


שוקי עוף בגריל
נכון שאין כמו תבשילים של לתבל ולהכניס לתנור ? בלי להסתבך בלי ערימות כלים בכיור הכי פשוט שיש לשים תבלינים ותוך שעה יוצא מהתנור עוף שמריח טוב ונראה טוב יש מנה עיקרית טעימה מאוד.
מרכיבים:
10 שוקיים בלי רגל
1/3 כוס שמן זית
כף פפריקה מרוקאית
כפית גריל עוף
קורט קינמון
כף רוטב סויה
כפית דבש
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב את התבלינים ולתבל את השוקיים היטב.
2. לרפד תבנית בנייר אפיה, לסדר את השוקיים.
3. 200 מעלות בסביבות 20 דקות אח”כ להוריד ל180 מעלות לעוד חצי שעה. מידי פעם להבריש את השוקיים ברוטב שנוצר.
גולשים מכינים וממליצים:
ליב : “יצא מ-ו-ש-ל-ם!! אפילו אני, שלא מתה על עוף בד”כ, גנבתי אחד ישר מהתבנית…”
מרינה : “עכשיו יצא מהתנור, הצבע מושלם, הטעם גן עדן”
ג’אצ’וק : “השוקיים האלה הן אחלה נשנוש בשרי – ליקקנו אצבעות!”
רותי : “אני מבשלת כל חג ושבת לעשרים שלושים איש ואף אחד לא מוכן לוותר על העוף הזה, הם התמכרו! אז תודה לך על המחמאות שאני מקבלת בזכותך”
אפשר את המתכון הזה לעוף שלם? הילדים מאוד אהבו את הטיבול. וכמה זמן לעשות אותו? באותם מעלות?
שאלת תם: האם שמים את התבנית במרכז התנור? והאם שמים על גריל או רגיל
תודה
פשוט יש לי הרבה שוקיים.ושוב אני שואלת ,נראה לך שאפשר להקפיא אחרי ההכנה?