קציצות בקר ברוטב

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

קציצות בקר ברוטב

עסיסיות טעימות עם תוספת של אורז שכיף לתת ביס. נהדרות לארוחת צהריים, להגיש עם מצע פירה ולתת לו לספוג את כל הרוטב המעולה.

16 קציצות

מרכיבים:

250 ג’ בקר
250 ג’ הודו
תפוח אדמה מגורד
שליש כוס אורז מוכן
2 כפיות שום כתושות
בצל בינוני קצוץ ומטוגן
כפית פפריקה
חצי כפית גריל עוף
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

רוטב:
בצל קצוץ דק
2 שיני שום
כף פפריקה מרוקאית
כף רוטב צ’לי מתוק
כפית גדושה קמח
2 כוסות מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לערבב את כל המצרכים ליצור קציצות ולקרר כ 40 דקות.

2. לטגן את הבצל לקצוץ את השום ולהוסיף , להוסיף את הקמח לערבב שהכל ימס להוסיף את שאר המצרכים לבשל כמה דקות ולהוסיף את הקציצות.

3. לבשל כ 25 דקות על אש נמוכה.

שאלות ותשובות:
אפשר לשים רק בקר ?
בוודאי
דווקא בא לי הודו אפשר ? בוודאי
האורז צריך להיות מבושל ? כן
חייבים את האורז ? לא
אפשר להקפיא ? כן במידה והבשר טרי, אחרי בישול אין בעיה
אין לי גריל עוף – חצי כפית כורכום או לוותר בכלל
בדיוק נגמרו לי התפוחי אדמה – בטטה גזר מה שיש…
אפשר להשאיר במקרר יותר מ 40 דקות ? כן
אפילו שעתיים ? כן
אפשר 24 שעות – לא מומלץ
בדיוק נגמר לי הצ’ילי – אפשר להכין בלי
אפשר להכין יום מראש ? כן
יש מצב לוותר על השום – כן
אפשר לוותר על הבצל ? – לא כדאי
אפשר לוותר הבשר בכלל ? אולי להכין משהו אחר ?
צריך לכסות ? לא
אפשר לטגן ? כן סגירה קלה ולרוטב
נראה לכם שפספסתי משהו ?

41792 צפיות 48 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

קציצות בקר ברוטבקציצות בקר ברוטב

גולשים מכינים וממליצים:

חן : “חייבת לשתף… הבן שלי , סרבן אוכל ידוע ובררן גדול, לא מפסיק ללקק את הרוטב ואת הקציצות, רק להוסיף כי בכדי להמתיק את הרוטב הוספתי קצת קטשופ, הצלחה גדולה,מתכון מנצח כמו הרבה אחרים”

רויטל : “פעם ראשונה נהנית להכין קציצות!! יצאו מעולות אחידות וטעם מטריף הכנתי שבת שעברה ואכין גם השבת”

95
תגובות

  הרשם  
עדכן
אנה

ניקי
בכל פעם שאני מכינה קציצות בקר מבושלות – הבפנוכו יוצא אדום. לא נא אבל גם לא אפור כמו שיוצא בטיגון או צליה. גם כשאני מבשלת שעות, גם כשיש מספיק מים, גם כשאני מכניסה בקבוצות קטנות כדי לא להורידטמפרטורה. גם כשני מנסה בתערובות שונות, עם ירק וירקות וכו’ וכו’, גם כשיש מכסה. זה לא קורה לי בקציצות עוף שמהר הופכות בפנים ללבנות ומבושלות. את יודעת איך אפשר למנוע את זה? אולי משהו בדחיסות? אני פשוט באמצע הבישול מתחיל הלחתוך אותם לחצי ורבע כדי שיתבשלו (והן קטנות מלכתחילה!).

יפעת

עשיתי את הקציצות פעם ראשונה היום… חייבת לציין שהן כמו חטיפים… עוד רגע אצטרך לעשות נגלה נוספת… מעולה

dana

היי ניקי,
אפשר להכין קציצות מבשר אסאדו טחון? תודה רבה

עירית פרימוביץ'

הי ניקי,
הכנתי את הקציצות עם עוף טחון. מקווה שיחטף כמו בפעם הקודמת שהכנתי עם בקר.
נשארה לי כמות נכבדה מהבלילה, אחרי שכבר מילאתי את הסיר קציצות.
רעיון יצירתי מה לעשות עם היתרה?

תודה

ליאת

במקרה יש לי פתיתים מוכנים . זה יכול להחליף את האורז ?

יעלה

הי מיקי, אפשר בלי לקרר את הקציצות?

רוחמה

היי אפשר להכין את הרוטב פה עם הקציצות של אהבה?
אם כן,לא לטגן את הקציצות לפני ההכנסה לרוטב?