ארוחה בפיתה
לא דבר מסובך מי יודע מה אבל זה עשה כמה ילדים (ומבוגרים) מאוד מאושרים. תחשבו על ילדים שמגיעים מבית הספר ומחכה להם כזאת ארוחה על השולחן הם מאושרים מזה, מה גם זאת דרך נהדרת להכניס לילדים ירקות.
קציצות עסיסיות עם תפוחי אדמה הגשתי בתוך פיתה עם ירקות וזה פשוט נחטף, קציצה ופרוסת עגבניה זה ביס נהדר.
כל המיץ הטעים של הקציצות נספג בפיתה. עדיף ללכת להכין וזהו.
20 קציצות
מרכיבים:
250 ג' עוף טחון
250 ג' בשר בקר טחון
2 תפוח אדמה
כפית שום כתוש
בצל קצוץ
חצי כפית פפריקה
שליש כפית פלפל שאטה טחון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
5 פיתות חתוכות לרבעים
3 תפוחי אדמה
הכנות:
1. אני מתחילה משלושת תפוחי האדמה, לפרוס אותם דק, להרתיח סיר עם מים ולבשל את הפרוסות כ 5 – 6 דקות ולסנן הפרוסות אמורות להיות רכות אבל לא מתפרקות, לסנן ולקרר.
2. הכנת הקציצות:
לקצוץ את הבצל לחמם מחבת עם 2 כפות שמן ולטגן עד שהוא מזהיב, לגרד את תפוחי האדמה לערבב את כל המצרכים וליצור קציצות.
3. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן להניח קציצה במחבת לטגן כשתי שניות לקחת מועך פירה ולתת מעיכה קלה לקציצה, לטגן עד שהקציצה מזהיבה משני הצדדים.
4. פרוסות תפוחי האדמה מההתחלה לטגן במחבת עד שהן מזהיבות, מכיון שהפרוסות רכות אז הטיגון אמור להיות קצר. להוציא ולפזר מלח.
*5. לשים בכל רבע פיתה קציצה פרוסת תפוח אדמה ופרוסת עגבניה, לתת ביס וזה מושלם.