יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

פאי רועים

27 מאי 2015
(Visited 387,681 times, 1 visits today)

פאי רועים

יש מתכונים שהולכים איתי כבר שנים כאלה שאני לא מפסיקה להכין שוב ושוב ואחד המתכונים הכי אהובים עליי זה פאי רועים.
הוא מושלם לארוחת שישי לא רק מבחינת הטעם הנהדר, קלות ההכנה הורסת. מתכון שהוא כלום עבודה נותן תוצאה טובה וגם מרשים בהגשה, צריך יותר מזה ? לא מסובך קלי קלות, מתכון חובה לאירוח.
יש כאן שכבת בשר בקר מעל שכבת פירה רכה שמים בתנור ואז מתרחש קסם. הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי אדמה טעם נפלא. זאת לא פשטידה מסודרת, יש כאן שכבות אפויות של בשר ותפוחי אדמה שבהגשה הכל מתערבב ביחד, תחשבו על הביס הטעים 🙂
איזה שילוב נהדר של בשר בקר ותפוחי אדמה.
מתכון פשוט להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.
מומלץ לראות את הסרטון לפני שמכינים.

מרכיבים:

500 ג' בשר בקר טחון
בצל בינוני

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כף גריל עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)

4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ'ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת'אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.

2. לקצוץ את הבצל, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב קלות  להוסיף את הבשר  לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות.,  להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.

3. לחמם תנור ל 180 מעלות.

4. לשטח את הבשר בתבנית, למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. לשטח את מחית תפוחי האדמה על הבשר לסמן חריצים עם מזלג ומעט להבריש אותם בשמן.

5. לאפות כ 45 דקות.

Shepherd's pie

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם את שכבת הבשר ולמחרת להוסיף את התפוחי אדמה, מי שאוהב בטטות אפשר להחליף עם התפוחי אדמה, אפשר גם לשלב. אני פחות ממליצה להשתמש בחזה עוף טחון עדיף בקר.

פאי רועים הוא מאכל המשלב את הפחמימה שבתפוח האדמה עם החלבון שבבשר הבקר. בשר הבקר הוא בשר המכיל כמות יפה של חלבון וברזל, אך מכיל גם שומן רווי מן החי. חשוב ואפשרי לשלבו בתפריט כפעם- פעמיים בשבוע, תוך שילוב מקורות חלבון נוספים כמו הודו, עוף וקטניות.

הפשטידה שלפנינו מכילה 1800 קלוריות. אם נרצה לבסס עליה את כל הארוחה, אפשר לחלק את כל התבנית ל4-6 מנות. פחמימה? יש. חלבון? יש. עכשיו נשאר לנו רק להוסיף  לפרוסת הפשטידה הנכבדת סלט או ירק מבושל ויש לנו ארוחה מאוזנת. במידה והפשטידה מוגשת כחלק מארוחה ליד סוגי בשר ותוספות נוספות, נוכל לחלק את התבנית לכ12 פרוסות ולהנות מפרוסה קטנה יותר של פשטידה על הצלחת בצירוף מאכלים נוספים וטעימים.

פאי רועיםפאי רועיםפאי רועים

@nikib101פאי רועים בקלי קלות הכנה נותן תוצאה טובה וגם מרשים בהגשה, צריך יותר מזה ?  ##googfood ##yummyfood ##foodblogs ##lunchrecipes ##recpie ##foryou ##nikib ##niki

♬ original sound – Nikib – ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : " הייתי חייבת לעדכן … הכנתי את הפאי בשילוב של תפוח אדמה ובטטה. יצא פשוט מושלם, או כמו שבעלי אמר: טעים זה קטן על זה 🙂 תודה על עוד מתכון מנצח!"

הרשם
עדכן
478 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
האם אפשר להחליף את הבשר טחון בעוף טחון?

היי ניקי, מה גודל התבנית לכמות כזאת? תודה

אני רוצה להכין את זה לסוף הצום, מה אני יכולה להכין ליד משהו קליל.
משהו קליל וטעים שהולך יד.
מה אפשר?
אשמח לתשובה מהירה כי אני רוצה להכין את זה בשעה בקרובה

שכחתי למעוך את הפירה עם השמן….
מעכתי בלי שמן..
זה יצא נורא?
יש דרך לתקן?

הכנתי היום, הנכד שלי נהנה ולקלק את האצבעות. יצא ממש כמו בתמונה.
תודה על מתכונים ברורים וקלי הכנה.

אפשר לשמור במקרר ולחמם על פלטה בבוקר החג?

ניקי הכנתי פעם ראשונה בחיי פאי רועים יצא מעולה!! הכל חוסל!
תודה רבה לך