עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

לכל אמא יש את המתכונים האהובים עליה, זה אחד המתכונים שלי אני אוהבת להכין אותו הוא קל הכנה העוף מקבל טעם נהדר, תפוחי אדמה רכים רכים
הרוטב יאמי!
זה מתכון פשוט נכון אבל הוא נותן לי ארוחת צהריים מושלמת לילדים.
אני מגישה ליד פתיתים או אורז ואני מאוד נהנית לראות את הצלחות הריקות וכמובן לקבל את המחמאות 🙂

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
2 בצלים
4 תפוחי אדמה
2 כפיות שום כתוש
2 כפות שטוחות פפריקה
כף רוטב סויה
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לשים את העוף בקערה להוסיף כף פפריקה, כמון ושלוש כפות שמן קנולה לערבב טוב ולתבל את העוף.

2. לשים בסיר שתי כפות שמן לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן עד שהוא מזהיב, להניח מעל את העוף, לקערה שבה תיבלנו את העוף להוסיף שתי כוסות מים מעט לערבב ולהוסיף לסיר.

3. להוסיף לסיר את התיבול שנותר והשום, המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה של העוף במידה וחסר להוסיף קצת נוזלים. לבשל חצי שעה, לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להוסיף לעוף לנער מעט שהתפוחי אדמה ישקעו ברוטב.

*4. לבשל שעה וחצי על אש בינונית.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש זה אפילו מומלץ, אפשר להוסיף גזר, בטטה, אפשר להחליף את הכרעיים בקילו אפילו קצת יותר כנפיים.

53594 צפיות 7 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בישלולה : יצא טעים!! כיף לנגב את הרוטב עם חלה טריה..

לאה : הכנתי והתענגתי על כל ביס!! מתכון מעולה!!

צליל : “בני הביקורתי בן החמש אמר: “טעים טעים טעים טעים”…
תודה רבה! הבית התמלא בריח נהדר..
פשוט ומומלץ!”

306
תגובות

  הרשם  
עדכן
שרית

היי ניקי, אפשר להכין את המתכון הזה עם חזה עוף במקום כרעיים?

ענבל

היי ניקי, האם צריך לכסות את הסיר במהלך זמן הבישול? מה קורה עם כל המים, האם הם אמורים להתאדות לחלוטין? והאם יש צורך לערבב מדי פעם (כי העוף/תפא”ד לא מכוסים עד הסוף)? תודה על תשובה מהירה, הסיר על האש… 🙂

אירית

היי ניקי אני תמיד מכינה ללא כמון. רציתי לנסות פעם עם . האם הכמון דומיננטי ? כי אני לא אוהבת בתבשילים. חתימה טובה

1 18 19 20