פרגיות עם אורז וירקות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
פרגיות עם אורז וירקות

פרגיות עם אורז וירקות

אני אוהבת להכין מתכונים כאלה, האורז מקבל את כל הטעמים של הבשר וירקות הוא סופג אותם כל כך יפה בגלל זה המתכון הזה נהדר לשאריות אורז. אף אחד בחיים לא ינחש שזה אורז שנותר מאתמול הוא כל כך טעים.
פרגיות עסיסיות ורכות ואוו כמה שהן רכות, תסמכו עליי אכלתי ישר מהמחבת 🙂  אורז בסמטי נותן את המרקם המושלם שלו ובתוספת הירקות והפרגיות יצאה ארוחת צהריים ללקק ת’אצבעות!
הלוואי ויכולתי להכין כל יום מנות כאלה טעים ברמות.

מרכיבים:

700 ג’ פרגיות חתוכות קטן

משרה:
4 כפות שמן זית
כפית פפריקה
3/4 כפית גריל עוף
מעט כורכום
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור

2 קישואים
2 גזרים
2 פלפלים
בצל
3 כוסות אורז מבושל

במידה ואין אורז מוכן
2 כוסות אורז בסמטי
3 כוסות מים
חצי כפית פלפל שחור
2 כפיות שטוחות מלח

הכנות:

1. לערבב את הפרגיות תבלינים והשמן זית ולהשרות כשעה.

2. לחתוך את הירקות לקוביות, לחמם מחבת עם 2 – 3 כפות שמן לטגן את הגזרים והפלפלים כשתי דקות, להוסיף את הבצל לטגן עוד שתי דקות ולהוסיף את הקישואים, לטגן כ 10 דקות תוך כדי בחישה.

3. להוסיף את הפרגיות לירקות לטגן 10 דקות מידי פעם לבחוש, כשהפרגיות מוכנות לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.

4. במידה ויש אורז מבושל לחמם אותו קצת ולערבב עם הפרגיות והירקות. אם אין אורז אז לפני שמתחילים להכין את המתכון להכין את האורז קודם.

5. הכנת האורז: להשרות את האורז 15 דקות ולסנן. לחמם סיר עם 2 כפות שמן להוסיף את האורז לערבב בקטנה ולהוסיף מלח פלפל ומים, להרתיח לכסות להנמיך את האש ולבשל 20 דקות להשאיר מכוסה 10 דקות.

*6. לערבב את האורז עם הפרגיות והירקות ולהגיש.

כדאי לדעת ש…
אפשר להחליף את הפרגיות בחזה עוף, אפשר להכין יום מראש, נהדר לשאריות אורז, אפשר לאכול גם בלי האורז.

13549 צפיות 10 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

פרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקות

פרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקותפרגיות עם אורז וירקות

31
תגובות

  הרשם  
עדכן
twity3

הכנתי עכשיו יצא טעים מאוד
תודה ניקי
היי ברוכה
שבת שלום

חן ל

היי ניקי
רציתי לשתף אותך שנשאר לי סיר אורז מיום שישי
ביום ראשון הכנתי כנפיים ברוטב דבש וחרדל ואורז מוקפץ עם ירקות שאותו הכנתי המון פעמים ותמיד היה הצלחה
ואתמול את המנה הזו של האורז עם פרגיות שגם זכתה להמון מחמאות ויצאה מעולה.
אז רציתי לומר תודה על הרעיונות המוצלחים שבזכותם גם לא זורקים אוכל 🙂 והילדים והבעל אוכלים ונהנים.

gonnabe40

נראה טעים. אני אנסה בפעם הבאה. פעם אחרונה שנשאר לי אורז כזה, שלא התחשק לאכול כמו שכתבת… הוספתי לו ביצה, אפונה וגזר וקצת תבלינים ופירורי לחם והכנתי אחלה לביבות ירק שנאכלו בתאבון רב 🙂

שרה

המתכונים נראים טובים
תודה

ארן

בתור בשלן מתחיל- המנה יצאה מצוין – לי היה טעים והילדים ביקשו תוספת (אחד מהם שם את הירקות בצד-חבל)

רעות

היי ניקי, האתר שלך מהממם ואני תמיד נעזרת בו. רציתי לשאול אם זה הכרחי להוסיף את הפסטרמה ? תודה רבה רבה על העזרה!

אבחגיל

שלום ניקי!
האם את חושבת שאפשר לעשות את המתכון הזה גם עם חזה הודו נקבה?
תודה רבה!