עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

לכל אמא יש את המתכונים האהובים עליה, זה אחד המתכונים שלי אני אוהבת להכין אותו הוא קל הכנה העוף מקבל טעם נהדר, תפוחי אדמה רכים רכים
הרוטב יאמי!
זה מתכון פשוט נכון אבל הוא נותן לי ארוחת צהריים מושלמת לילדים.
אני מגישה ליד פתיתים או אורז ואני מאוד נהנית לראות את הצלחות הריקות וכמובן לקבל את המחמאות 🙂

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
2 בצלים
4 תפוחי אדמה
2 כפיות שום כתוש
2 כפות שטוחות פפריקה
כף רוטב סויה
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לשים את העוף בקערה להוסיף כף פפריקה, כמון ושלוש כפות שמן קנולה לערבב טוב ולתבל את העוף.

2. לשים בסיר שתי כפות שמן לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן עד שהוא מזהיב, להניח מעל את העוף, לקערה שבה תיבלנו את העוף להוסיף שתי כוסות מים מעט לערבב ולהוסיף לסיר.

3. להוסיף לסיר את התיבול שנותר והשום, המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה של העוף במידה וחסר להוסיף קצת נוזלים. לבשל חצי שעה, לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להוסיף לעוף לנער מעט שהתפוחי אדמה ישקעו ברוטב.

*4. לבשל שעה וחצי על אש בינונית.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש זה אפילו מומלץ, אפשר להוסיף גזר, בטטה, אפשר להחליף את הכרעיים בקילו אפילו קצת יותר כנפיים.

37988 צפיות 12 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בישלולה : יצא טעים!! כיף לנגב את הרוטב עם חלה טריה..

לאה : הכנתי והתענגתי על כל ביס!! מתכון מעולה!!

צליל : “בני הביקורתי בן החמש אמר: “טעים טעים טעים טעים”…
תודה רבה! הבית התמלא בריח נהדר..
פשוט ומומלץ!”

271
תגובות

  הרשם  
עדכן
דנה

אין עלייך ניקי בעולם!!!
כמה פשוט ככה טעים
הכל נטרף לא נשאר כלום למחר ☺
אליפות!! ותמיד יש בבית את הפרודוקטים שאת רושמת במתכונים. עוד הצלחה בזכותך
תודה רבה❤❤❤ ופורים שמח

נעמי

בדרך כלל אני לא מגיבה, למרות שאני מכינה מהמתכונים שלך המון, אבל הפעם הייתי חייבת!
מתכון פשוט להפליא שאני מכינה המון בסגנון הזה ובכל זאת, יצא טעים באופן מיוחד!
אהבתי מאוד את הטעם שהוסיף הכמון, אני בדר”כ משתמשת בו רק לדגים- לימדת אותי משהו חדש…
הכנתי גם אורז והילדים טרפו הכל!

אתי

ניקי היקרה,

יצא טעים ברמות!!!
קיבלתי מחמאות מאימי היקרה שהיא בשלנית ותיקה לעומתי.

תודה רבה על האתר הנפלא.

gorodenchik

יצא מעולה פשוט מושלם! טעם נהדר והעוף והתפו”א רכים וטעימים כל כך! כל דבר שאני מכינה מהבלוג שלך יוצא סוף! בעלי והילדים וחברה טובה טרפו הכל באחהצ אחד.

גל

מתי צריך להוסיף שום כתוש? וקערת תיבול זה מה שנשאר בקערה אחרי שמתבלים את העוף ? תוד רבה

אתי

ניקי שלום,
יש לי רוטב סויה דבש ובברקיו לעוף.
האם ניתן להחליף ברוטב סויה?

אני מאוד אוהבת את האתר שלך, כל מתכון שאני מכינה יוצא טעים 🙂 המון תודה על האתר הנפלא!

רחל

היי ניקי. שינתי קצת את המתכון .הוספתי חומוס מושרה ומבושל חלקית. בתחילת הבישול עם העוף .לטיבול הוספתי סילאן .מרחתי את העוף עם התיבול והשארתי למס. שעות במקרר. כשעה לאחר בישול העוף הוספתי גזר מגורד .כוס אורז וקוביות דלעת לא בישלתי עם תפו:א כי בשלתי פשטידה עם תפו”א.המשכתי לבשל כחצי שעה. עד שהאורז היה מוכן והכל היה רך. יצא מ ע ו ל ה. כל האורחים התלקקו על המנה.חן חן . תודה רבה