פאי רועים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

פאי רועים

אחד הדברים הקלאסיים להכין לארוחת שישי זה פאי רועים, זה נשמע מסובך ?
בדיוק להיפך זה כל כך קל להכין.
יש כאן שכבת בשר בקר מעל שכבת פירה רכה שמים בתנור ואז מתרחש קסם. הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי אדמה טעם נפלא. זאת לא פשטידה מסודרת, יש כאן שכבות אפויות של בשר ותפוחי אדמה שבהגשה הכל מתערבב ביחד, תחשבו על הביס הטעים 🙂
מתכון פשוט להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.

מרכיבים:

500 ג’ בשר בקר טחון
בצל בינוני

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח

הכנות:

1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב קלות  להוסיף את הבשר  לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות.,  להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשטח את הבשר בתבנית, למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. לשטח את מחית תפוחי האדמה על הבשר ולסמן חריצים עם מזלג.

5. לאפות 30 דקות.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם את שכבת הבשר ולמחרת להוסיף את התפוחי אדמה, מי שאוהב בטטות אפשר להחליף עם התפוחי אדמה, אפשר גם לשלב. אני פחות ממליצה להשתמש בחזה עוף טחון עדיף בקר.
חשוב לומר מי שמכין הכל יום קודם נוצרים סדקים במחית תפוחי האדמה, זה לא משפיע על הטעם.

64919 צפיות 19 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פאי רועיםפאי רועים

פאי רועיםפאי רועים

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : ” הייתי חייבת לעדכן … הכנתי את הפאי בשילוב של תפוח אדמה ובטטה. יצא פשוט מושלם, או כמו שבעלי אמר: טעים זה קטן על זה 🙂 תודה על עוד מתכון מנצח!”

311
תגובות

  הרשם  
עדכן
דנאל

היי ניקי שבוע טוב
עכשיו בפסח רוצה להכין אתזה.. פשוט לפזר מעל קמח מצה במקום פרורי לחם?

בת אל

מה אפשר להוסיף לצד זה לארוחת חג?

רחל

היי ניקי
אני מכינה עכשיו את הבשר והוא מוציא נוזלים. לשים אותו עם הנוזלים בתבנית?

בתאל

בשביל שלא יתפרק תניחו קודם עוד שכבה של פירה בשר ואז שוב פירה זה יחזיק את הפרי כשחותכים אותו

רויטל

היי, הכנתי את הפאי ויצא מעולה!!! הדבר היחיד שלא יצא לי טוב זה שהבשר מתפורר בצלחת.
ברגע שאני חותכת , ומניחה בצלחת כל הבשר מתפורר. מה אני עושה לא נכון? אולי השתמשתי בתבנית גדולה מדיי?
באיזה תבנית כדי להכין?

ליאור שמחה

בס”ד
ניקי תודה רבה על המתכונים המדהימים בתור בשלנית מתחילה כמה זה עוזר ואוו!!
בנוגע לפאי- האם אפשר להכין בתבנית אלומיניום חד פעמית?

בוכור פנינה

הי ערב טוב, אני מתכוננת להכין את הפאי רועים. האם ישנה אפשרות להכין בתבנית הכל, ומחר שישי להכניס לתנור לפני הארוחה?

1 18 19 20