לזניה בשרית עם בשמל

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
לזניה בשרית עם בשמל

לזניה בשרית עם בשמל

מנה עיקרית מושלמת לארוחת שישי, כזאת טעימה עם טעמים נהדרים. לאכול ולהנות מכל ביס טעים! מעולה קל וטעים.

30X20

מרכיבים:

עלי לזניה
בצל חתוך לקוביות
500 ג’ בשר בקר טחון
חציל פרוס דק
כף גדושה רסק עגבניות
כף גדושה סילאן
2 שיני שום פרוסות
כוס ורבע מים
כף סוכר חום
כפית פפריקה
חצי כפית כורכום
כף א. מרק

רוטב עגבניות :
4 עגבניות
כוס מים
2 שיני שום
כפית פפריקה
כפית סוכר
כף א. מרק

בשמל:
שליש כוס שמן
3 כפות קמח
כוס וחצי מים
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

הכנות:

1. לחתוך את החצילים לפרוסות ולקלות בתנור.

2. הכנת הבשר : לשים במחבת 3 כפות שמן ולטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הסוכר ולערבב עד שהכל נמס. להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי בחישה עד שהבשר משנה את צבעו להוסיף רסק תבלינים סילאן ומים ולבשל כ 10 דקות על אש בינונית נמוכה.

4. רוטב עגבניות : להרתיח סיר עם מים לסמן איקס על כל עגבניה ולבשל כ 5 דקות, לסנן ולקלף. לחתוך את העגבניות קטן, לקצוץ שתי שיני שום, לחמם מחבת עם שמן לטגן את השום קלות להוסיף את העגבניות והמים, לבשל כ 10 – 15 דקות. להוסיף את רוטב העגבניות לבשר ולערבב.

3. בשמל : לחמם שמן במחבת להוסיף את הקמח ולערבב טוב, להוסיף כוס מים וכפית א. מרק (עדיף להכין ממש לפני שמשתמשים ולא מראש)

4. הרכבה : לשים קצת מרוטב הבשר בתחתית התבנית להניח מעל עלי הלזניה, מעל לשם שכבה מרוטב הבשר, מעל לסדר את פרוסות החצילים, שכבת עלי לזניה, לשים מרוטב הבשר ולהשאיר רווחים פה ושם, לשים את הבשמל ברווחים ומעל, מעט לקשקש שיהיו שני צבעים.

5. לחמם תנור ל 180 מעלות ולאפות כ 40 דקות. לקרר לפחות כמה שעות.

39713 צפיות 101 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

לזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמללזניה בשרית עם בשמל

גולשים מכינים וממליצים:

שוש : “ואווווווו טעים טעים טעים, הלזניה הכי טעימה שהכנתי!! תודה על המתכון.”

🙂 : “יצא כל כך טעים! ”

ריקי : “הכנתי לחג יצא מעולה !!! תודה ושנה טובה”

יעל : “עשיתי את המתכון עם פסטה מלאה ובלי חצילים , ויצא מדהים!!!! בהחלט נכנס לאוסף המתכונים שלי ממך”

ירדן : “הכנתי לשבת ויצא מעולה!”

הדסה : “מתכון פשוט ומעולה, מפתיע כל פעם מחדש שמספיק לבחור את המתכון שרוצים ותמיד יוצא מדהים וסוחף מחמאות, אשרייך ניקי”

82
תגובות

  הרשם  
עדכן
יעלה

איזו לזניה טעימה!!!!
הייתי שמחה לדעת אם ניתן להוריד את כמות השמן בבשמל כי זה קצת מכביד בטעם

מעיין

לא ברור בכלל! איזה תבלינים לשים בבשר? כתוב פשוט “תבלינים”. כמה מים? רשום גם בבשר להוסיף מים וגם ברוטב. כמה בבשר וכמה ברוטב?! לא רשום בברור איך להכין כל דבר. לא הבנתי כלום. מקווה שלא ייזרק הכל לפח.

יעל

היי
הכנתי את הלזניה והיא הייתה ממששש טעימה!
רק הייתי לי בעיה קטנה שחלק מקומות בשכבה העליונה של העלי לזניה לא התבשלו. למרות שדאגתי שהרוטב יכסה את כולם. עכשיו אני רוצה להכין אותה שוב. האם כדאי לי לבשל קודם את העלי לזניה של השכבה העליונה?
תודה רבה רבה רבה!!!!!!

אודליה

ואוווו החבר’ה ליקקו! קיבלתי מלא מחמאות והכל מגיע לך ניקי את אלופה ממש תודה

אלה ונגרקו

את מעולה ולזניה שלך מעולההה !!!!!

1 4 5 6