יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מתכוני אורז תבשילי עוף קלים

פרגיות עם אורז וירקות

29 ספטמבר 2013
(Visited 5,479 times, 2 visits today)
פרגיות עם אורז וירקות

פרגיות עם אורז וירקות

אני אוהבת להכין מתכונים כאלה, האורז מקבל את כל הטעמים של הבשר וירקות הוא סופג אותם כל כך יפה בגלל זה המתכון הזה נהדר לשאריות אורז. אף אחד בחיים לא ינחש שזה אורז שנותר מאתמול הוא כל כך טעים.
פרגיות עסיסיות ורכות ואוו כמה שהן רכות, תסמכו עליי אכלתי ישר מהמחבת 🙂  אורז בסמטי נותן את המרקם המושלם שלו ובתוספת הירקות והפרגיות יצאה ארוחת צהריים ללקק ת’אצבעות!
הלוואי ויכולתי להכין כל יום מנות כאלה טעים ברמות.

מרכיבים:

700 ג’ פרגיות חתוכות קטן

משרה:
4 כפות שמן זית
כפית פפריקה
3/4 כפית גריל עוף
מעט כורכום
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

2 קישואים
2 גזרים
2 פלפלים
בצל
3 כוסות אורז מבושל

במידה ואין אורז מוכן
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח

אולי תאהב גם את...♥

  • חזה עוף עם קישואים וגזר

    אסור לי להכין את המתכון הזה ואני כל הזמן אומרת את זה ואני לא מפסיקה להכין, מנשנשת, טועמת, אוכלת.
    מה שיפה במתכון הזה שהחזה עוף יוצא אליפות! אין על חזה עוף רך וזה לא דבר שקל להשיג כשמדובר בחזה עוף.
    רך משגע, טעים והירקות ליד איזו פריכות נהדרת, כל ביס משגע ואני הכי מצטערת שלא הכנתי יותר.
    לקח לי 10 דקות (לא כולל זמן השרייה) ויש ארוחת צהריים יפהפייה, צבעונית, חזה עוף טעים טעים עם מרקם נהדר, ירקות טובים, טעם עדין של צ’ילי מתוק שעוטף הכל באהבה.
    הגשתי עם אורז לבן שזאת תוספת נהדרת לחזה עוף עם ירקות. אני סיימתי תודה ושלום מוזמנים לאכול.

    3 מנות

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • מרק עגבניות ואורז ללא שמן

    הגשם הגיע ואיתו החשק למרק עגבניות כמה שאני אוהבת את המרק הזה. דמיינתי את הבצל, שום והעגבניות והאורז שכל כך מתאים לעגבניות.
    אני מכינה את מרק העגבניות בדרך שונה מהרגיל, מסקרן אתכם ? תצטרכו לראות את הסרטון או לפחות לקרוא את המתכון.
    אני מוסיפה עוד משהו חשוב אין שמן במרק לא הוספתי אפילו טיפת שמן ויצא מרק מושלם. אתם יודעים לא חשבתי שזה אפשרי אבל אפשר להכין מרק נהדר ללא שמן אתם חייבים לנסות.

    4 מנות

הכנות:

1. לערבב את הפרגיות תבלינים והשמן זית ולהשרות כשעה.

2. לחתוך את הירקות לקוביות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הגזרים והפלפלים כשתי דקות, להוסיף את הבצל לטגן עוד שתי דקות ולהוסיף את הקישואים, לטגן כ 10 דקות תוך כדי בחישה.

3. להוסיף את הפרגיות לירקות לטגן 10 דקות מידי פעם לבחוש, כשהפרגיות מוכנות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

4. במידה ויש אורז מבושל לחמם אותו קצת ולערבב עם הפרגיות והירקות. אם אין אורז אז לפני שמתחילים להכין את המתכון להכין את האורז קודם.

5. הכנת האורז: להשרות את האורז 15 דקות ולסנן. לחמם סיר עם 2 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב בקטנה ולהוסיף מלח פלפל ומים, להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 20 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות.

*6. לערבב את האורז עם הפרגיות והירקות ולהגיש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף, אפשר להכין יום מראש, נהדר לשאריות אורז, אפשר לאכול גם בלי האורז.

פרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקות

פרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקות

הרשם
עדכן
31 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

יצא מאוד טעים ! לא היה לי שני פלפלים אז השתמשתי עם פלפל אחד והוספתי סלרי במקום , לא היה לי קישוא אז הוספתי שום פרוס , והוספתי עוד בצל ופרסתי. יצא אליפות , תודה רבה ושבת שלום ♥️

היי ניקי
ממש התרשמתי ממתכון! ממש מאכל נהדר!
רציתי רק לשאול האם את יודעת למה כשאורז היה מוכן אז בתחתית הוא היה שרוף וקשה כך שהוא נשרף בסוף ולא יכולנו לאכול, את יודעת למה זה קרה?
אשמח אם תעני! ♥

היי ניקי
ברכיבים מצויין סויה באיזה שלב מוסיפים אותו?

היי ניקי אפשר עם חזה עוף?

בוקר טוב, האם מתאים לאורז מלא
או יש מתכון אחר בסגנון לאורז מלא (בשרי)?
תודה טליה

הי ניקי,

שמחה לנסות מתכון נוסף מבית היוצרת…..האם מותר להשתמש באורז בן 5 ימים?
(אגב, האורז נשאר מהמתכון שלך לנתחוני חזה עוף ואורז :))
ממני, שהולכת שבי אחרי המתכונים שלך,
שלי

הי ניקי,
אין לי פסטרמה, האם בכל זאת אוכל להכין את המתכון?
תודה שרי