קציצות בקר ברוטב
עסיסיות טעימות עם תוספת של אורז שכיף לתת ביס. נהדרות לארוחת צהריים, להגיש עם מצע פירה ולתת לו לספוג את כל הרוטב המעולה.
16 קציצות
מרכיבים:
250 ג' בקר
250 ג' הודו
תפוח אדמה מגורד
שליש כוס אורז מוכן
2 כפיות שום כתושות
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
בצל קצוץ דק
2 שיני שום
כף פפריקה מרוקאית
כף רוטב צ'לי מתוק
כפית גדושה קמח
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים ליצור קציצות ולקרר כ 40 דקות.
2. לטגן את הבצל לקצוץ את השום ולהוסיף , להוסיף את הקמח לערבב שהכל ימס להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את הקציצות.
3. לבשל כ 25 דקות על אש נמוכה.
שאלות ותשובות:
אפשר לשים רק בקר ? בוודאי
דווקא בא לי הודו אפשר ? בוודאי
האורז צריך להיות מבושל ? כן
חייבים את האורז ? לא
אפשר להקפיא ? כן במידה והבשר טרי, אחרי בישול אין בעיה
אין לי גריל עוף – חצי כפית כורכום או לוותר בכלל
בדיוק נגמרו לי התפוחי אדמה – בטטה גזר מה שיש…
אפשר להשאיר במקרר יותר מ 40 דקות ? כן
אפילו שעתיים ? כן
אפשר 24 שעות – לא מומלץ
בדיוק נגמר לי הצ'ילי – אפשר להכין בלי
אפשר להכין יום מראש ? כן
יש מצב לוותר על השום – כן
אפשר לוותר על הבצל ? – לא כדאי
אפשר לוותר הבשר בכלל ? אולי להכין משהו אחר ?
צריך לכסות ? לא
אפשר לטגן ? כן סגירה קלה ולרוטב
נראה לכם שפספסתי משהו ?
גולשים מכינים וממליצים:
חן : "חייבת לשתף… הבן שלי , סרבן אוכל ידוע ובררן גדול, לא מפסיק ללקק את הרוטב ואת הקציצות, רק להוסיף כי בכדי להמתיק את הרוטב הוספתי קצת קטשופ, הצלחה גדולה,מתכון מנצח כמו הרבה אחרים"
רויטל : "פעם ראשונה נהנית להכין קציצות!! יצאו מעולות אחידות וטעם מטריף הכנתי שבת שעברה ואכין גם השבת"