פאי רועים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פאי רועים

פאי רועים

אחד הדברים הקלאסיים להכין לארוחת שישי זה פאי רועים, זה נשמע מסובך ?
בדיוק להיפך זה כל כך קל להכין.
יש כאן שכבת בשר בקר מעל שכבת פירה רכה שמים בתנור ואז מתרחש קסם. הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי אדמה טעם נפלא. זאת לא פשטידה מסודרת, יש כאן שכבות אפויות של בשר ותפוחי אדמה שבהגשה הכל מתערבב ביחד, תחשבו על הביס הטעים 🙂
מתכון פשוט להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח


הכנות:

1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב קלות  להוסיף את הבשר  לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות.,  להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשטח את הבשר בתבנית, למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. לשטח את מחית תפוחי האדמה על הבשר ולסמן חריצים עם מזלג.

5. לאפות 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם את שכבת הבשר ולמחרת להוסיף את התפוחי אדמה, מי שאוהב בטטות אפשר להחליף עם התפוחי אדמה, אפשר גם לשלב. אני פחות ממליצה להשתמש בחזה עוף טחון עדיף בקר.
חשוב לומר מי שמכין הכל יום קודם נוצרים סדקים במחית תפוחי האדמה, זה לא משפיע על הטעם.

73796 צפיות 237 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : ” הייתי חייבת לעדכן … הכנתי את הפאי בשילוב של תפוח אדמה ובטטה. יצא פשוט מושלם, או כמו שבעלי אמר: טעים זה קטן על זה 🙂 תודה על עוד מתכון מנצח!”


316
תגובות

  הרשם  
עדכן
דבי

אפשל לעשות את זה במנה אישית??

שושי

מושלם. זה נהיה מתכון קבוע אצלנו

קרן

נהדר! שדרגתי קצת – את תפוחי האדמה אפיתי בתנור מעל מלח גס ומעל הבשר הוספתי פטריות ופרמז’ן , יצא מדהים:)

1 19 20 21