עוף עם אטריות
עוף מעולה הטעמים כאן נהדרים, העוף יוצא רך ואיזה כיף שיש מנה עיקרית ותוספת באותו סיר. מבחינתי המתכון הזה דרך קלה יותר להכין ארוחת צהריים והבונוס שהילדים ממש אוהבים אותו. מתכון מעולה לילדים שגם הגדולים מאוד שמחים לאכול 🙂
3 – 4 מנות
מרכיבים:
3 כרעיים מופרדות / קילו כנפיים
2 כוסות אטריות דקיקות / אטריות ביצים
בצל
מים
כף רסק עגבניות
חצי כפית כורכום
כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)
הכנות:
1. לקצוץ את הבצל, לחמם סיר עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב, להניח מעל את חלקי העוף, לפזר את התבלינים להוסיף מים שיגיעו עד 3/4 גובה.
2. לבשל כשעה וחצי על אש בינונית, להוסיף את האטריות + 2 כוסות מים לנער שהאטריות ישקעו ברוטב, לכסות חלקית ולבשל כמה דקות עד שהאטריות מוכנות.
3. נשארים הרבה נוזלים בסיום אפשרויות:
זה עוף ברוטב תגישו כמו שזה.
להמתין 20 -25 דקות האטריות סופגות את רוב הנוזלים זה מה שאני עושה.
להכין שעתיים שלוש מראש לא ישארו נוזלים בכלל.
גולשים מכינים וממליצים:
ארז: "וואו!!
הבנות שלי ביקשו לשדרג להן באפונה (אוהבות ירוקים) ויצא פשוט מדהים!! בשורה התחתונה – סיר שלם חוסל בארוחה אחת ;-"
חיים : "הכנתי לארוחת צהריים זה יצא מעולה"
הדס : "מדהים ופשוט! תענוג לבשל את המתכונים שלך. כולם מלקקים את האצבעות!"
סמדר : "אוכלים עכשיו והסיר חוסל 😉 יצא מעולה תודה רבה!!"
קרן : "טעים מאוד ופשוט תענוג כל מתכון שלך"
ענבל : "האתר והאפליקציה שלך הם פשוט הצלה!
כל כך הרבה מתכונים נהדרים כבר ניסיתי, ויש עוד כל כך הרבה לנסות!
זאת ארוחת הערב שלנו היום. זרקתי פנימה גם אפונה ויצא נהדר. בשבת הכנתי את הלחמניות גבינה שהיו הצלחה מסחררת."