קציצות טונה ברוטב עגבניות
"הויכוח" הרגיל עם בעלי, טוב זה לא באמת ויכוח יותר דיון על בשר והאם צריך לאכול יום יום.
אני אומרת שאין שום סיבה לאכול יום יום בשר ובעלי מעדיף יום יום בשר, מכיוון שאני זאת שמבשלת אז אני מכינה עוד דברים חוץ מבשר.
עם טונה אפשר לעשות הרבה דברים טעימים וזה אחד מהם שאפילו בעלי נהנה לאכול ואפילו מודה בסיום הארוחה שאפשר מידי פעם לוותר על בשר, יש!
מרכיבים:
2 קופסאות טונה מפוררות
2 תפוחי אדמה מגורדים
בצל קצוץ מטוגן
50 ג` פירורי לחם
2 כפיות שום כתוש
2 ביצים טרופות
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
הרוטב:
בצל קצוץ
2 כפיות שום כתוש
קופסת עגבניות קוביות
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2 – 3 כוסות מים
רסק עגבניות
כפית פפריקה
סוכר
א. מרק
מל"פ (מלח, פלפל)
הכנות:
1. לערבב את מצרכי הקציצות, ליצור כדורים מעט לשטח.
2. לחמם מחבת עם כמה כפות שמן ולטגן את הקציצות משני הצדדים.
3. הכנת הרוטב:
לשים במחבת חמה כמה כפות שמן, להוסיף את הבצל לטיגון של כמה דקות תוך כדי בחישה. להוסיף את העגבנית, שום רסק, מים ולתבל. לבשל כ 10 – 15 דקות ולהוסיף את תפוחי האדמה, לבשל כ 20 דקות או עד שתפוחי האדמה רכים.
4. להוסיף את הקציצות, בעדינות לנער שהקציצות ישקעו ברוטב ולבשל כ 10 דקות.