פאי רועים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פאי רועים

יש מתכונים שהולכים איתי כבר שנים כאלה שאני לא מפסיקה להכין שוב ושוב ואחד המתכונים הכי אהובים עליי זה פאי רועים.
הוא מושלם לארוחת שישי לא רק מבחינת הטעם הנהדר, קלות ההכנה הורסת. מתכון שהוא כלום עבודה נותן תוצאה טובה וגם מרשים בהגשה, צריך יותר מזה ? לא מסובך קלי קלות, מתכון חובה לאירוח.
יש כאן שכבת בשר בקר מעל שכבת פירה רכה שמים בתנור ואז מתרחש קסם. הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי אדמה טעם נפלא. זאת לא פשטידה מסודרת, יש כאן שכבות אפויות של בשר ותפוחי אדמה שבהגשה הכל מתערבב ביחד, תחשבו על הביס הטעים 🙂
איזה שילוב נהדר של בשר בקר ותפוחי אדמה.
מתכון פשוט להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.
מומלץ לראות את הסרטון לפני שמכינים.

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כף גריל עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח

הכנות:

1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב קלות  להוסיף את הבשר  לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות.,  להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשטח את הבשר בתבנית, למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. לשטח את מחית תפוחי האדמה על הבשר לסמן חריצים עם מזלג ומעט להבריש אותם בשמן.

5. לאפות כ 45 דקות.

Shepherd’s pie

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם את שכבת הבשר ולמחרת להוסיף את התפוחי אדמה, מי שאוהב בטטות אפשר להחליף עם התפוחי אדמה, אפשר גם לשלב. אני פחות ממליצה להשתמש בחזה עוף טחון עדיף בקר.

183965 צפיות 11 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי רועים הוא מאכל המשלב את הפחמימה שבתפוח האדמה עם החלבון שבבשר הבקר. בשר הבקר הוא בשר המכיל כמות יפה של חלבון וברזל, אך מכיל גם שומן רווי מן החי. חשוב ואפשרי לשלבו בתפריט כפעם- פעמיים בשבוע, תוך שילוב מקורות חלבון נוספים כמו הודו, עוף וקטניות.

הפשטידה שלפנינו מכילה 1800 קלוריות. אם נרצה לבסס עליה את כל הארוחה, אפשר לחלק את כל התבנית ל4-6 מנות. פחמימה? יש. חלבון? יש. עכשיו נשאר לנו רק להוסיף  לפרוסת הפשטידה הנכבדת סלט או ירק מבושל ויש לנו ארוחה מאוזנת. במידה והפשטידה מוגשת כחלק מארוחה ליד סוגי בשר ותוספות נוספות, נוכל לחלק את התבנית לכ12 פרוסות ולהנות מפרוסה קטנה יותר של פשטידה על הצלחת בצירוף מאכלים נוספים וטעימים.

פאי רועיםפאי רועיםפאי רועים

@nikib101פאי רועים בקלי קלות הכנה נותן תוצאה טובה וגם מרשים בהגשה, צריך יותר מזה ?  ##googfood ##yummyfood ##foodblogs ##lunchrecipes ##recpie ##foryou ##nikib ##niki

♬ original sound – Nikib – ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : ” הייתי חייבת לעדכן … הכנתי את הפאי בשילוב של תפוח אדמה ובטטה. יצא פשוט מושלם, או כמו שבעלי אמר: טעים זה קטן על זה 🙂 תודה על עוד מתכון מנצח!”

443
תגובות

  הרשם  
עדכן
מרינה

מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?

תהילה

הי
אפשר להשתמש בתבנית חד פעמית?

ספיר

זה בסדר להרכיב את כל המנה.

בחמישי בלילה לעטוף במקרר ובשישי רק לאפות?

1 27 28 29