יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני בשר טחון

צ’ילי קון קרנה

15 יולי 2018
(Visited 125,347 times, 27 visits today)

צ'ילי קון קרנה

אתם יודעים כמה פעמים שאלו אותי על המתכון הזה ? המון פעמים.
אחד הדברים שאני אוהבת זה תבשילים חריפים, לא חזק מאוד אבל שירגישו את החריף בכל ביס. בצ’ילי קון קרנה יש שעועית, הרבה שום, פלפלים וכמובן חריף וביחד יצא תבשיל שכיף לאכול ממנו ואם תוסיפו אורז זה בכלל ארוחה שלמה עם טעמים נהדרים.

3 מנות

מרכיבים:

300 ג’ בשר בקר טחון
חצי כוס שעועית אדומה
2 פלפלים אדומים
בצל בינוני
5 שיני שום
פלפל ירוק חריף
4 עגבניות
כוס בירה לבנה / מים
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
כפית צ’ילי טחון / פפריקה חריפה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • קציצות שניצל ממכרות וטעימות ביותר

    מה כבר אפשר להכין מחזה עוף שלא הכנתי ?
    אני כל הזמן מחפשת רעיונות מה לעשות עם חזה עוף למצוא עוד גיוונים לארוחת הצהריים ואני לא רוצה להכין שניצל די מיציתי אני רוצה להכין משהו אחר ועדיף שיהיה בפנים ירקות אז הלכתי על קציצות שניצל.
    קציצות שניצל לא מחזה עוף טחון אלא מחזה עוף חתוך קטן, אין לכם מושג כמה שהקציצות האלה טעימות יצא מושלם!
    הוספתי תפוחי אדמה שמורגשים טוב, נגיעות של פטרוזיליה יצאו קציצות מושלמות ותאמינו לי שלא הפסקתי לטעום,
    מתכון נהדר לארוחת הצהריים ולא קשה זה מה שכיף במתכון הזה.
    השתמשתי בפילה עוף שזה החלק הרך של החזה (מומלץ מאוד) הוספתי מספיק ירקות. בסרטון טיגנתי אין שום בעיה לאפות.
    ברגע שתתחילו להכין לא תפסיקו. הצעת הגשה בתוך פיתה עם טחינה וסלט ירקות, חלומי!

    20 קציצות

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

הכנות:

1. להשרות את השעועית לילה, להשרות זה אומר לשים את השעועית בקערה לכסות במים ויותר.

2. למלא סיר עם מים ולהרתיח, להוסיף את השעועית ולבשל עד שהיא רכה כ 45 דקות.

3. להרתיח מים לסמן איקס על כל עגבניה להוסיף למים לבשל 5 דקות לסנן ולקלף את הקליפה  (לא חובה)

4. לחתוך את הפלפלים והפלפל החריף לקוביות קטנות, לחמם מחבת גדולה עם 3 כפות שמן להוסיף את הפלפלים לטגן כשתי דקות לחתוך את הבצל להוסיף לפלפלים לטגן תוך כדי בחישה עד שהבצל מתחיל להזהיב, לפרוס את השום להוסיף לבצל ולהמשיך לטגן כשתי דקות.

5. להוסיף את הבשר לירקות לטגן על אש בינונית גבוהה תוך כדי ערבוב לפורר את הבשר והוא משנה את צבעו.

6. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות להוסיף לבשר יחד עם השעועית, בירה, סוכר ותבלינים, הבירה אמורה לכסות הכל, לבשל כשעה אש נמוכה – בינונית, מידי פעם לערבב, רוב הנוזלים מתאדים קצת נשאר.
לבדוק טעמים אני מזכירה שזה חריף.

כדאי לדעת ש…
אפשר להשתמש במים במקום בבירה, שעועית לבנה גם הולך, לילה להשרות כ 10 שעות. אפשר להכין בלי הפלפל החריף למרות שכל הקטע בצ’ילי קון קרנה זה החריפות. תערבבו עם אורז לבן זה יוצא נפלא, עשיר טעים ממלא את הבטן וחריף!

צ'ילי קון קרנהצ'ילי קון קרנה

הרשם
עדכן
59 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

הי ניקי, האם לדעתך מתאים למלא בטורטיה?

היי,
בישול כשעה עם מכסה/ חצי / ללא?

הי, הכל על הגז אבל לא רשום אם לבשל עם מכסה או בלי. האם בזמן הבישול של השעה יש לכסות את הסיר? או בלי כיסוי. תודה

היי ניקיאני אכין הערב לראשונה את המתכון הזה, לגבי השעועית, אם שכחתי להשרות במים אמש, האם 6 שעות יספיקו? מה ניתן לעשות כדי לזרז?

היי ניקי יקרה, הכנתי את המעדן הזה כבר לפחות חמש פעמים וגם אבא שלי אוהב אותו כל כך! לבן שלי יוצאות העיניים כל פעם שאני מכינה כי הוא מאד אוהב שעועית אדומה ואת כל הירקות והתבלינים אבל הוא צמחוני.. אפשר לדעתך להכין אותו דבר רק בלי הבשר הטחון ואז למזוג על אורז לבן? שבת שלום

שוב תודה על מתכונים מדהימים
כמה שעות צריכה השעועית השרייה?
אפשר להשרות עכשיו ולבשל על בלילה מאוחר או על הבוקר?

הי ניקי, אני רוצה לנסות את מתכון הצ’ילי קון קרנה שלך כוס בירה הכוונה לכוס מדידה 250 מ”ל? יש לי בקבוק 330 מ”ל. תודה מראש