כדורי בשר עם ערמונים
תבשילי קציצות תמיד מזכירים לי אוכל של בבית, סיר מלא על קציצות על האש ביעבוע עדין יש ריח טוב ברחבי המטבח. ליד יש סיר עם אורז שהרי חייבים להגיש קציצות עם אורז, תחשבו על הרוטב של הקציצות עם האורז ביחד וכמה שזה טעים. זה אוכל של אמא חם בייתי ויוצא ישר מהלב.
שילוב נהדר של קציצות עם ערמונים.
4 מנות
מרכיבים:
500 ג' בשר בקר טחון
בצל
2 שיני שום
גזר
תפוח אדמה
1/4 כפית כורכום
מעט פפריקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הרוטב:
2 חבילות ערמונים בוואקום
בצל
כפית קמח
שן שום
כף סוכר חום
2 – 3 כוסות מים
כף פפריקה מתוקה
כף קטשופ
שליש כפית רוזמרין
כף סילאן
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
- 1. הכנת הקציצות : לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לקצוץ את הבצל ולטגן עד הזהבה, לקצוץ את השום ולטגן עם הבצל, את הגזר והתפוח אדמה לקלף ולגרד ולערבב יחד עם כל המצרכים כולל הבצל והשום.
2. ליצור כדורים קטנים ולהכניס למקרר לחצי שעה.
3. הכנת הרוטב : לחתוך את הבצל לקוביות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן אותו עד שהוא מזהיב, להוסיף את הקמח ולערבב עד שהוא נמס, לפרוס את השום ולטגן יחד עם הבצל זמן קצר, להוסיף את הסוכר חום לערבב קלות ולהוסיף את שאר המצרכים לבשל 10 דקות על אש בינונית.
4. להוסיף את הקציצות לבשל כ 15 דקות, להוסיף את הערמונים ולבשל עוד 15 דקות.
הוגש עם אורז, סלט כרובית ותפוחי אדמה מוקרמים פרווה.
כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש בבשר עוף טחון, ניתן להקפיא, ערמונים לא חובה אפשר להכין בלי.
גולשים מכינים וממליצים:
אסנת : "מעולה מעולה מעולה!! יוצאות רכות ומושלמות..נחטפו מהסיר ברגע ההגשה. תודה לך ניקי על עוד מתכון מנצח!!"