


איך מכינים קובה ?
הבטחתי והבטחות צריך לקיים. הגולשים ביקשו סדנא להכנת קובה אז לקחתי על עצמי את האתגר הזה (מי שישמע איזה אתגר אפשר לחשוב). זה באמת פשוט להכין ואני לא כותבת סתם, חשוב לנסות כמה פעמים ועם כל ניסיון יודעים יותר ומכינים קובה יותר טוב ויותר מהר.
תעבדו במדויק לפי המתכון יוצאות קובה נפלאות. לא להתייאש אם בפעם הראשונה לא מצליח אז מה ? מנסים שוב ושוב זה בסוף מצליח והכי כיף במתכון הזה שהוא באמת קלי קלות.
20 קובות
מרכיבים:
400 ג’ סולת
כוס ורבע מים
2 כפיות מלח
2 כפיות שמן
מילוי:
400 ג’ בשר בקר טחון
(מספר 2 צלעות)
2 בצלים קצוצים מטוגנים
3 עלי מנגולד קצוצים
2 – 3 כפות פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הבצק ולקרר כשעה. בינתיים לערבב את הבשר, מנגולד פטרוזיליה ותבלינים.
2. לעבוד עם ידיים רטובות מאוד מקל על העבודה. ליצור מהבצק כדורים קטנים ולשטח בכף היד במרכז להניח ממילוי הבשר ולסגור מסביב את הבשר, לקוצ’ץ ולסגור את הקובה.
3. להקפיא את הקובות לשעתיים.
4. ואיך מכינים קובה סלק ? התשובה בדיוק כאן
הערות:
אני נוהגת להכין מראש את הקובות ושומרת בהקפאה בכלי סגור. הדרך שאני מקפיאה היא אני מסדרת את הקובות על משטח ישר ושהן כמעט קופאות אני מסדרת אותן בכלי בשכבות כשניילון מפריד בין שכבה לשכבה. תמיד יש לי קובות זמינות מתי שאני רוצה להכין.
בקשר לצבע האדום היפה רק אחרי כמה שעות ואפילו למחרת הכדורים מקבלים את הצבע החזק האדום.
מכינים את הבצק
והבצק אחרי קירור
לקצוץ את המנגולד, צבע יפה נכון ?
להכין את העיסה
כדורים קטנים וחמודים
מתחילים להכין לוקחים חתיכת בצק
לשטח קצת, לא לשכוח ידיים רטובות
ועוד קצת סתם עוד הרבה שיהיה כמה שיותר דק
להניח כדור במרכז
מתחילים לסגור
סגור יפה, תזכירו לי מה היה בפנים ?
ישר להקפאה שיהיה זמין מתי שבא לי להכין
כמה כיף מרק קובה חם בקור הזה
גולשים מכינים וממליצים:
גילה : “הכנתי ויצא מעולה. תודה רבה על עוד מתכון מוצלח!”
שירה : “ניקי! רק לומר לך שבזכותך יצא לי הקובה הכי מוצלח שיש!
לפי בעלי- עקפתי בסיבוב את כל הסבתות והדודות “המגלגלות”…..
אלופה אמיתית את!!”
אילנית : “ניקי יקרה, תודה רבה! שנים שאני מנסה ותמיד! הקוביות נפתחות או הסולת לא מספיק גמישה, יצא לי קובה סוף! חבל שחמתי העירקית לא בקו הבריאות, היא היתה גאה בי! תודה רבה”
ניקי יקרה
האם מומלץ לטגן את הבשר?
ניקי יקרה
האם חייבים להקפיא את הקובה?
אולי אפשר להקפיא בפחות זמן?
כמה כוסות זה 400 גר סולת?
ניקי יקרה
האם גודל הבצק שלוקחים בעל פעם הוא כגודל כדור פלאפל?
המתכון הכי מדוייק וקל שניסיתי, יצא נהדר. עשיתי סיר אחד רגיל וסיר קטן לצמחונית במילוי פטריות, פירה תפוחי אדמה , מנגולד ובצל. המרק סלק מעולה גם הוא. תודה על שבת סגולה וכייפית.
היי,
חייבים להקפיא את הקובות אחרי ששמתי את הבשר..? מה המטרה של ההקפאה בעצם?
לפי טבלת המרת מידות הכנתי בצק לקובה עם 2 כוסות סולת וכוס מיים. שמתי במקרר לכמה שעות. ועכשיו דביקי מידי. נדבק לי ליד. מה אפשר לעשות?