סינייה חצילים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
סינייה חצילים

סינייה חצילים

אחד השילובים הכי טובים זה טחינה ובשר טחון ואם יש חצילים זאת בכלל חגיגה טעימה. ארוחה שלמה במחבת  או שאפשר לומר תבשיל בשר טחון קצת מושקע מהרגיל. הכי חיים קלים במקום לעשות קציצות משטחים את הבשר וזהו.

מחבת קוטר 28

מרכיבים:

חציל מאורך גדול
עגבנייה פרוסה דק
400 ג’ בשר בקר טחון
בצל קצוץ
2 שיני שום
חצי כוס מים
חצי כפית כמון
חצי כורכום
כפית פפריקה מרוקאית
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)

טחינה
פטרוזיליה קצוצה

הכנות:

1. לחתוך את החצילים לפרוסות, לרפד תבנית בנייר אפייה משומן, לסדר את הפרוסות לפלפל ולהמליח ולאפות כ 25 דקות הפרוסות רכות וזהובות.

2. לשים במחבת כ 4 כפות שמן, לטגן את הבצל עד שהוא זהוב להוסיף את השום ולהמשיך לטגן, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שמפוררים אותו, להוסיף מים ותבלינים ולבשל כמה דקות.

3. לסדר את פרוסות החציל בתבנית מעל לסדר את פרוסות העגבנייה ומעל לשטח את הבשר.

4. לחמם תנור ל 180 מעלות לכסות ולאפות כ 20 דקות, להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 10 דקות.

5. בינתיים להכין טחינה להזליף מעל ולהחזיר לתנור ל 5 דקות. אפשרות נוספת לוותר על האפייה עם הטחינה ולהגיש.

6. לפזר פטרוזיליה ולהגיש.

46680 צפיות 59 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

 

 

גולשים מכינים וממליצים:

אדיס : “זה נראה כל-כך טוב ומגרה! אז שלחתי מיד את האיש לקנות את המצרכים הוספנו סלט עגבניות קצוץ חריף ופשוט נהנו מארוחה טעימה ברמות! תודה על עוד מתכון קל ומנצח :)”

44
תגובות

  הרשם  
עדכן
עדי

חייבת לעדכן שהכנתי ויצא מדהיייים
הגשתי את זה כנשנוש לפני העל האש עם המשפחה וחיסלנו את זה בפחות מחמש דקות!!
עוד מתכון שהולך להיות כוכב אצלי בסעודות, אבל כמובן פעם הבאה אכין 2 תבניות כאלו, טעים בטירוף!

לימור

היי ניקי
בכמה מעלות אופים את החצילים בהתחלה?

אביטל

הי ניקי, אפשר חצי בשר טחון וחצי עוף טחון?

עדי

את העיגולי חציל שמים עם הקליפה?