יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות ראשונות מתכוני בשר טחון תבשילי עוף ובשר בתנור

מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

9 יוני 2012
(Visited 9,902 times, 1 visits today)
מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית, שילוב מעולה של חצילים ובשר, זה יוצא כל כך טעים. מנה ראשונה נהדרת לכל ארוחה. הטעמים כאן נפלאים.  יוצא טעים ביותר.

מרכיבים:

חציל גדול פרוס לפרוסות
250 ג` בשר בקר טחון
בצל קטן קצוץ
עגבניה פרוסה דק
טחינה שהוכנה בבית
פטרוזיליה קצוצה
כפית פפריקה
מעט כמון
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח

(ברור שלא מטגנים )

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • פרגיות אפויות עם ירקות

    אני מתה על ארוחות שיש בהן הכל ואני הכי אוהבת את הירקות שמקבלים את הטעם של הפרגיות והכל כזה טעים! מבחינתי זה בוקר של נישנושי ירקות אני לא מפסיקה לטעום מהם, אין כמו ירקות אפויים נכון ?
    בעצם יש כאן ארוחה שלמה וזה מתכון קלאסי לארוחת שישי. איזה כיף שיום שישי מגיע ואפשר להכין דברים טובים.

    כ 4 – 5 מנות

  • כנפיים ברוטב ברביקיו

    הקטנים שלי נדלקו על הרוטב הזה הם מבקשים אותו כל הזמן זה הרוטב לעוף בתנור הוא פשוט משגע!
    דקה הכנה של הרוטב לערבב את כל המצרכים ולתבל את העוף ויוצא עוף נהדר ללקק ת'אצבעות. תסמכו עליי תכינו כמו שכתבתי בלי "אני לא אוהב את זה"
    תנו לזה צ'אנס כשמערבבים הכל יחד יוצא רוטב מדהים.
    זה יכנס לתפריט שלכם באופן קבוע.

    3 מנות

  • ארוחה בפיתה

    לא דבר מסובך מי יודע מה אבל זה עשה כמה ילדים (ומבוגרים) מאוד מאושרים. תחשבו על ילדים שמגיעים מבית הספר ומחכה להם כזאת ארוחה על השולחן הם מאושרים מזה, מה גם זאת דרך נהדרת להכניס לילדים ירקות.
    קציצות עסיסיות עם תפוחי אדמה הגשתי בתוך פיתה עם ירקות וזה פשוט נחטף, קציצה ופרוסת עגבניה זה ביס נהדר.
    כל המיץ הטעים של הקציצות נספג בפיתה. עדיף ללכת להכין וזהו.

    20 קציצות

הכנות:

1. לסדר את החצילים בתבנית מרופדת ומשומנת, להבריש את החצילים בשמן, לפלפל ולהמליח. חום בינוני 180 מעלות בסביבות 15 דקות כל צד או עד שמזהיב.

2. לטגן ולהזהיב את הבצל, להוסיף את הבשר לפורר, לטגן ולתבל.

3. על כל חציל להניח פרוסת עגבניה ומעל ערמת בשר, חום בינוני 180 מעלות 15 דקות.

4. להזליף טחינה, לעטר בפטרוזילה ולהגיש.

מוסקה חצילים ובשר בהגשה אישית

גולשים מכינים וממליצים:

רינת : "הכנתי כמנה ראשונה, יצא סוףףף"

הרשם
עדכן
46 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

וואו ניקי חייבת להגיד שהמוסקה שלך פשוט מטורפת!!!
אני מכינה אותה השבת בפעם השנייה וזה נטרףףף
תודה רבה!!!

היי ניקי אפשר להוסיף למוסקה רוטב?

ניקי היקרה
יצא סוף!!!!
לא לוותר על העגבניה
כל כך מוסיף!!!
נגמר בצ'יק
פעם הבאה אכפיל כמויות
תודה רבה ושבוע טוב ❤

אם אני מכין את זה ביום חמישי בצהריים , שם במקרר , ומחמם את זה על הפלטה למחרת בשישי בערב זה ישאר לדעתך אותו טעם וטעים?

היי, סעיף 3 לא ברור לי. למה צריך לשים את החציל עם הבשר טחון פעם נוספת בתנור אחרי שכבר שמתי 30 דקות את החציל בתנור (15 דקות כל צד) וטיגנתי את הבשר. לשים את זה לעוד 15 דקות ביחד כמו שרשום בסעיף 3 , לא ישרוף את החציל והבשר? לא מומלץ להכין את זה ללא סעיף 3?

היי ניקי,
1. כמה א. מרק?
2. במידה ואני מכפיל את הכמות (במקום 250 גרם בשר טחון אז 500 גרם בשר טחון) האם להכפיל את כל שאר הכמויות של התבלינים ו2 חצילים במקום 1?
3. יש לך מתכון לטחינה שאת ממליצה להכין למתכון של המוסקה הזאת?
תודה רבה!!!

ניקי, שלום. נראה לי מתכון מעולה ואשמח לנסות אותו (וגם לחזור לספר ;))
אני רוצה להכין את זה כמנה ראשונה לבוקר החג של שבועות (סעודה חלבית אצלנו זה בלילה…). הבעיה שאין לי אפשרות להכניס לתנור לפני ההגשה כי אני שומרת שבת וחג. האם אפשר להכין מראש (נגיד ביום חמישי) את החצילים בנפרד, את הבשר בנפרד, ובבוקר החג להרכיב ולשים מורכב בתוך תבנית על הפלטה? או שיצא לא לעניין?