קציצות דגים ברוטב חריף
אני רוצה לחלוק אתכם את אחד המתכונים שאני הכי אוהבת להכין לארוחת שישי הזדמנות להכין מנה חגיגית עם דג ולא עם טונה, מידי פעם אני מגישה בצהריים כי אביב ואני מאוד אוהבים דגים, אין כמו סיר קציצות משובח שהוכן בהרבה אהבה.
רוטב חזק מלא טעמים ואני מדגישה חריף מהסוג שלוקחים ביס ומרגישים את כל הטעמים בפה, קציצות רכות ועסיסיות אוטוטו שבת בפתח והריחות הטובים במטבח תשמרו את המתכון אתם תודו לי.
20 קציצות
מרכיבים:
600 ג' דג הנסיכה טחון
ביצה
2 גזרים מגורדים
בצל קצוץ דקדק
כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/3 כוס פירורי לחם
1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
רוטב:
בצל בינוני קצוץ דקדק
רסק עגבניות קטן 100 ג'
2 כוסות מים
פלפל חריף גדול חתוך דק
כפית פפריקה
כפית סוכר
חצי כפית פפריקה חריפה
שלושת רבעי כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד הזהבה להוריד מהאש ולהעביר לקערה.
2. להוסיף את שאר המצרכים (תשאירו קצת פטרוזיליה) לערבב לתערובת אחידה להכין כדורים ולקרר כשעה.
3. הכנת הרוטב:
לחמם מחבת רחבה עם 3 כפות שמן לטגן את הבצל, פלפל חריף והשום עד שמזהיב קלות להוסיף את שאר המצרכים להרתיח להנמיך לאש בינונית לכסות לבשל כ 10 דקות.
4. במחבת נפרדת לטגן את הקציצות משני הצדדים עד הזהבה ולהכניס לרוטב, לא לערבב לנער בעדינות את המחבת לתת לקציצות להסתדר לבד.
5. לבשל 10 – 15 דקות בהגשה לפזר פטרוזיליה מתכון חלום.