יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון מתכוני תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה

14 אוקטובר 2015
(Visited 179,426 times, 8 visits today)
מפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה

מעדן! אין מילה אחרת זה טעים ברמות. קצת עבודה אבל התוצאה זה ללקק ת’אצבעות. זאת המנה לשולחן השבת. תמיד כשאני מכינה זה מתחסל במהירות, זה להיט אפילו אצל הילדים שלי.

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

8 תפוחי אדמה בינוניים
500 ג’ בשר צלעות טרי טחון
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

3 ביצים
כף רסק עגבניות

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
פלפל חריף קצוץ
כף פפריקה
שליש כפית כורכום
כפית קמח
כפית סוכר
2 – 3 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • תפוחי אדמה ממולאים פטריות וגבינות

    מעדן! תדמיינו תפוחי אדמה שלמים ממולאים פטריות ובצל ולמעלה גבינה צהובה, איזה טעים!
    לא מסובך להכנה מעולה לארוחת ערב ואם אתם רוצים להרשים תגישו לאורחים כמה מחמאות תקבלו, מתכון מעלף!
    אני הכי אוהבת תפוחי אדמה אפויים הפריכות והטעם הנפלא ועכשיו גם ממולאים פטריות ובצל תתכוננו להתאהב אי אפשר לעמוד בפני זה כל הזמן נישנשתי טעמתי, בדקתי טעמים (אחלה תירוצים לא ?)
    אתם חושבים שזה קשה להכנה ? טעות הכנתי בדרך שיהיה לכם הכי קל שיש, תעשו לי טובה לא חייבים לגלות כמה שזה קל, תגידו שעבדתם קשה 🙂
    תוסיפו סלט ירוק, גבינת שמנת וקיבלתם ארוחה מושלמת.

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1.לקלף את תפוחי האדמה לחתוך את הצדדים המעוגלים, לחתוך פרוסות קצת עבות ואז לחצות את הפרוסה באמצע לא עד הסוף, הסוף נותר מחובר. בסוף זה נראה כמו קווה קווה שהילדים אוהבים לקפל מנייר כלומר פה גדול.

2. לשבור ביצה אחת לא לטרוף, לטבול את המברשת בחלבון ולהבריש את התפוח אדמה מבפנים. לערבב את מצרכי הבשר ולמלא כל תפוח אדמה.

3. לצפות את התפוחי אדמה בקמח, לטרוף ביצים כולל הביצה שהשתמשנו ורסק לטבול את תפוחי האדמה מכל הצדדים. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית של המחבת וקצת יותר, לטגן משני הצדדים עד הזהבה – השחמה ולהוציא לנייר סופג.

4. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל והשום להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את התפוחי אדמה שישקעו ברוטב.

5. לכסות ולהשאיר פתח לבשל כ30 או עד שהתפוחי אדמה רכים.

6. אחת ל.. לנער בעדינות את הסיר ולא לערבב.

הערות:
חשוב לצפות את התפוחי האדמה בקמח כמו שצריך וגם בביצה ולטגן בשמן קצת עמוק, צריך לסגור היטב מכל כיוונים מטוגן טוב שהבשר לא יברח. תראו שהם מקבלים צבע יפה.

מפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

חגית : “מתכון מוצלח מאוד, תמיד חששתי בכלל לעלות על הדעת שאכין מפרום (קשה,מסובך,רק בשלניות מדופלמות יכולות..)
המתכון הזה תפס אותי , ניסיתי ופשוט וואו!
בעלי עף על זה ופשוט התענג על כל ביס, ואני לא אכלנית בשר התענגתי גם כן וחיסלתי את כל הצלחת (לא ברור מאליו כשמדובר בבשר) הסיר חוסל בצ’יק….
מממממש טעים ולא מסובך, כל אחתד יכולה
מככב אצלי במטבח…
תודה על ניקי :)”

גלעד : “יצא מעולה, תודה רבה על הכל”

קרני : “ניקי היקרה ! תבורכי בכל הברכות ורק טוב לך ןלמשפחתך, המפרום יצא מעולה ובכלל הכנתי מלא מתכונים שלך שיוצאים מוצלחים תמיד ומקבלת בזכותך המון מחמאות. את מכניסה הרבה אהבה ושמחה להמון משפחות בזכות ההצלחות המרובות של המתכונים שלך תודה ענקית”

גילת : “היום הכנתי פעם ראשונה יצא מדהים. בזכותך השתדרגתי במטבח ולא חוששת לנסות מתכונים חדשים, אז מודה לך מקרב לב.”

חני : “אני מרגישה רע עם זה שעדיין לא הגבתי אף פעם, האתר שלך מושלם!!!! חוגגים אצלי עם המתכונים שלך. ועכשיו לעניין הרוטב המטריף הזה… זה רץ אצלינו עם הקציצות בשר, הילדים משוגעים על זה”

ליטל : “אז אחרי הרבה התלבטות ניסיתי והכנתי ויצא פשוט מעדן. בעלי וחלק מהילדים פשוט ליקקו את הצלחת (החלק השני של הילדים בעיתיים באוכל חדש.. הפסידו)
הכנתי גם את פאי הרועים ואת המאפינס קוקוס תפוזים הכל יצא מושלםםםם
תודה על מתכונים מעולים”

מיטל : “חיבת לעדכן!!!
הכנתי לשישי בערב ויצא פשוט מושלם!!!!!
הבעל והילדים השתגעו על המאכל הטעים הזה…
ניקי תודה לך על המתכונים הטעימים והפשוטים שכל כל מוסיפים טעם וצבע שונה למטבח :)”

מיאמי : “אין מילים !!! פשוט מעדן ללקק את האצבעות . ניקי כתמיד אין כמוך”

כרמית : “וואו וואו וואו, איזו הצלחה!! קצרתי כל כך הרבה מחמאות, היה כל כך טעים. תענוג! תודה ניקי :)”

הרשם
עדכן
290 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

אפשר להשתמש בקמח מצה במקום קמח?

אפשר להשתמש בקמח מצה במקום קמח רגיל

לפסח אפשר קמח מצה?

וואו!!! אחת המנות הטעימות!! מפרום נדיר באמת

היי ניקי, תודה על המתכונים המעולים! שאלה כללית- ראיתי בסרטונים שאת מבשלת עם כיריים אינדוקציה, מהנסיון שלך האוכל יוצא איתם כמו בכיריים עם גז? מתלבטת מה לקנות למטבח שלי:)

היי האם בתערובת הבשר שמים ביצים ? אם כן, כמה ?

וואו איזה מתכון מושלם! יצא מעולה, המתכונים שלך פשוט יכולים להפוך כל אחד ואחת לבשלנים מצויינים, תודה רבה!