סטייק פרגית במחבת
זה אחד המתכונים שאני הכי אוהבת להכין לארוחת צהריים פרגיות זה נתח קלאסי להכין לילדים הוא רך וילדים ממש אוהבים לאכול פרגיות ועם המרינדה המתאימה שנותנת עסיסיות טעמים מתפוצצים בפה וכל העניין 10 – 15 דקות התעסקות.
אני אף פעם לא עובדת קשה במטבח והמתכון הזה לא יוצא מהכלל לתבל שהפרגיות יספגו טוב את הטעמים ומשם למחבת, הריחות משגעים מהסוג שמביא את אביב בריצה למטבח "אימא מתי אוכלים ?" נתחי פרגית שכיף לאכול ולא רק לילדים.
3 מנות
מרכיבים:
600 ג' סטייק פרגיות (כ 5 – 6 יחידות)
1/3 כוס שמן זית / קנולה
תבלינים:
כף שטוחה פפריקה מרוקאית מתוקה
חצי כפית כורכום
שליש כפית כמון
כפית שום כתוש
כף א. מרק
שליש כפית פלפל שחור
שליש כפית מלח
אופציה:
כף סילאן מומלץ
הכנות:
1. לחצות את הפרגיות לערבב עם השמן והתבלינים להשרות כ 30 דקות.
2. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הפרגיות עד הזהבה זה בערך 2 – 3 דקות מכל צד.
3. להוציא ולהניח על נייר סופג.
גולשים מכינים וממליצים:
גלית : "המנה הזו הייתה אחת מתוך חמש סוגי בשרים במהלך החג
והיא לקחה בגדול!
כלום עבודה וטעים טעים!!
עוד מתכון מוצלח הצטרף לרשימה."