דג סול ברוטב
הכי דג של שבת איזה ניחוחות ואיזה רוטב מעולה, אני אוהבת את השילוב של עגבניות עם פלפלים הרבה שום והטעם פיקנטי חריף חובה ליד חלת השבת לטבול ברוטב לתת ביס ולגלות איזה טעם מעלך יש לרוטב.
אני יודעת שהדג המרוקאי הוא להיט נסו את הדג הזה אתם יודעים מה הסוד שלו ? הרוטב הוא עוטף את הדג מכל הכיוונים ובביס הוא מתפרק בפה והסול מקבל טעם נהדר איזה כיף של סיר לשבת.
4 מנות
מרכיבים:
5 פילה סול
בצל חתוך לקוביות קטנות
כפית שום כתוש / 3 שיני שום קצוצות
3 עגבניות גדולות / 4 בינוניות
פלפל אדום גדול / 2 בינוניים
פלפל ירוק חריף חתוך לטבעות (לא חובה)
2 כוסות מים
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
רבע כפית מלח
לימון
הכנות:
1. לחצות את הלימון ולסחוט על הדגים להשרות 30 דקות לשטוף ולייבש.
2. לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה לבשל אותן במים 3 דקות לסנן לקרר לקלף ולחתוך לקוביות.
3. לחמם סיר רחב עם 4 כפות שמן להתחיל בטיגון הבצל והשום עד שמזהיב קלות להוסיף את הפלפלים, עגבניות מים ותבלינים.
4. להרתיח להנמיך לבינונית להוסיף את דגים ולבשל כ 15 – 20 דקות מידי פעם לנער בעדינות את הסיר.