איך מכינים קובה ?

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

איך מכינים קובה ?

הבטחתי והבטחות צריך לקיים. הגולשים ביקשו סדנא להכנת קובה אז לקחתי על עצמי את האתגר הזה (מי שישמע איזה אתגר אפשר לחשוב). זה באמת פשוט להכין ואני לא כותבת סתם, חשוב לנסות כמה פעמים ועם כל ניסיון יודעים יותר ומכינים קובה יותר טוב ויותר מהר.
תעבדו במדויק לפי המתכון יוצאות קובה נפלאות. לא להתייאש אם בפעם הראשונה לא מצליח אז מה ? מנסים שוב ושוב זה בסוף מצליח והכי כיף במתכון הזה שהוא באמת קלי קלות.

20 קובות

מרכיבים:

400 ג’ סולת
כוס ורבע מים
2 כפיות מלח
2 כפיות שמן

מילוי:
400 ג’ בשר בקר טחון
(מספר 2 צלעות)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
3 עלי מנגולד קצוצים
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הבצק ולקרר כשעה. בינתיים לערבב את הבשר, מנגולד פטרוזיליה ותבלינים.

2. לעבוד עם ידיים רטובות מאוד מקל על העבודה. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולשטח בכף היד במרכז להניח ממילוי הבשר ולסגור מסביב את הבשר, לקוצ’ץ ולסגור את הקובה.

3. להקפיא את הקובות לשעתיים.

4. ואיך מכינים קובה סלק ? התשובה בדיוק כאן

הערות:
אני נוהגת להכין מראש את הקובות ושומרת בהקפאה בכלי סגור. הדרך שאני מקפיאה היא אני מסדרת את הקובות על משטח ישר ושהן כמעט קופאות אני מסדרת אותן בכלי בשכבות כשניילון מפריד בין שכבה לשכבה. תמיד יש לי קובות זמינות מתי שאני רוצה להכין.
בקשר לצבע האדום היפה רק אחרי כמה שעות ואפילו למחרת הכדורים מקבלים את הצבע החזק האדום.

53955 צפיות 44 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מכינים את הבצק

קובה סלק

והבצק אחרי קירור

איך מכינים קובה ?

 לקצוץ את המנגולד, צבע יפה נכון ?

קובה סלק

להכין את העיסה

קובה סלק

 כדורים קטנים וחמודים

קובה סלק

מתחילים להכין לוקחים חתיכת בצק

קובה סלק

  לשטח קצת, לא לשכוח ידיים רטובות

קובה סלק

 ועוד קצת סתם עוד הרבה שיהיה כמה שיותר דק

קובה סלק

 להניח כדור במרכז

קובה סלק

 מתחילים לסגור

קובה סלק

 סגור יפה, תזכירו לי מה היה בפנים ?

קובה סלק

 ישר להקפאה שיהיה זמין מתי שבא לי להכין

קובה סלק

 כמה כיף מרק קובה חם בקור הזה

קובה סלק

 

גולשים מכינים וממליצים:

גילה : “הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!”

שירה : “ניקי! רק לומר לך שבזכותך יצא לי הקובה הכי מוצלח שיש!
לפי בעלי- עקפתי בסיבוב את כל הסבתות והדודות “המגלגלות”…..
אלופה אמיתית את!!”

אילנית : “ניקי יקרה, תודה רבה! שנים שאני מנסה ותמיד! הקוביות נפתחות או הסולת לא מספיק גמישה, יצא לי קובה סוף! חבל שחמתי העירקית לא בקו הבריאות, היא היתה גאה בי! תודה רבה”

436
תגובות

  הרשם  
עדכן
אוראל

שלום ניקי היקרה, איזה אתר מדהים, ממש כל הכבוד על ההשקעה! המתכונים קלים להכנה ומוצלחים, תודה רבה.
רק רציתי להגיד שאני מכינה כבר שנים מתכון של אימי והיה של סבתי ז”ל , עם בצל קצוץ חי במילוי, ואת הקובות אני מגלגלת ו”זורקת” למרק כשהוא מבעבע וכך הן לא נדבקות אחת לשניה ואפשר לוותר על שלב ההקפאה. המתכון של המרק דווקא ממש דומה.
תודה רבה , תמונות מגרות 🙂

סימה

הי. ממש תודה מחכה להכין.
שאלה לגבי העלים, חייב להשים אותם? הם מורגשים?
אני חוששת שאחרי שאעבוד על הקובה הילדים שלי לא ירצו לאכול בגלל העלים. אפשר לעשות בלי?
תודה רבה לך על הכל.

אורטל

איזה כיף!!!
סוף סוף אני אוכל להכין קובות !!!
חמותי תמיד מכינה(קובות מעולות) ושולחת קצת שנטעם אבל זה מעצבן אני רוצה אצלי בבית על הגז סיר מלא בקובות ועכשיו יש לי הזדמנות לנסות!!!
רציתי רק לשאול אם חייב את המנגולד? או שאפשר כוסברה במקום?

נעמה

שלום ניקי! עשית לי חשק להכין… זה מתאים גם לקובה מטוגן או אפוי? לא כל כך אוהבים אצלי את המרקם של המבושל..

לאנה

היי ניקי.
אני יחסית חדשה אצלך אבל אני חייבת לציין שהתאהבתי באתר שלך.
הכנתי כבר כמה מתכונים מכאן וכולם יצאו מוצלחים במיוחד.בעלי ואני נהנים הרבה:)
כבר הרבה זמן שבעלי מברש ממני להכין קובה ועכשיו בזכותך אני גם אכין לו!!
תודה רבה על הכל ויישר כוח!

ענת

היי ניקי, זה נראה מושלם!!!!!
יש לך עם מה אפשר למלא כדי לעשות קובה צמחוני?

תודה!

קרן

ניקי יקרה, יוזמה מבורכת. כל הכבוד. מדגדג כבר באצבעות לרוץ ולנסות…
שאלה, האם את יכולה בבקשה לנסות ולהעריך כמה קובות יוצאות מכמות זו של חומרים ?
תודה מראש.

1 2 3 26