מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית, שילוב מעולה של חצילים ובשר, זה יוצא כל כך טעים. מנה ראשונה נהדרת לכל ארוחה. הטעמים כאן נפלאים.  יוצא טעים ביותר.

מרכיבים:

חציל גדול פרוס לפרוסות
250 ג` בשר בקר טחון
בצל קטן קצוץ
עגבניה פרוסה דק
טחינה שהוכנה בבית
פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
מעט כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

(ברור שלא מטגנים )

הכנות:

1. לסדר את החצילים בתבנית מרופדת ומשומנת, להבריש את החצילים בשמן, לפלפל ולהמליח. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות כל צד או עד שמזהיב.

2. לטגן ולהזהיב את הבצל, להוסיף את הבשר לפורר, לטגן ולתבל.

3. על כל חציל להניח פרוסת עגבניה ומעל ערמת בשר, חום בינוני 180 מעלות 15 דקות.

4. להזליף טחינה, לעטר בפטרוזילה ולהגיש.

11041 צפיות 4 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : “הכנתי כמנה ראשונה, יצא סוףףף”

42
תגובות

  הרשם  
עדכן
יארי

אם אני מכין את זה ביום חמישי בצהריים , שם במקרר , ומחמם את זה על הפלטה למחרת בשישי בערב זה ישאר לדעתך אותו טעם וטעים?

יארי

היי, סעיף 3 לא ברור לי. למה צריך לשים את החציל עם הבשר טחון פעם נוספת בתנור אחרי שכבר שמתי 30 דקות את החציל בתנור (15 דקות כל צד) וטיגנתי את הבשר. לשים את זה לעוד 15 דקות ביחד כמו שרשום בסעיף 3 , לא ישרוף את החציל והבשר? לא מומלץ להכין את זה ללא סעיף 3?

sasi

היי ניקי,
1. כמה א. מרק?
2. במידה ואני מכפיל את הכמות (במקום 250 גרם בשר טחון אז 500 גרם בשר טחון) האם להכפיל את כל שאר הכמויות של התבלינים ו2 חצילים במקום 1?
3. יש לך מתכון לטחינה שאת ממליצה להכין למתכון של המוסקה הזאת?
תודה רבה!!!

מלי

ניקי, שלום. נראה לי מתכון מעולה ואשמח לנסות אותו (וגם לחזור לספר ;))
אני רוצה להכין את זה כמנה ראשונה לבוקר החג של שבועות (סעודה חלבית אצלנו זה בלילה…). הבעיה שאין לי אפשרות להכניס לתנור לפני ההגשה כי אני שומרת שבת וחג. האם אפשר להכין מראש (נגיד ביום חמישי) את החצילים בנפרד, את הבשר בנפרד, ובבוקר החג להרכיב ולשים מורכב בתוך תבנית על הפלטה? או שיצא לא לעניין?