מפרום תפוחי אדמה

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמה

מעדן! אין מילה אחרת זה טעים ברמות. קצת עבודה אבל התוצאה זה ללקק ת’אצבעות. זאת המנה לשולחן השבת. תמיד כשאני מכינה זה מתחסל במהירות, זה להיט אפילו אצל הילדים שלי.

5 – 6 מנות

זמן הכנה:
כשעה

מרכיבים:

8 תפוחי אדמה בינוניים
500 ג’ בשר צלעות טרי טחון
כפית פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

3 ביצים
כף רסק עגבניות

הרוטב:
בצל בינוני קצוץ
כף רסק עגבניות
2 שיני שום פרוסות
פלפל חריף קצוץ
כף פפריקה
שליש כפית כורכום
כפית קמח
כפית סוכר
2 – 3 כוסות מים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1.לקלף את תפוחי האדמה לחתוך את הצדדים המעוגלים, לחתוך פרוסות קצת עבות ואז לחצות את הפרוסה באמצע לא עד הסוף, הסוף נותר מחובר. בסוף זה נראה כמו קווה קווה שהילדים אוהבים לקפל מנייר כלומר פה גדול.

2. לשבור ביצה אחת לא לטרוף, לטבול את המברשת בחלבון ולהבריש את התפוח אדמה מבפנים. לערבב את מצרכי הבשר ולמלא כל תפוח אדמה.

3. לצפות את התפוחי אדמה בקמח, לטרוף ביצים כולל הביצה שהשתמשנו ורסק לטבול את תפוחי האדמה מכל הצדדים. לשים שמן בכמות שתכסה את התחתית של המחבת וקצת יותר, לטגן משני הצדדים עד הזהבה – השחמה ולהוציא לנייר סופג.

4. הכנת הרוטב: לטגן את הבצל והשום להוסיף את הקמח ולערבב היטב. להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את התפוחי אדמה שישקעו ברוטב.

5. לכסות ולהשאיר פתח לבשל כ30 או עד שהתפוחי אדמה רכים.

6. אחת ל.. לנער בעדינות את הסיר ולא לערבב.

הערות:
חשוב לצפות את התפוחי האדמה בקמח כמו שצריך וגם בביצה ולטגן בשמן קצת עמוק, צריך לסגור היטב מכל כיוונים מטוגן טוב שהבשר לא יברח. תראו שהם מקבלים צבע יפה.

43114 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמה

מפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמהמפרום תפוחי אדמה

גולשים מכינים וממליצים:

חגית : “מתכון מוצלח מאוד, תמיד חששתי בכלל לעלות על הדעת שאכין מפרום (קשה,מסובך,רק בשלניות מדופלמות יכולות..)
המתכון הזה תפס אותי , ניסיתי ופשוט וואו!
בעלי עף על זה ופשוט התענג על כל ביס, ואני לא אכלנית בשר התענגתי גם כן וחיסלתי את כל הצלחת (לא ברור מאליו כשמדובר בבשר) הסיר חוסל בצ’יק….
מממממש טעים ולא מסובך, כל אחתד יכולה
מככב אצלי במטבח…
תודה על ניקי :)”

גלעד : “יצא מעולה, תודה רבה על הכל”

קרני : “ניקי היקרה ! תבורכי בכל הברכות ורק טוב לך ןלמשפחתך, המפרום יצא מעולה ובכלל הכנתי מלא מתכונים שלך שיוצאים מוצלחים תמיד ומקבלת בזכותך המון מחמאות. את מכניסה הרבה אהבה ושמחה להמון משפחות בזכות ההצלחות המרובות של המתכונים שלך תודה ענקית”

גילת : “היום הכנתי פעם ראשונה יצא מדהים. בזכותך השתדרגתי במטבח ולא חוששת לנסות מתכונים חדשים, אז מודה לך מקרב לב.”

חני : “אני מרגישה רע עם זה שעדיין לא הגבתי אף פעם, האתר שלך מושלם!!!! חוגגים אצלי עם המתכונים שלך. ועכשיו לעניין הרוטב המטריף הזה… זה רץ אצלינו עם הקציצות בשר, הילדים משוגעים על זה”

ליטל : “אז אחרי הרבה התלבטות ניסיתי והכנתי ויצא פשוט מעדן. בעלי וחלק מהילדים פשוט ליקקו את הצלחת (החלק השני של הילדים בעיתיים באוכל חדש.. הפסידו)
הכנתי גם את פאי הרועים ואת המאפינס קוקוס תפוזים הכל יצא מושלםםםם
תודה על מתכונים מעולים”

מיטל : “חיבת לעדכן!!!
הכנתי לשישי בערב ויצא פשוט מושלם!!!!!
הבעל והילדים השתגעו על המאכל הטעים הזה…
ניקי תודה לך על המתכונים הטעימים והפשוטים שכל כל מוסיפים טעם וצבע שונה למטבח :)”

מיאמי : “אין מילים !!! פשוט מעדן ללקק את האצבעות . ניקי כתמיד אין כמוך”

כרמית : “וואו וואו וואו, איזו הצלחה!! קצרתי כל כך הרבה מחמאות, היה כל כך טעים. תענוג! תודה ניקי :)”


175
תגובות

  הרשם  
עדכן
אבי

מתכון עם מספר נקודות שצריך לשים לב אליהם, הבשר לא נתפס טוב וחלקו משתחרר לסיר, הציפוי לא נתפס טוב ואם הופכים את היחידות הכל מתקלף, תפוחי האדמה מתבשלים לאט וזמן הבישול על אש נמוכה צריך להיות למעלה משעה וחצי.

חיה

היי ניקי
אפשר להשתמש בעוף טחון?

רינת

היי ניקי
הבנתי נכוו? אפשר לטבול בקורנפלור?
או לקפוץ למכולת לקנות קמח?

רותי

ניקי, לא צריך לשים ביצה בבשר?
אני מערבבת אותו עם החמרים והוא כזה יבש מתפורר….
אולי זה כי השתמשתי בבשר בקר?

דינה

וואווו
תודה רבה ניקי!!
פשוט מעדן!

הדר

אפשר להכין מהיום לשבת?

אירית

הי ניקי,
האם אפשר להשתמש בבשר בקר טחון ולא בצלעות?
שאלה נוספת- הכנתי פעם את המפרום, ובמהלך הבישול ברוטב (לאחר הטיגון) הקמח מתנתק לי מהתפו״א ואז נוצרים לי מפרומים חלקים ועם מלא חתיכות קמח ששוחות. מה אפשר לעשות על מנת שזה לא יקרה?

1 9 10 11