צ'ילי קון קרנה
אתם יודעים כמה פעמים שאלו אותי על המתכון הזה ? המון פעמים.
אחד הדברים שאני אוהבת זה תבשילים חריפים, לא חזק מאוד אבל שירגישו את החריף בכל ביס. בצ'ילי קון קרנה יש שעועית, הרבה שום, פלפלים וכמובן חריף וביחד יצא תבשיל שכיף לאכול ממנו ואם תוסיפו אורז זה בכלל ארוחה שלמה עם טעמים נהדרים.
3 מנות
מרכיבים:
300 ג' בשר בקר טחון
חצי כוס שעועית אדומה
2 פלפלים אדומים
בצל בינוני
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף
4 עגבניות
כוס בירה לבנה / מים
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
כפית צ'ילי טחון / פפריקה חריפה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. להשרות את השעועית לילה, להשרות זה אומר לשים את השעועית בקערה לכסות במים ויותר.
2. למלא סיר עם מים ולהרתיח, להוסיף את השעועית ולבשל עד שהיא רכה כ 45 דקות.
3. להרתיח מים לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים לבשל 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה (לא חובה)
4. לחתוך את הפלפלים והפלפל החריף לקוביות קטנות, לחמם מחבת גדולה עם 3 כפות שמן להוסיף את הפלפלים לטגן כשתי דקות לחתוך את הבצל להוסיף לפלפלים לטגן תוך כדי בחישה עד שהבצל מתחיל להזהיב, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן כשתי דקות.
5. להוסיף את הבשר לירקות לטגן על אש בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב לפורר את הבשר והוא משנה את צבעו.
6. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבשר יחד עם השעועית, בירה, סוכר ותבלינים, הבירה אמורה לכסות הכל, לבשל כשעה אש נמוכה – בינונית, מידי פעם לערבב, רוב הנוזלים מתאדים קצת נשאר.
לבדוק טעמים אני מזכירה שזה חריף.
כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש במים במקום בבירה, שעועית לבנה גם הולך, לילה להשרות כ 10 שעות. אפשר להכין בלי הפלפל החריף למרות שכל הקטע בצ'ילי קון קרנה זה החריפות. תערבבו עם אורז לבן זה יוצא נפלא, עשיר טעים ממלא את הבטן וחריף!