עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

לכל אמא יש את המתכונים האהובים עליה, זה אחד המתכונים שלי אני אוהבת להכין אותו הוא קל הכנה העוף מקבל טעם נהדר, תפוחי אדמה רכים רכים
הרוטב יאמי!
זה מתכון פשוט נכון אבל הוא נותן לי ארוחת צהריים מושלמת לילדים.
אני מגישה ליד פתיתים או אורז ואני מאוד נהנית לראות את הצלחות הריקות וכמובן לקבל את המחמאות 🙂

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
2 בצלים
4 תפוחי אדמה
2 כפיות שום כתוש
2 כפות שטוחות פפריקה
כף רוטב סויה
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לשים את העוף בקערה להוסיף כף פפריקה, כמון ושלוש כפות שמן קנולה לערבב טוב ולתבל את העוף.

2. לשים בסיר שתי כפות שמן לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן עד שהוא מזהיב, להניח מעל את העוף, לקערה שבה תיבלנו את העוף להוסיף שתי כוסות מים מעט לערבב ולהוסיף לסיר.

3. להוסיף לסיר את התיבול שנותר והשום, המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה של העוף במידה וחסר להוסיף קצת נוזלים. לבשל חצי שעה, לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להוסיף לעוף לנער מעט שהתפוחי אדמה ישקעו ברוטב.

*4. לבשל שעה וחצי על אש בינונית.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש זה אפילו מומלץ, אפשר להוסיף גזר, בטטה, אפשר להחליף את הכרעיים בקילו אפילו קצת יותר כנפיים.

40132 צפיות 32 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בישלולה : יצא טעים!! כיף לנגב את הרוטב עם חלה טריה..

לאה : הכנתי והתענגתי על כל ביס!! מתכון מעולה!!

צליל : “בני הביקורתי בן החמש אמר: “טעים טעים טעים טעים”…
תודה רבה! הבית התמלא בריח נהדר..
פשוט ומומלץ!”

279
תגובות

  הרשם  
עדכן
ענתי

היי ניקי-שואלת בשביל ביתי,רשמת:לתבל את העוף
פשוט לפזר את התיבול על חלקי העוף? ללא שמן,נכון?
אפשרי עם כרעי עוף? והא טעמו ש הסויה מורגש?תודה

ליאת

ניקי שלום, אפשר לוותר על הסויה? נתקעתי בלי… תודה 🙂

שם

היי,
חייבת להתחיל במחמאה , המתכונים שלך נהדרים !
מה זה פש”ג ?
שבת שלום

לישי

עשיתי הוספתי גם שעועות ירוקה יצא מעולה ….
אין עליך ניקי

יוני

היי רציתי לדעת אם אני רוצה לעשות יותר מ-4 תפוחי אדמה האם צריך לשנות את כמות התיבול והמים? אם כן אז כמה?
תודה ושנה טובה

שם

יצא כ”כ טוב שהכנתי כמות גם למחר ובטעות נגמר… התלקקננו והגענו למסקנה שבזכותך פתחנו את העיניים באוכל הכנסת לנו המון מושגים ורעיונות שבחיי לא ידעתי ןלא חלמתי לנסות ואפילו את הפפריקה המתוקה הייתי זורקת לפני פסח מה שנשאר… כשניקיתי את המדף של התבלינים, פשוט האוכל היה כ”כ טפל… שאני מתביישת להזכר כי היום הכל כ”כ מגוון וכל קניית בשר מבושלת בצורה יותר טעימה מפעם קודמת את ענקית !

א

היי ניקי, מה שלומך? האם ניתן להוסיף פטריות ובאיזה שלב?

1 2 3 18