איך מכינים קובה ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

איך מכינים קובה ?

הבטחתי והבטחות צריך לקיים. הגולשים ביקשו סדנא להכנת קובה אז לקחתי על עצמי את האתגר הזה (מי שישמע איזה אתגר אפשר לחשוב). זה באמת פשוט להכין ואני לא כותבת סתם, חשוב לנסות כמה פעמים ועם כל ניסיון יודעים יותר ומכינים קובה יותר טוב ויותר מהר.
תעבדו במדויק לפי המתכון יוצאות קובה נפלאות. לא להתייאש אם בפעם הראשונה לא מצליח אז מה ? מנסים שוב ושוב זה בסוף מצליח והכי כיף במתכון הזה שהוא באמת קלי קלות.

20 קובות

מרכיבים:

400 ג’ סולת
כוס ורבע מים
2 כפיות מלח
2 כפיות שמן

מילוי:
400 ג’ בשר בקר טחון
(מספר 2 צלעות)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
3 עלי מנגולד קצוצים
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבצק ולקרר כשעה. בינתיים לערבב את הבשר, מנגולד פטרוזיליה ותבלינים.

2. לעבוד עם ידיים רטובות מאוד מקל על העבודה. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולשטח בכף היד במרכז להניח ממילוי הבשר ולסגור מסביב את הבשר, לקוצ’ץ ולסגור את הקובה.

3. להקפיא את הקובות לשעתיים.

4. ואיך מכינים קובה סלק ? התשובה בדיוק כאן

הערות:
אני נוהגת להכין מראש את הקובות ושומרת בהקפאה בכלי סגור. הדרך שאני מקפיאה היא אני מסדרת את הקובות על משטח ישר ושהן כמעט קופאות אני מסדרת אותן בכלי בשכבות כשניילון מפריד בין שכבה לשכבה. תמיד יש לי קובות זמינות מתי שאני רוצה להכין.
בקשר לצבע האדום היפה רק אחרי כמה שעות ואפילו למחרת הכדורים מקבלים את הצבע החזק האדום.

27986 צפיות 59 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מכינים את הבצק

קובה סלק

והבצק אחרי קירור

איך מכינים קובה ?

 לקצוץ את המנגולד, צבע יפה נכון ?

קובה סלק

להכין את העיסה

קובה סלק

 כדורים קטנים וחמודים

קובה סלק

מתחילים להכין לוקחים חתיכת בצק

קובה סלק

  לשטח קצת, לא לשכוח ידיים רטובות

קובה סלק

 ועוד קצת סתם עוד הרבה שיהיה כמה שיותר דק

קובה סלק

 להניח כדור במרכז

קובה סלק

 מתחילים לסגור

קובה סלק

 סגור יפה, תזכירו לי מה היה בפנים ?

קובה סלק

 ישר להקפאה שיהיה זמין מתי שבא לי להכין

קובה סלק

 כמה כיף מרק קובה חם בקור הזה

קובה סלק

 

גולשים מכינים וממליצים:

גילה : “הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!”

שירה : “ניקי! רק לומר לך שבזכותך יצא לי הקובה הכי מוצלח שיש!
לפי בעלי- עקפתי בסיבוב את כל הסבתות והדודות “המגלגלות”…..
אלופה אמיתית את!!”

אילנית : “ניקי יקרה, תודה רבה! שנים שאני מנסה ותמיד! הקוביות נפתחות או הסולת לא מספיק גמישה, יצא לי קובה סוף! חבל שחמתי העירקית לא בקו הבריאות, היא היתה גאה בי! תודה רבה”


384
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

היי ניקי חצי מהבצק קפא לי אז השארתי אותו קצת להפשרה ועכשיו אי אפשר לעבוד איתו מה לעשות? להקפיא שוב??

רויטל

שבוע טוב ניקי.
אני חדשה בעולם הבישול.
אני רוצה להכין את הקובות שלך. המתכון נראה מושלם! אשמח לדעת בדיוק איך מבשלים…

בן פורסט

היי ניקי
המים לסולת צריכים להיות
חמים, קרים, פושרים או שזה לא משנה?

סיון

ניקי יקרה. אני ובעלי שני אשכנזים וחשקה נפשנו במרק קובה..
קראנו אצלך,קנינו, הכנו, טרחנו, גלגלנו,הקפאנו כדברייך ובשלנו במרק ו…
יצא שוס גדול ללקק את השפתיים. קובה נפלא!!!
תודה רבה

Miami Florida

שלום לך ניקי המדהימה . התגעגעתי אלייך ! האם ניתן להקפיא את הקובה עם המרק אחרי הבישול ?

אירית ברשצקי

ניקי אולי יש לך בבקשה מתכון למילוי לקובה ללא בשר?

טליה

איזה באסה.. רק כשסיימתי לעטוף את כל הכדוריפ ונלחמתי עם הבצק שלא הספיק… אני פתאום קולטת ששמתי 550 גרם בשר ולא 400… זה מה שקורה כשמבשלים חצי רדומים!! אני מקווה שייצא מוצלח בכל זאת :/

1 21 22 23