מפרום תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה

מעדן! אין מילה אחרת זה טעים ברמות. קצת עבודה אבל התוצאה זה ללקק ת’אצבעות. זאת המנה לשולחן השבת. תמיד כשאני מכינה זה מתחסל במהירות, זה להיט אפילו אצל הילדים שלי.

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

8 תפוחי אדמה בינוניים
500 ג’ בשר צלעות טרי טחון
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

3 ביצים
כף רסק עגבניות

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
פלפל חריף קצוץ
כף פפריקה
שליש כפית כורכום
כפית קמח
כפית סוכר
2 – 3 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1.לקלף את תפוחי האדמה לחתוך את הצדדים המעוגלים, לחתוך פרוסות קצת עבות ואז לחצות את הפרוסה באמצע לא עד הסוף, הסוף נותר מחובר. בסוף זה נראה כמו קווה קווה שהילדים אוהבים לקפל מנייר כלומר פה גדול.

2. לשבור ביצה אחת לא לטרוף, לטבול את המברשת בחלבון ולהבריש את התפוח אדמה מבפנים. לערבב את מצרכי הבשר ולמלא כל תפוח אדמה.

3. לצפות את התפוחי אדמה בקמח, לטרוף ביצים כולל הביצה שהשתמשנו ורסק לטבול את תפוחי האדמה מכל הצדדים. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית של המחבת וקצת יותר, לטגן משני הצדדים עד הזהבה – השחמה ולהוציא לנייר סופג.

4. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל והשום להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את התפוחי אדמה שישקעו ברוטב.

5. לכסות ולהשאיר פתח לבשל כ30 או עד שהתפוחי אדמה רכים.

6. אחת ל.. לנער בעדינות את הסיר ולא לערבב.

הערות:
חשוב לצפות את התפוחי האדמה בקמח כמו שצריך וגם בביצה ולטגן בשמן קצת עמוק, צריך לסגור היטב מכל כיוונים מטוגן טוב שהבשר לא יברח. תראו שהם מקבלים צבע יפה.

78622 צפיות 74 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

חגית : “מתכון מוצלח מאוד, תמיד חששתי בכלל לעלות על הדעת שאכין מפרום (קשה,מסובך,רק בשלניות מדופלמות יכולות..)
המתכון הזה תפס אותי , ניסיתי ופשוט וואו!
בעלי עף על זה ופשוט התענג על כל ביס, ואני לא אכלנית בשר התענגתי גם כן וחיסלתי את כל הצלחת (לא ברור מאליו כשמדובר בבשר) הסיר חוסל בצ’יק….
מממממש טעים ולא מסובך, כל אחתד יכולה
מככב אצלי במטבח…
תודה על ניקי :)”

גלעד : “יצא מעולה, תודה רבה על הכל”

קרני : “ניקי היקרה ! תבורכי בכל הברכות ורק טוב לך ןלמשפחתך, המפרום יצא מעולה ובכלל הכנתי מלא מתכונים שלך שיוצאים מוצלחים תמיד ומקבלת בזכותך המון מחמאות. את מכניסה הרבה אהבה ושמחה להמון משפחות בזכות ההצלחות המרובות של המתכונים שלך תודה ענקית”

גילת : “היום הכנתי פעם ראשונה יצא מדהים. בזכותך השתדרגתי במטבח ולא חוששת לנסות מתכונים חדשים, אז מודה לך מקרב לב.”

חני : “אני מרגישה רע עם זה שעדיין לא הגבתי אף פעם, האתר שלך מושלם!!!! חוגגים אצלי עם המתכונים שלך. ועכשיו לעניין הרוטב המטריף הזה… זה רץ אצלינו עם הקציצות בשר, הילדים משוגעים על זה”

ליטל : “אז אחרי הרבה התלבטות ניסיתי והכנתי ויצא פשוט מעדן. בעלי וחלק מהילדים פשוט ליקקו את הצלחת (החלק השני של הילדים בעיתיים באוכל חדש.. הפסידו)
הכנתי גם את פאי הרועים ואת המאפינס קוקוס תפוזים הכל יצא מושלםםםם
תודה על מתכונים מעולים”

מיטל : “חיבת לעדכן!!!
הכנתי לשישי בערב ויצא פשוט מושלם!!!!!
הבעל והילדים השתגעו על המאכל הטעים הזה…
ניקי תודה לך על המתכונים הטעימים והפשוטים שכל כל מוסיפים טעם וצבע שונה למטבח :)”

מיאמי : “אין מילים !!! פשוט מעדן ללקק את האצבעות . ניקי כתמיד אין כמוך”

כרמית : “וואו וואו וואו, איזו הצלחה!! קצרתי כל כך הרבה מחמאות, היה כל כך טעים. תענוג! תודה ניקי :)”

214
תגובות

  הרשם  
עדכן
נפתלי

ניקי ערב טוב
האם אפשר להשתמש בבשר עוף טחון?

מורן

היי ניקי,
אם אכין בלי הפלפל החריף האם יהיה חסר? אני עושה גם לילדים ומפחדת שיהיה חריף

שרה

תודה על המתכון, עשיתי היום ויצא טעים בסך הכל אבל נראה לי שבקציצה צריכה ביצה ופרורי לחם כדי שתצא רכה יותר, יצאה קשה לטעמי

הדר

היי! נראה מושלם, את חושבת שעדיין יהיה טעים אם אכין בחמישי בלילה ונאכל בשישי ערב?

רעותי תותי

תודה ניקי האלופה!!! המתכון יצא מושלםםםםם

חן אבוגני

היי ניקי, מה אפשר לשים במקום ביצה ? מחפשת תחליף לילד שלי.תודה,חן

1 12 13 14