יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לטיולים כריכים / טוסטים מתכוני בשר טחון

ארוחה בפיתה

20 מרץ 2019
(Visited 13,230 times, 1 visits today)
קציצות בפיתה

ארוחה בפיתה

לא דבר מסובך מי יודע מה אבל זה עשה כמה ילדים (ומבוגרים) מאוד מאושרים. תחשבו על ילדים שמגיעים מבית הספר ומחכה להם כזאת ארוחה על השולחן הם מאושרים מזה, מה גם זאת דרך נהדרת להכניס לילדים ירקות.
קציצות עסיסיות עם תפוחי אדמה הגשתי בתוך פיתה עם ירקות וזה פשוט נחטף, קציצה ופרוסת עגבניה זה ביס נהדר.
כל המיץ הטעים של הקציצות נספג בפיתה. עדיף ללכת להכין וזהו.

20 קציצות

מרכיבים:

250 ג’ עוף טחון
250 ג’ בשר בקר טחון
2 תפוח אדמה
כפית שום כתוש
בצל קצוץ
חצי כפית פפריקה
שליש כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

5 פיתות חתוכות לרבעים
3 תפוחי אדמה

אולי תאהב גם את...♥

  • טורטייה אפויה עם בשר טחון

    להגיד לכם שזה טעים ? זה יותר מזה טעים ברמות!
    זה לאכול ארוחת צהריים בכיף, ההכנה קלי קלות ובגלל האופן שזה מוגש כולם מתלהבים ואוכלים ומבקשים עוד.
    אני אוהבת להשקיע בארוחות לילדים ככל שאני משקיעה הם אוכלים יותר טוב ואיזה אמא לא הייתה רוצה שהילדים שלה יאכלו טוב נכון ?
    את העניין של הילדים כיסיתי גם למבוגרים זה מתאים ותאמינו לי שנהנתי מכל ביס. אני ממליצה לצרף לזה מרק  טוב ואיזה סלט ירקות והכי חשוב להכפיל כמויות 🙂

  • עראייס בלחם עסיסי וטעים

    לקח לי 10 דקות להכין מההתחלה ועד הסוף.  עראייס זה דבר נהדר, לכאורה זה דבר פשוט פיתה עם בשר מה הסיפור הגדול מה ההתלהבות מזה ?
    השילוב של הפיתה עם הבשר זה מעולה הפיתה סופגת את המיצים את הטעם של הבשר ואם משתמשים בבשר טוב זה בכלל חגיגה.
    אני מוסיפה ירקות העגבניה מוציאה את המיץ שלה והבצל נותן את הפריכות שלו עכשיו תדמיינו את הביס ותבינו כמה שזה טעים.
    אפשר לומר שהתעצלתי לא היו לי פיתות ורציתי להכין עראייס, מה לחם זה לא טוב ? טוב מאוד אפילו.
    הכנתי עם לחם שהיה לי בבית וסידרתי אחלה ארוחת צהריים לילדים.

  • קציצות אפויות ב 5 דקות!

    פטנט נהדר לאפיית קציצות עם מינימום שמן לא צריך יותר וזה סגר לי את ארוחת הצהריים איזה כיף.
    אני עדיין לא מאמינה שלקח לי 5 דקות לאפות את הקציצות אבל אני חייבת להסביר לא את כולן בבת אחת עשיתי נגלות לקח לי כל פעם 5 דקות וזה יצא נהדר. צילמתי במפורט שיהיה ברור ושיהיה הכי קל להכין.
    אני מחזיקה בהקפאה קציצות באופן קבוע מתי שאני צריכה אני מפשירה ומשם לטוסטר זה הכי פשוט ואיזה חיסכון נהדר בזמן.

    20 קציצות

  • מלאווח ממולא בשר ותפוחי אדמה

    זה טעים טעים הילדים מחסלים את זה בכיף, מי חשב שדבר כל כך פשוט יהפוך ללהיט כזה ?  באמת שלא חשבתי שדבר כזה פשוט יצא כל כך טעים. מלאווח קצת בשר הוספתי תפוח אדמה וזה יצא מדהים ממש כמו חטיפי בשר.
    זה נתן ארוחת צהריים נהדרת קצת שונה מהרגיל. המזל שיצא הרבה ואנחנו נהננו מכל ביס.

     

הכנות:

1. אני מתחילה משלושת תפוחי האדמה, לפרוס אותם דק, להרתיח סיר עם מים ולבשל את הפרוסות כ 5 – 6 דקות ולסנן הפרוסות אמורות להיות רכות אבל לא מתפרקות, לסנן ולקרר.

2. הכנת הקציצות:
לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן עד שהוא מזהיב, לגרד את תפוחי האדמה לערבב את כל המצרכים וליצור קציצות.

3. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן להניח קציצה במחבת לטגן כשתי שניות לקחת מועך פירה ולתת מעיכה קלה לקציצה, לטגן עד שהקציצה מזהיבה משני הצדדים.

4. פרוסות תפוחי האדמה מההתחלה לטגן במחבת עד שהן מזהיבות, מכיון שהפרוסות רכות אז הטיגון אמור להיות קצר. להוציא ולפזר מלח.

*5. לשים בכל רבע פיתה קציצה פרוסת תפוח אדמה ופרוסת עגבניה, לתת ביס וזה מושלם.

קציצות בפיתהקציצות בפיתהקציצות בפיתה

הרשם
עדכן
9 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

תודה רבה לך על כול המתכונים האשרת את המיטבח שלי במתכוניך תודה

הי יקירתי אני מחפסת את המתכון של הארטישוק ירושלמי והבשר טחון ואורז ביחד ואני לא מוצאת אפשרי?

מעולה מעולהבדיוק היום נתקעתי עם חצי קילו בקר טחון שלא ידעתי מה לעשות איתו. הכנתי את המנה הזו, בתי בת ה 12 טרפה 3 רבעי פיתות. הוספתי עלה פטרוזיליה בשביל צבע וארומה, היתה ארוחת ערב מושלמת. כל הכבוד.

האם אפשר להכין את הקציצות היום, להשאיר אותן ללילה במקרר ולטגן אותן מחר? אין לי פלפל שאטה מה כדאי לשים במקום? תודה רבה ושבוע טוב