יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות מנות ראשונות מתכוני דגים מתכונים לתשעה באב

קציצות טונה ברוטב עגבניות

9 יוני 2012
(Visited 22,190 times, 1 visits today)

קציצות טונה ברוטב עגבניות

“הויכוח” הרגיל עם בעלי, טוב זה לא באמת ויכוח יותר דיון על בשר והאם צריך לאכול יום יום.
אני אומרת שאין שום סיבה לאכול יום יום בשר ובעלי מעדיף יום יום בשר, מכיוון שאני זאת שמבשלת אז אני מכינה עוד דברים חוץ מבשר.
עם טונה אפשר לעשות הרבה דברים טעימים וזה אחד מהם שאפילו בעלי נהנה לאכול ואפילו מודה בסיום הארוחה שאפשר מידי פעם לוותר על בשר, יש!

מרכיבים:

2 קופסאות טונה מפוררות
2 תפוחי אדמה מגורדים
בצל קצוץ מטוגן
50 ג` פירורי לחם
2 כפיות שום כתוש
2 ביצים טרופות
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

הרוטב:
בצל קצוץ
2 כפיות שום כתוש
קופסת עגבניות קוביות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 – 3 כוסות מים
רסק עגבניות
כפית פפריקה
סוכר
א. מרק
מל”פ (מלח, פלפל)

אולי תאהב גם את...♥

  • עוף עם ירקות בתנור של אמא

    אני רוצה לשתף אתכם בפיסה קטנה מהילדות שלי, יש לי אמא שמאוד אוהבת לבשל (כנראה משהו עבר בגנים).
    אחד מזיכרונות הילדות שלי זה ארוחת צהריים בשבת. אמא שלי נהגה להכין עוף עם ירקות בתנור, כל הירקות שהיו במקרר היו מוצאים את דרכם אל התבנית.
    ואני במיוחד זוכרת את תפוחי אדמה והעגבניות מעדן אין ספק. הטעמים שהירקות קיבלו מהעוף והמרינדה בתוספת המיץ הטעים שיצא מהעגבניות והשמן זית זה כל כך טעים. יש דברים שנשארים בזיכרון גם אם עברו 20 – 30 שנה, אוכל טוב לא הולך לאיבוד ולא משנה כמה שנים עברו ואפילו עובר לדור הבא.
    אני מכינה את העוף והירקות לעיתים קרובות כי מבחינתי זה המתכון הכי קל (עצלנית ? כן לפעמים) ירקות ועוף בתבנית אחת ואם ממש אני רוצה להשקיע אני אגיש עם אורז לבן.
    לפעמים אני מוסיפה יותר עגבניות כי זה החלק הכי טעים ויחד עם התפוחי אדמה והבצל ואווו ללקק ת’אצבעות! איזה צבע ואיזה טעם פשוט מופלא. אוכל של אמא צריך לומר משהו נוסף ?

    5 מנות

  • פרגיות ברוטב ברביקיו ודבש

    תרשו לי זה טעים ברמות. כשאני רוצה להכין ארוחת הצהריים לילדים (שימו שניצל בצד לרגע) אני מכינה את המתכון הזה.
    ואוו כמה טעים וכמה פשוט להכין, הרוטב הזה גאוני!  הוא נותן טעם מופלא לפרגיות, לחזה עוף ואפילו לכנפיים, מה שיש לכם הולך.
    פשוט פשוט לערבב ולתבל את הפרגיות אני מבטיחה שלא תפסיקו לנשנש.
    ממבט ראשון לא נראה משהו אבל ברגע שתטעמו אין מצב שתפסיקו להכין.
    אפשר להכין כמות מהרוטב ולשמור בהקפאה זה נשמר נהדר.

    3 – 4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • המבורגר חזה עוף

    למה בעצם אנחנו כל כך אוהבים המבורגר ? מה יש בקציצה הזאת שהיא הפכה ללהיט היסטרי שכולם כל כך אוהבים ? איך מכינים את ההמבורגר המושלם שיוצא רך, עסיסי כזה שמתבקש לתת ביס.
    אני רק עשיתי שינוי אחד מאוד חשוב, לא השתמשתי בבקר רציתי בשר זול יותר ושעדיין יתן תוצאה טובה גם אם בחרתי להוזיל את המצרכים.
    יצא מושלם! הגשתי בתוך לחמניות עם ירקות וקטשופ והילדים חיסלו.
    מה אתם חושבים שאני לא לקחתי ? אין מצב זה נראה כל כך טוב שהייתי חייבת לקחת לחמניה אחת.

    12 המבורגרים

הכנות:

1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים מעט לשטח.

2. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן ולטגן את הקציצות משני הצדדים.

3. הכנת הרוטב:
לשים במחבת חמה כמה כפות שמן, להוסיף את הבצל לטיגון של כמה דקות תוך כדי בחישה. להוסיף את העגבנית, שום רסק, מים ולתבל.  לבשל כ 10 – 15 דקות ולהוסיף את תפוחי האדמה, לבשל כ 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.

4. להוסיף את הקציצות, בעדינות לנער שהקציצות ישקעו ברוטב ולבשל כ 10 דקות.

IMG_1074קציצות טונה ברוטב עגבניות

הרשם
עדכן
145 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

ניקי שלום. אין לי תפוח אדמה בבית. האם אפשר לשים במקום קישוא או גזר? ושאלה נוספת, האם אפשר במקום הפירורי לחם לשים שיבולת שועל?

בוקר טוב ניקי, מה שלומך? אני רגילה להכין את הקציצות טונה עם ספגטי, מתכון סופר מעולה. אני רוצה לגוון ולהכין קציצות טונה ברוטב. איזה מהמתכונים שלך את ממליצה לי? יש את זה ויש עוד מתכון “קציצות טונה טעימות אחת אחת”. אשמח לעזרתך. תודה מראש

אין לי פירורי לחם ובצל.
אפשר לוותר על בצל ובמקום פירורי לחם אוליי משהו אחר
מה עדיף קורנפלקס מרוסק או פרוסת לחם?

יצא לי המון רוטב, יש איזה שהיא פחממה שהיית ממליצה להוסיף לזה?
תודה רבה

בוקר טוב לא מצאתי מתכון לדג טונה באתר בכל אופן רציתי לשאול כמה זמן צריך לבשל דג טונה?

מתכון מעולה! עדיין לא הספקתי להכין את הרוטב כי הילדה שלי פשוט חוטפת את הקציצות מהצלחת…

היי יקרה:)
ויתרתי על הטיגון, הוספתי כוסברה, שמיר וצ’ילי חריף
יצא אששש
לא חשבתי אחרת:)
מודים לך על עוד מתכון מנצח- ממצרכים פשוטים שיש בבית, בכלום עבודה ושווה מיליון $$
תבורכי:)