אורז עם בשר טחון

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אורז עם בשר טחון

אורז עם בשר טחון

למה צריך לבחור ? אם בא לי לאכול בשר טחון וגם אורז אז למה לא ביחד, בצורה כזאת שהאורז מקבל את כל הטעמים הטובים של הבשר  יוצא תבשיל נהדר מתאים לארוחת צהריים והכי טוב שהילדים אוכלים אותו בכיף. או סתם שלא יודעים מה להכין ולמי אין במזווה אורז ובמקפיא בשר טחון ? יאללה לעבודה…

4 – 5 מנות

מרכיבים:

500 ג’ בשר עוף טחון / בקר
2 כוסות אורז
3 כוסות מים
בצל קצוץ דק
כף קטשופ
2 גזרים מגורדים / חתוכים לקוביות
כף פפריקה
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. במחבת עם שמן לשים את האורז להקפיץ כמה פעמים להוסיף מים ושתי כפיות מלח שטוחות להרתיח לכסות ולהנמיך לבשל כ 18 על אש נמוכה.

2. לטגן את הגזר כשתי דקות להוסיף את הבצל ולהמשיך לטגן, להוסיף את הבשר לטגן תוך כדי בחישה ולפורר את הבשר להוסיף קצת מים, קטשופ ותבלינים לבשל כמה דקות.

3. לערבב עם האורז ולהגיש.

שאלות ותשובות :

אפשר אורז מלא ? בטח שאפשר
נגמר לי הגזר – בטטה או שני תפוחי אדמה בינוניים
אפשר להכין יום מראש ? כן

26746 צפיות 24 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

אורז עם בשר טחוןאורז עם בשר טחוןאורז עם בשר טחון

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : “ניקי הילד בן השנתיים חיסל שתי צלחות מלאות! פשוט כיף לראות אותו אוכל ככה וברבע שעה עבודה. פשוט שווה! תודה!”

זהבה : “ניקי אלופה שכמותך! לא ציפיתי שמתכון כזה פשוט
וקל יצא כל כך טעיםם ושכל אחד מהילדים יבקש מנה נוספת ועוד הבעל ביקש שאכין את זה שוב איזה כיף!! תודה רבהה”

לילך : “עוד מתכון מעולה! עשר דקות ויש ארוחה מצויינת על השולחן. תודה ניקי!”

140
תגובות

  הרשם  
עדכן
אלה בוקשטין

הי ניקי, האם ניתן להכין עם אוזר מלא?

מורן

הכנתי עם עוף טחון ויצא מושלם!
תודה ניקי

מוטי שנאור

הי ניקי. אני מרבה לשוטט באתר שלך, לקרוא את המתכונים, ומידי פעם do להכין אותם – גם אם בשינויים קלים (למשל, אני נמנע משימוש באבקת מרק, שמככבת כמעט בכל מתכון שלך, חוץ מהקינוחים…). את המתכון הזה ביצעתי בדיוק על פי המרכיבים, רק בשינוי ״נוהל״ אחד, כדי לחסוך כלי מלוכלך… יצא מעולה – ואולי תשקלי לשנות את המתכון המקורי. במקום לעבוד במקביל – לבשל את האורז במחבת אחת עם מכסה, ואת תערובת הבשר הטחון והירקות לטגן במחבת אחרת – פשוט הכנתי את התערובת קודם, והעברתי לקערת נירוסטה מכוסה ובאותה מחבת עצמה – בישלתי את האורז (שאגב כך, ספג גם חלק מהטעמים… קרא עוד »

1 7 8 9