אושפלאו
תבשיל שיש בו הכל ממש הכל, מנה עיקרית, תוספת וירקות, הכל נכנס בסיר אחד ומשם ישר לשולחן. יש את הימים שמרגישים עצלנים ומחפשים קיצורי דרך וזה אחלה קיצור דרך שלא נאמר כמה כלים חסכתי בדרך….
6 מנות
מרכיבים:
קילו וחצי כנפיים חצויות
3 פלפלים אדומים גדולים חתוכים לקוביות
בצל גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום קצוצות
2 כוסות אורז
3 כוסות מים רותחים
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (במידה וצריך)
הכנות:
1. להשרות את האורז כחצי שעה במי ברז, הכוונה שהאורז יהיה מכוסה במים.
2. לחמם סיר עם כמה כפות שמן להוסיף את העוף לפלפל ולהמליח ולטגן בערך כ 20 דקות הכנפיים מקבלות צבע זהוב – שחום יפה, להוציא בינתיים לנייר סופג.
3. באותו סיר לטגן את את הפלפלים כ 5 דקות, להוסיף את הבצל והשום ולהמשיך לטגן. להוציא החוצה לסדר את הכנפיים בסיר מעל לפזר את הפלפלים והבצל.
4. לסנן את האורז ולפזר באופן שווה על הפלפלים והבצל להדק אותו קצת.
5. להוסיף את המים ולא לשכוח לתבל להחזיר לאש שירתח קצת, מראש להרטיב מגבת ולהניח מעל לכסות ולהנמיך את האש. לבשל כ 45 דקות, להשאיר סגור עוד 30 דקות.