עוף עם תפוחי אדמה בסיר
אני אומרת שכל אחד צריך מתכון אחד טוב של עוף עם תפוחי אדמה לא צריך הרבה צריך מתכון אחד טוב שהילדים אוהבים וכל מי שטועם ממנו מבקש את המתכון. המתכון הזה זכה להצלחה מטורפת אצלי לא מפסיקה להכין.
אולי בגלל שדרך ההכנה שלו קצת שונה מהרגיל העוף מקבל טעמים חזקים הרוטב אלוהי והתפוחי אדמה רכים והם סופגים נהדר את הרוטב, אני אוהבת להכין יום מראש הוא רק משתבח במקרר והופך להיות אפילו יותר טעים.
זה מתכון מהסוג שאביב חוזר הבייתה בצהריים מבית הספר ואומר "הרחתי ריח נהדר בחדר המדרגות איך קיוויתי שזה מגיע מהבית שלנו" אני מסדרת שכבת אורז בצלחת מעל את העוף והתפוחי אדמה התוצאה לא פחות ממושלמת.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
קילו כנפיים חצויות / כרעיים / שוקיים
2 בצלים חתוכים לקוביות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות קטנות
2 כפיות שום כתוש
2 כפות שטוחות פפריקה מרוקאית
כף רוטב סויה מעט יותר
חצי כפית כמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
הכנות:
1. לשים את העוף בקערה להוסיף כף פפריקה, כמון ושלוש כפות שמן קנולה לערבב טוב ולתבל את העוף.
2. לשים בסיר שתי כפות שמן לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן עד שהוא מזהיב ולהניח מעל את העוף, לקערה שבה תיבלנו את העוף להוסיף שתי כוסות מים מעט לערבב ולהוסיף לסיר.
3. להוסיף לסיר את התיבול שנותר והשום, המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה של העוף במידה וחסר להוסיף קצת נוזלים ולבשל חצי שעה, לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להוסיף לעוף לנער מעט שהתפוחי אדמה ישקעו ברוטב.
*4. לבשל שעה וחצי על אש בינונית.
גולשים מכינים וממליצים:
בישלולה : יצא טעים!! כיף לנגב את הרוטב עם חלה טריה..
לאה : הכנתי והתענגתי על כל ביס!! מתכון מעולה!!
צליל : "בני הביקורתי בן החמש אמר: "טעים טעים טעים טעים"…
תודה רבה! הבית התמלא בריח נהדר..
פשוט ומומלץ!"