יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק

23 נובמבר 2014
(Visited 45,446 times, 23 visits today)

קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק

קציצות טעימות ללא טיגון, מבושלות ברוטב טעים עם טעם חמוץ מתוק, אפילו הילדים אוכלים אותן בכיף. מתכון קל הכנה מתאים לכל המשפחה ולא רק לילדים, בתאבון.

מרכיבים:

500 ג' בשר בקר
ביצה
גזרים מגורדים
כף פרורי לחם
כף קטשופ
כף חומץ
בצל קצוץ ומטוגן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל קצוץ
2 שיני שום פרוסות
כפית גדושה קמח
2 כוסות מים
פלפלים חתוכים לקוביות
כף פפריקה
כף קטשופ
כף רסק עגבניות
2 כפות חומץ
כף סוכר חום
כף רוטב צ'ילי מתוק
כף סילאן
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • טבעות בצל פריכות ונחטפות!

    הכי קריספי שיש! תנו ביס ואתם תשמעו את הפיצוצים בתוך הפה. ואוו איזה מתכון יאמי אזהרה קטנה לא חייבים להכין כי זה טעים בטירוף על גבול הממכר.
    רועי שלי שמשרת אי שם בדרום (דואגת דואגת) מבקש כבר המון זמן טבעות בצל ולקחתי את הפרוייקט הזה על עצמי, הייתי נחושה שבפעם הבאה שרועי חוזר הבייתה מהצבא הוא יקבל טבעות בצל קריספיות זהובות.
    זה לא מסובך ואני מבטיחה שיותר לא תיקנו ברגע שתתחילו להכין.
    לא אוהבים בצל תטעמו אתם עומדים להתאהב זה מתכון אליפות! מה שהכי כיף זה הקראנצ'יות, ברגע שנתתי את ביס הראשון התחלתי להתלהב לא האמנתי איזה קריספי יצא לי.
    עשיתי לכם סרטון שיהיה הכי קל לא לשכוח את הרטבים, אלף האיים, קטשופ, טחינה…. חיים טובים וטעימים 🙂

    3 – 4 מנות

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • טורטייה עם ירקות אפויים ללא טיגון

    מתכון ללא טיגון בכלל, הלכתי על השיטה של העצלנים הכנסתי הכל לתבנית ולתנור, כמות גדולה של ירקות אפויים שזה טעים בפני עצמו.
    היו לי טורטיות מקמח מלא ורציתי להכין משהו טוב לצהריים משהו קליל ולא רציתי לטגן בכלל.
    הלכתי על הירקות שהיו לי במקרר דאגתי שיהיה צבעוני ויפה ושיהיה מבחר של ירקות מפה לשם הכל נכנס לתנור.
    אם אני חושבת על זה לקח לי פחות מ 10 דקות לחתוך ולהכניס לתנור,  מלח פלפל קצת שמן וקיבלתי ריחות נהדרים במטבח.
    כשהתבנית יצאה מהתנור הוספתי עוד משהו ירוק והכי כיף הכנתי הכל יום מראש.
    למחרת מילאתי את הטורטיות והגשתי לצהריים. חלומי! טעים בטירוף ההכנה פשוטה ביותר ואם כבר בריאות טורטיות מקמח מלא וזה מושלם! מסוג המתכונים שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול. על הדרך קבלו סרטון.

    5 טורטיות גדולות

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים ליצור כדורים ולקרר כשעה.

2. לטגן את הבצל להוסיף שום קמח לבחוש להוסיף פלפלים ואת שאר המצרכים להרתיח להנמיך להוסיף את הכדורים ולבשל כ 20 – 25 דקות.

קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק

קציצות בשר ברוטב חמוץ מתוקקציצות בשר ברוטב חמוץ מתוק

גולשים מכינים וממליצים:

יניב : "אין על המתכונים שלך ניקי ממש טעימים אחד אחד. הכנתי את המתכון והוספתי למתכון גם אורז שבישלתי בנפרד וערבבתי ביחד. יצא פשוט מעולה!!!!!"

שלומית : "הכנתי היום יצא פצצה! כל הסיר חוסל. תודה על עוד מתכון מדהים. "

הרשם
עדכן
317 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי, תודה על המתכון, ברוטב לא מוסיפים מים?

היי, אפשר לעשות את זה כשר לפסח?

היי, עשיתי עם עוף וגם יצא מעולה- אפשר להקפיא מבושל?תודה!

מושלם! כבר כמה שנים שהמתכון הזה מככב אצלנו בבית. פעם שעברה לא היה לי חומץ..סחטתי לימון טרי מעל וגם יצא מאד טעים

היי, אפשר להחליף את החומץ בלימון סחוט?

תודה רבה על כל המתכונים המיוחדים!
את מגררת את הגזר דק או עבה?

אפשר לטגן אותן לפני שמכניסים לרוטב?