווה (לפי המלצתך מים ושמן). אני חייבת לציין שקיבלתי מחמאות אדירות מכולם ולא נשאר כלום, לא האמנתי שאצליח עם הלחמניות המשגעות הללו.
אני רוצה לנסות להכין עוגת שמרים שושנים שוקולד ואעדכן אותך, מקווה שאצליח.
תודה על הכול, אוהבת שרי

אפרת

הי ניקי,

האתר שלך פשוט נפלא! תבורכי!
הכנתי את הלחמניות ויצא מעדן. בצק מדהים.
שאלה – נשארו לי שאריות מהבצק לאחר קריצת העיגולים לעוד כמה לחמניות אבל לא הצלחתי לגבש אותו מחדש ולעבוד איתו שוב ולצערי הוא נזרק (גם לא היה לי רעיון אחר עבורו…). נשמע לך הגיוני?
תודה ושבת שלום!

nushi180

אוףףףף הבצק יוצא לי קשההה… ולא תופח.. למה???

נטלי

ניקי שלום האם ניתן להכין רק עם טחון עוף?

יעל

היי ניקי
אני מכינה את זה ביום רביעי
ומגישה בשבת בבוקר
לשמור במקרר או מקפיא?
תודה רבה!

רוית

היי ניקי המקסימה
האם יש איפשהו באתר הסבר איך מטגנים קציצות
האם בשמן עמוק? איך יודעים שמוכן?
לא כולם מוכשרים ומנוסים כמוך 🙂
תמשיכי להפתיע טעים לנו 🙂
תודה

perach42

ניקי יקרה. הצילו!! המתכונים שאני מעבירה למחברת המתכונים (כמו זה למשל) לא מופיעים שם. מה לעשות?