קציצות דגים בנוסח חריימה
אני מניחה ששמתם לב שאני מאד חובבת תבשילים עם רוטב וזה עוד יותר חשוב בסוף השבוע, איך אפשר להגיש את חלת השבת בלי לשדך לה איזה רוטב טוב ? בתבשיל הזה החלטתי קצת לשנות, בדרך כלל מבשלים פילטים ברוטב הפעם הלכתי על קציצות דגים בנוסח חריימה. רוטב אליפות!
20 קציצות
מרכיבים:
600 ג' בשר דג הנסיכה טחון
ביצה
2 גזרים מגורדים
בצל קצוץ דקדק מטוגן קלות
כפית שטוחה פפריקה
1/3 כוס פירורי לחם
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
רוטב:
בצל בינוני קצוץ דקדק
רסק עגבניות קטן 100 ג'
2 כוסות מים
כפית פפריקה
כפית סוכר
חצי כפית פפריקה חריפה
א. מרק
פלפל שחור גרוס
מלח
הכנות:
1. לערבב את כל המצרכים ליצור קציצות ולקרר כשעה.
2. בינתיים להכין את הרוטב : לטגן את הבצל עד שהוא זהוב להוסיף שן שום לטגן קלות ולהוסיף את שאר המצרכים לבשל על אש בינונית נמוכה כ 10 דקות.
3. להנמיך את האש לבעבוע עדין להוסיף את הקציצות ולבשל כ 15 – 20 דקות.
להכין חלה טובה.