עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
עוף עם תפוחי אדמה

עוף עם תפוחי אדמה קליל וטעים

לכל אמא יש את המתכונים האהובים עליה, זה אחד המתכונים שלי אני אוהבת להכין אותו הוא קל הכנה העוף מקבל טעם נהדר, תפוחי אדמה רכים רכים
הרוטב יאמי!
זה מתכון פשוט נכון אבל הוא נותן לי ארוחת צהריים מושלמת לילדים.
אני מגישה ליד פתיתים או אורז ואני מאוד נהנית לראות את הצלחות הריקות וכמובן לקבל את המחמאות 🙂

מרכיבים:

4 כרעיים מופרדות
2 בצלים
4 תפוחי אדמה
2 כפיות שום כתוש
2 כפות שטוחות פפריקה
כף רוטב סויה
חצי כפית כמון
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

הכנות:

1. לשים את העוף בקערה להוסיף כף פפריקה, כמון ושלוש כפות שמן קנולה לערבב טוב ולתבל את העוף.

2. לשים בסיר שתי כפות שמן לחתוך את הבצלים לקוביות ולטגן עד שהוא מזהיב, להניח מעל את העוף, לקערה שבה תיבלנו את העוף להוסיף שתי כוסות מים מעט לערבב ולהוסיף לסיר.

3. להוסיף לסיר את התיבול שנותר והשום, המים צריכים להגיע עד 3/4 גובה של העוף במידה וחסר להוסיף קצת נוזלים. לבשל חצי שעה, לחתוך את התפוחי אדמה לקוביות קטנות להוסיף לעוף לנער מעט שהתפוחי אדמה ישקעו ברוטב.

*4. לבשל שעה וחצי על אש בינונית.

כדאי לדעת ש…
אפשר להכין יום מראש זה אפילו מומלץ, אפשר להוסיף גזר, בטטה, אפשר להחליף את הכרעיים בקילו אפילו קצת יותר כנפיים.

40254 צפיות 39 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

גולשים מכינים וממליצים:

בישלולה : יצא טעים!! כיף לנגב את הרוטב עם חלה טריה..

לאה : הכנתי והתענגתי על כל ביס!! מתכון מעולה!!

צליל : “בני הביקורתי בן החמש אמר: “טעים טעים טעים טעים”…
תודה רבה! הבית התמלא בריח נהדר..
פשוט ומומלץ!”

281
תגובות

  הרשם  
עדכן
עדי

שלום ניקי,
אין צורך לבשל את תפוחי האדמה בנפרד לפני הכנסתם לסיר, נכון?

תודה.

מימי

היי ניקי, ותודה על מתכונים מצויינים!! האתר שלך רץ אצלינו בחבר’ה וכולם מכינים מטעמים ממנו…

האם משנה אם מבשלים את העוף בסיר פתוח או סגור ??

צמרת

היי ניקי

אני רוצה להגיד לך שאני מאודדד נהנת מהאתר שלך
אני כבר אימצתי בבית מס’ דברים ומחמאות קיבלתי מכולםםם
הכנתי את התבשיל הזה בסעודה מפסקת ליקקנו את האצבעות
תודה רבה לך על המתכונים הנפלאים וכמובן גם על היחס שלך לכל אחד ואחת
אין כמוך
צמרת

רותם

היי ניקי, דבר ראשון תמיד כיף למצוא עוד מתכונים טעימים אצלך באתר… ממש חגיגה לעיניים ולפה 🙂
לא ממש הבנתי מה הכוונה לתבל את העוף ואז לצקת מים לקערת? האם את מתכוונת שלשים את כל התבלינים והרטבים בקערה יחד עם העוף שיספוג ואז לשפוך הכל לסיר עם הבצל ולמה שנשאר בקערה (שזה בעצם כלום) לשפוך מים ולהוסיף לעוף? מצטערת, קצת הסתבכתי עם עצמי…

נחמה

איזה כיף, מפנה לי את התנור, טעים ומשביע מ..מ..מ.
תודה
גמר חתימה טובה

הלה

היי ניקי.. אני רוצה להכין את התבשיל לסעודה מפסקת. חצי שעה בישול בלבד? העוף לא צריך יותר זמן??

עדי

ניקי היקרה……המיילים שלך נהדרים. כל האתר שלך מלא בשמחה. !!! המתכונים קלים להכנה. טעימים וטובים. קל ונוח להדפיס את המתכון !!!! בלי תמונות ואלפי דפים. בקיצור…את חגיגה נעימה. וזכות לי לאחל לך ולמשפחתך שנה טובה ומבורכת !!! שנת הגשמות משאלות הלב. המון בריאות כמובן. וגמר חתימה טובה! תדעי שאני לא תמיד מגיבה…אבל אני כאן תמיד. וכשהמייל שלך מופיע…..יש חגיגה!!! אז שוב תודה ותבורכי על הכישרון של הבישול וכמובן על הכתיבה וההגשה. חג שמח. בהערכה עדי מקרית אתא.