טיפים לקניות בסופר שיחסכו לכם הרבה כסף

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

הכנות:

מדברים הרבה שכח הקנייה ירד, אנשים קונים פחות וזה מורגש ברשתות. אם זה הגיע למצב שגם רשתות המזון מרגישות זה אומר דיינו כי ההרגשה היא שלאנשים אין כסף.

מאת : ניקי ב אוכל עושים באהבה.

כמה טיפים שעוזרים לי בקניות השבועיות :
תמיד תמיד לקנות במבצעים.אין מבצע ? יהיה! סבלנות, תמיד המבצע מופיע.
מותג הבית יותר זול מהחברה עצמה. וכמובן לבדוק, זה שהמוצר במבצע לא אומר שהוא זול.
ואם נותנים מתנה? שונא מתנות יחיה. שום דבר לא בחינם, אף אחד לא מחלק מתנות. הכל מגולם במחיר!

אני אתן דוגמא, אינסטנט וניל – למה לקנות את החבילות הקטנות של ה 80 ג’ ? יש את האריזה הענקית והחסכונית, ניתן להשיג אותה ב 29 ש”ח.
נוזל כלים- תמיד יש במבצע אף פעם לא לקנות במחיר המלא. מצד שני, לא ליפול למותגים שמוכרים זול מידי לבדוק חומר פעיל. מתחת ל 24% לא לקנות אפילו שזה מחיר ריצפה, זה לא שווה. כנ”ל לגבי כל הנוזלי כביסה למינהם. מחיר זול מאוד –  לא להתקרב! לבדוק חומר פעיל.
נקודה רגישה אצל הרבה אימהות: אוכל מוכן שניצלים, חטיפים, כל הקפואים. יקר, מיותר ועולה המון כסף. עדיף להכין בבית ואת יודעת מה הכנסת פנימה.
קופונים- תשתמשו בהם! הרשתות שולחות מידי פעם. תשמרו ותשתמשו רק למוצרים שחשובים. כל מה שלא צריך- מיותר, אפילו אם המחיר אטרקטיבי.
פסטות- תמיד יש מבצע 3 ב… תיקנו יותר רק אל תשלמו רגיל.
שמנת מתוקה שכולנו מאוד אוהבים לקנות ה 38% עולה 6.40 ש”ח, שימו לב שה 32% יקרה יותר ועולה יותר מ 7 ש”ח לפעמים מתבלבלים ולא שמים לב.
בשר- לפעמים רק בשביל לחתוך לקצוץ להוריד עור לוקחים עוד כסף… אני מצאתי פיתרון נחמד, לחייך לקצב, לשאול מה שלומו תתפלאו מה חיוך קטן עושה לבנאדם, הם הרי עובדים קשה ומגיע להם יחס. פתאום התחלתי לראות שהוא שוקל את הבשר בלי לקחת  על העבודה הנוספת ומשאיר את המחיר של המבצע. תחייכו זה כל העניין, לפעמים זה עובד ולפעמים לא.

חשוב לא להגיע לסופר רעבים. כל כך הרבה שטויות בעלי קונה כשהוא מגיע רעב לסופר, כמובן שאני מחזירה הכל למחרת. לא לקנות סתם, רק דברים שצריכים והולכים ביום ביום. המחסן לא אצלי בבית,המחסן ישאר ברשתות.
אם צריך- קונים, לא צריך- שישאר על המדף בסופר.
עוד נקודה חשובה- ניגשתם לקנות מיונז או לא משנה כל מוצר תחשבו קודם אם יש בבית. אתם לא בטוחים, אולי יש? לא לקנות! מחסן לא אצלי.

מזומן- נשמע מוזר לקנות במזומן, נכון? לקנות רק במזומן! להגיע עם סכום קבוע. עברתם את הסכום- להחזיר! לא יקרה כלום תאמינו לי. אל תשתמשו בכרטיס אשראי, תמיד תמיד מזומן. בהתחלה קצת קשה אבל ברגע שמתרגלים מקבלים כרטיס אשראי בלי חיובים או קצת חיובים.
מגיעים עם סכום קבוע לסופר, כשמניחים את המוצרים על המסוע את המוצרים החשובים לשים קדימה את הפחות חשובים בסוף. נגמר המזומן –  תשאירו בסופר, לא לקנות.
המילה הנוראית הזאת “תשלומים”- לא לקנות בתשלומים בכל מחיר, גם אם קשה עדיף תשלום אחד ולשכוח מזה. אתם לא באמת רוצים לראות חיובים של אחת הרשתות ב 10 חודשים הבאים אצלכם בכרטיס אשראי. להתרחק מזה כמו מאש. וזאת רק ההתחלה כי עושים עוד תשלומים ועוד ופתאום מגלים גלגל שלא נגמר והסכום החודשי מצטבר וכאן מתחילים לאבד שליטה– זהירות!

השגתם מבצעים טובים לכם? נהדר, תבדקו בקופות שאכן אתם מקבלים את המחיר. לפעמים כתוב באותיות הקטנות שזה לחברי מועדון בלבד והרבה מפספסים את זה. לא העברתם כרטיס וכל המחירים גבוהים ואין זכר למבצעים, לבדוק את האותיות הקטנות להקפיד להעביר כרטיס מועדון ולבדוק ספח קופה, אפילו אם יש תור אחרי שיחכו… אני רוצה לדעת שקיבלתי את כל המחירים שרציתי.
פתאום מגלים שאפשר לנשום 🙂

אוכל זול- אני הראשונה שבעד אוכל זול מוצרים זמינים, לא צריך לקרוע את הכיס בשביל אוכל טוב.

לבוא עם רשימה מהבית, חשוב ללכת לפי הרשימה  ולא להתחיל להתפזר לקנות ולצאת. תתרחקו מהסטנדים ליד הקופות, מיותר.

לא לבוא עם ילדים לסופר. “אמא תקני לי”, מוכר ? ללכת לבד. הסופר זה לא בילוי משפחתי, לקנות מה שצריך ולצאת.

מי שיש לו סופר ליד הבית שילך ברגל. כן, ברגל ולמה? כשצריך לסחוב הרבה שקיות פתאום קונים פחות ורק מה שצריך כי כבד לסחוב הבייתה..
לא למלא את העגלה לא צריך, הסופר רוצה שתמלאו כמה שיותר.

מוצרי חלב- אני עברתי לעדן טבע. יותר זול לקנות מוצרי חלב שם וההבדל אכן משמעותי בכסף ואפילו שם קונים רק מה שצריך. שימו לב למוצרים תחת פיקוח: גבינה צהובה, שמנת מתוקה.
ועכשיו אני אגלה סוד, גבינות קשות עולות המון כסף,נכון? איך קונים בזול בכל זאת? עדן טבע באופן קבוע מגרדת את כל שאריות הגבינות שנותרו ומוכרת במחיר זול ולא משנה כמה עלתה הגבינה. נהדר ללזניה,תפוחי אדמה מוקרמים, קישים ואפילו חביתה לילדים.

“אוף נתקעתי אני מכינה עוגה וחסר לי משהו.תאלתרו, תשאלו אותי, המון פעמים אפשר להסתדר עם מה שיש ולא לרוץ לקנות.יש לי משפט שמלווה אותי שנים במטבח “הולכים על מה שיש”! שורה תחתונה- מסתדרים, עוד משפט שמלווה אותי “אין כסף? לא קונים! אפשר להסתדר קצת רצון והכל בסדר.

“עד 50% הנחה” תבדקו טוב את ה”עד”… לפעמים זה בכלל לא משתלם וההנחה פשוט מגוחכת.

קמח-  לא לקנות קמח תופח זה יקר מיותר לא צריך. תקנו קמח רגיל תוסיפו כפית א. אפייה על כל כוס וקיבלתם קמח תופח בהרבה פחות כסף.

לעבור על המזווה מידי פעם לראות מה יש ולבשל לפי מה שיש, חסר משהו חשוב?תבשלו משהו אחר, לא ללכת לקנות. לשכוח ממראות של מזווה מפוצץ, תשאירו באופן קבוע חלק ריק יותר נעים בעיניים פחות עמוס.

לעבור על כל החיובים בכרטיס האשראי, להתקשר לחברות, אני יודעת זה ניגו’וס אבל המחיר בסופו של דבר יורד, לעבור חברה אחר חברה. לא מסכימים להוריד? תתנתקו, אל תדאגו אף לא יוותר עליכם.
אני אספר לכם סיפור. עברנו לעידן פלוס, זה תענוג שילמנו סכום חד פעמי וזהו. לפני שהכבלים באו לנתק (היה לנו חבילה מלאה של הכל) הטכנאי נמצא אצלי בבית היד שלו על הכבל, “אני יכול להציע הצעה אחרונה לפני שאני מנתק?”, אין בעיה תמיד אפשר לשמוע מבחינתי…”100 ש”ח ואני משאיר לך הכל” סרבתי למה צריך לשלם 100 ש”ח שרואים ערוץ 10 ושתיים חינם ? בינינו מי רואה יותר ?
תוסיפו עוד טיפים משלכם ותמיד תשמרו על השכל ישר, קונים רק מה שצריך ולא יותר.

בברכה
ניקי

5610 צפיות 6 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

73
תגובות

  הרשם  
עדכן
שני

אחלה טיפים!
אני תמיד קונה לפי המבצעים והקופונים (וכמובן מוודאת שזה אכן זול ולא מבצע “סרק”).
טיפ נוסף- כמו שאמרת, כל הקפואים עולים המון כסף. אני נמנעת מלקנות אותם כמעט לחלוטין. במקום לקנות חומוס קפוא או בקופסאות שימורים, אני קונה חבילה של חומוס יבש (חצי קילו עולה 6-7 ש”ח בערך), מרתיחה בסיר את כל החבילה, ומכניסה לקופסאות קטנות למקפיא. מפשירה כל פעם שמתחשק לי.
הרבה יותר זול ובריא (בלי חומרים משמרים)! אותו דבר עם תירס או אפונה..
וכל מוצרי העוף הקפואים אני לא מתקרבת… הכי טוב להכין טרי בבית

מרדכי היהודי

בס”ד

יש לי הצעה שתפטור אותך לחלוטין מאגרות וכבלים…
זרקי את הטמבלויזיה לכל הרוחות !!!!

אורית מקנדה

תודה ניקי על הרשימה המושקעת והטובה ותודה על האתר הנפלא שלך.
אני באופן אישי מבשלת הרבה קטניות ודגנים: שעועית, גריסים, עדשים, חומוס, קינואה ועוד. קונה אותם יבשים והמחיר זול מאוד.
אוכלים דגים ולא בשר וזה גם חסכון גדול. קונים ירקות/פרות העונה.
כל זה מטעמי בריאות וחסכון.
אורית

עירית

תודה על אחלה עצות ומתכונים מעולים!!!
יש גם המון חסכון שאפשר ליישם בבית. סבתות אלופות בזה: לנצל את חום התנור לאפיית שני מאכלים בזה אחר זה, אם סחיטתם לימון ולא השתמשתם בכולו אפשר להקפיא במגש של קרח, ראיתי שאת מנצלת גם חלבוני ביצה מיותמים, לחם שלא נאכל אפשר לקלות ולטחון לפירורי לחם. בטח יש עוד המון כאלה…
שוב תודה!

דנית

היי ניקי,
תודה על הטיפים! אני מאוד אוהבת את האתר שלך 🙂

לגבי עניין המבצעים, קורה לי כל הזמן שכשאני מגיעה לקופה מסתבר לי שבכלל לא הזינו את המבצע במחשב אז צריך לשים לב לזה טוב ואפילו לסדר את המצרכים על המסוע כך שכל מה שאמור להיות עליו מבצע ירוכז במקום אחד כדי לבדוק תוך כדי שקופאית מעבירה ולראות מה הסכום שירד.

דבר נוסף, אני תמיד מכינה רשימה באקסל ומציינת סכומים משוערים לפי הזכרון כדי לוודא שאני לא חורגת מהתקציב.

יפעת

ישנו דבר נוסף, שעליו, אני בטוחה, שפחות יודעים: תאריך תפוגה לחומרי נקיון! כן כן.. מסתבר שגם לחומרים אלו יש תאריך תפוגה… אם לדוג’ ראיתם אקונומיקה 4 ליטר במבצע טוב, בידקו את צאריך התפוגה שלו ותיווכחו לדעת ולראות שהתוקף שלו קרוב מאד.. אקונומיקה שפג תוקפה, מנסיון, הופכת לנוזל חסר צבע וריח וכמובן שלא עושה את פעולתה (לא לנסות על בגדים…). אפשר לזרוק אותה…
לסיכום, גם כשקונים חומרי ניקוי במבצע, צריך לבדוק גם את אחוז החומר הפעיל וכן את תאריך התפוגה!
בהצלחה!

עינב

היי ניקי יש לי עוד טיפ.. חלב בשקיות הוא החלב הכי טרי. הוא פוסטר פעם אחת בלבד. בקרטונים של חלב ובשמנת מתוקה כאשר עומד לפוג התוקף מחזירים אותם למפעל ומפסטרים שוב. בכל קרטון חלב או שמנת מתוקה חרוט מתחת מספר (1,2,3,4) מדובר על המספר החרוט ולא הצבוע. המספר מציין את מספר הפעמים שהמוצר עבר פיסטור. ככל שעבר יותר פיסטור כך נעלמים הערכים התזונתיים שלו. כדאי לשים לב.