פאי רועים
יש מתכונים שהולכים איתי כבר שנים כאלה שאני לא מפסיקה להכין שוב ושוב ואחד המתכונים הכי אהובים עליי זה פאי רועים.
הוא מושלם לארוחת שישי לא רק מבחינת הטעם הנהדר, קלות ההכנה הורסת. מתכון שהוא כלום עבודה נותן תוצאה טובה וגם מרשים בהגשה, צריך יותר מזה ? לא מסובך קלי קלות, מתכון חובה לאירוח.
יש כאן שכבת בשר בקר מעל שכבת פירה רכה שמים בתנור ואז מתרחש קסם. הנוזלים של הבשר מרטיבים קצת את הפירה ונותנים לתפוחי אדמה טעם נפלא. זאת לא פשטידה מסודרת, יש כאן שכבות אפויות של בשר ותפוחי אדמה שבהגשה הכל מתערבב ביחד, תחשבו על הביס הטעים 🙂
איזה שילוב נהדר של בשר בקר ותפוחי אדמה.
מתכון פשוט להכנה שכיף להכין ועוד יותר כיף לאכול.
מומלץ לראות את הסרטון לפני שמכינים.
מרכיבים:
500 ג' בשר בקר טחון
בצל בינוני
תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
חצי כף גריל עוף
חצי כפית כורכום
חצי כפית סוכר
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
מלח (לא בטוח שצריך)
4 תפוחי אדמה
3 כפות שמן
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לקלף את תפוחי האדמה לבשל עד שהם רכים.
2. לקצוץ את הבצל, לחמם 2 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב קלות להוסיף את הבשר לפורר תוך כדי טיגון עד שהבשר משנה את צבעו זה לוקח בערך 10 דקות., להוסיף תבלינים שתי דקות על האש ולהוריד.
3. לחמם תנור ל 180 מעלות.
4. לשטח את הבשר בתבנית, למעוך את תפוחי האדמה עם השמן לפירה ולתבל. לשטח את מחית תפוחי האדמה על הבשר לסמן חריצים עם מזלג ומעט להבריש אותם בשמן.
5. לאפות כ 45 דקות.
כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום קודם את שכבת הבשר ולמחרת להוסיף את התפוחי אדמה, מי שאוהב בטטות אפשר להחליף עם התפוחי אדמה, אפשר גם לשלב. אני פחות ממליצה להשתמש בחזה עוף טחון עדיף בקר.
הפשטידה שלפנינו מכילה 1800 קלוריות. אם נרצה לבסס עליה את כל הארוחה, אפשר לחלק את כל התבנית ל4-6 מנות. פחמימה? יש. חלבון? יש. עכשיו נשאר לנו רק להוסיף לפרוסת הפשטידה הנכבדת סלט או ירק מבושל ויש לנו ארוחה מאוזנת.
גולשים מכינים וממליצים:
הילה : " הייתי חייבת לעדכן … הכנתי את הפאי בשילוב של תפוח אדמה ובטטה. יצא פשוט מושלם, או כמו שבעלי אמר: טעים זה קטן על זה 🙂 תודה על עוד מתכון מנצח!"