לזניה בשרית עם בשמל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה בשרית עם בשמל

לזניה בשרית עם בשמל

מנה עיקרית מושלמת לארוחת שישי, כזאת טעימה עם טעמים נהדרים. לאכול ולהנות מכל ביס טעים! מעולה קל וטעים.

30X20

מרכיבים:

עלי לזניה
בצל חתוך לקוביות
500 ג’ בשר בקר טחון
חציל פרוס דק
כף גדושה רסק עגבניות
כף גדושה סילאן
2 שיני שום פרוסות
כוס ורבע מים
כף סוכר חום
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
כף א. מרק

רוטב עגבניות :
4 עגבניות
כוס מים
2 שיני שום
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק

בשמל:
שליש כוס שמן
3 כפות קמח
כוס וחצי מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח


הכנות:

1. לחתוך את החצילים לפרוסות ולקלות בתנור.

2. הכנת הבשר : לשים במחבת 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהכל נמס. להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את צבעו להוסיף רסק תבלינים סילאן ומים ולבשל כ 10 דקות על אש בינונית נמוכה.

4. רוטב עגבניות : להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה ולבשל כ 5 דקות, לסנן ולקלף. לחתוך את העגבניות קטן, לקצוץ שתי שיני שום, לחמם מחבת עם שמן לטגן את השום קלות להוסיף את העגבניות והמים, לבשל כ 10 – 15 דקות. להוסיף את רוטב העגבניות לבשר ולערבב.

3. בשמל : לחמם שמן במחבת להוסיף את הקמח ולערבב טוב, להוסיף כוס מים וכפית א. מרק (עדיף להכין ממש לפני שמשתמשים ולא מראש)

4. הרכבה : לשים קצת מרוטב הבשר בתחתית התבנית להניח מעל עלי הלזניה, מעל לשם שכבה מרוטב הבשר, מעל לסדר את פרוסות החצילים, שכבת עלי לזניה, לשים מרוטב הבשר ולהשאיר רווחים פה ושם, לשים את הבשמל ברווחים ומעל, מעט לקשקש שיהיו שני צבעים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות. לקרר לפחות כמה שעות.

33652 צפיות 28 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמל

גולשים מכינים וממליצים:

שוש : “ואווווווו טעים טעים טעים, הלזניה הכי טעימה שהכנתי!! תודה על המתכון.”

🙂 : “יצא כל כך טעים! ”

ריקי : “הכנתי לחג יצא מעולה !!! תודה ושנה טובה”

יעל : “עשיתי את המתכון עם פסטה מלאה ובלי חצילים , ויצא מדהים!!!! בהחלט נכנס לאוסף המתכונים שלי ממך”

ירדן : “הכנתי לשבת ויצא מעולה!”

הדסה : “מתכון פשוט ומעולה, מפתיע כל פעם מחדש שמספיק לבחור את המתכון שרוצים ותמיד יוצא מדהים וסוחף מחמאות, אשרייך ניקי”


70
תגובות

  הרשם  
עדכן
מעיין

היי ניקי יקרה
לא לכסות??
מפחדת שיתייבש

עירית

היי ניקי! אם אני רוצה להכין יום מראש ולהגיש למחרת בערב, האם להרכיב את המנה מבלי להכניס לתנור או להכין כולל התנור ולשמור במקרר?אם האופציה השנייה- איך לחמם מחדש כך שאשמור על השכבה העליונה ״קריספית״? תודה!!

לילך

אפשר עגבניות מרוסקות במקום עגבניות? אם כן מה הכמות?

רחלי

היי ניקי,
רוצה להכין את הלזניה
לארוחת צהריים אבל חייבת תוספת ליד , יש לך רעיון מה יכול ללכת עם זה?!

תודה מראש :))

ענת

היי ניקי אשמח לדעת האם ניתן לוותר על הבשמל או שהוא הכרחי כאן?

מאיה

הי ניקי. שאלה לגבי הבשר. אני מכינה מהמתכון פסטה בולונז. האם אפשר להקפיא את הבולונז (ללא הפסטה) לשימוש בפעם אחרת? ואם כן, לכמה זמן ממולץ. תודה.

1 3 4 5