סינייה חצילים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סינייה חצילים

סינייה חצילים

אחד השילובים הכי טובים זה טחינה ובשר טחון ואם יש חצילים זאת בכלל חגיגה טעימה. ארוחה שלמה במחבת  או שאפשר לומר תבשיל בשר טחון קצת מושקע מהרגיל. הכי חיים קלים במקום לעשות קציצות משטחים את הבשר וזהו.

מחבת קוטר 28

מרכיבים:

חציל מאורך גדול
עגבנייה פרוסה דק
400 ג’ בשר בקר טחון
בצל קצוץ
2 שיני שום
חצי כוס מים
חצי כפית כמון
חצי כורכום
כפית פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

טחינה
פטרוזיליה קצוצה


הכנות:

1. לחתוך את החצילים לפרוסות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן, לסדר את הפרוסות לפלפל ולהמליח ולאפות כ 25 דקות הפרוסות רכות וזהובות.

2. לשים במחבת כ 4 כפות שמן, לטגן את הבצל עד שהוא זהוב להוסיף את השום ולהמשיך לטגן, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים אותו, להוסיף מים ותבלינים ולבשל כמה דקות.

3. לסדר את פרוסות החציל בתבנית מעל לסדר את פרוסות העגבנייה ומעל לשטח את הבשר.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות לכסות ולאפות כ 20 דקות, להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות.

5. בינתיים להכין טחינה להזליף מעל ולהחזיר לתנור ל 5 דקות. אפשרות נוספת לוותר על האפייה עם הטחינה ולהגיש.

6. לפזר פטרוזיליה ולהגיש.

16654 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

סינייה חצילים

סינייה חציליםסינייה חצילים

גולשים מכינים וממליצים:

אדיס : “זה נראה כל-כך טוב ומגרה! אז שלחתי מיד את האיש לקנות את המצרכים הוספנו סלט עגבניות קצוץ חריף ופשוט נהנו מארוחה טעימה ברמות! תודה על עוד מתכון קל ומנצח :)”


14
תגובות

  הרשם  
עדכן
רחלי

היי ניקי,
אני יכולה להכין הכל בתבנית כולל לבשל את הבשר ומחר רק לאפות?

טלי

באיזה חום אופים את החצילים?

ורדית

אפשר להכין יום לפני?

ברכה. ק

האם ניתן להשתמש בהודו טחון ולא בקר??

אורטל לוי

היי ניקי האם לחתוך את החציל לפרוסות ארוכות או שחותכים לעיגולים? תודה

ליאור

היי ניקי, באיזה עובי צריך לחתוך את החציל? תודה