ריבת עגבניות שרי מהממת
אם ישאלו אותי מה הריבה הכי טעימה אין ספק מעל כולם זאת ריבת עגבניות שרי, אין לי מושג למה אנשים נדבקו דווקא לריבת תות, ריבת עגבניות שרי עוקפת אותה בסיבוב, טעימה בטירוף חמיצות מתיקות למרוח שכבה דקה על הלחם ולהתענג.
בחורף כשיש עגבניות שרי יפהפיות זאת הזדמנות ליהנות מהריבה המופלאה הזאת, אני מתמוגגת ממנה ברגע שטועמים לא חוזרים לשום ריבה אחרת העגבניות שרי מתפוצצות בפה וכל המתיקות נשפכת אין דברים כאלה.
מרכיבים:
2 קילו עגבניות שרי
1.8 קילו סוכר
מקל קינמון
תפוח גדול חתוך גס
מיץ מחצי לימון
הכנות:
1. לסמן חתך על כל עגבניה לחלוט כ 5 דקות במים רותחים ולקלף את הקליפה.
2. לשים את העגבניות והסוכר בסיר גדול להוסיף את הקינמון ולהשרות כמה שעות מידי פעם לערבב עד שכל הסוכר נמס.
3. לשים בהקפאה שתי צלחות. להוסיף את הלימון והתפוח ולבשל כ 30 דקות על אש בינונית, להנמיך את האש ולבשל כ 40-50 דקות מידי פעם לערבב. אני סוגרת את האש כשעדיין יש קצת נוזלים בסיר ורואים שהריבה כבר הסמיכה, מהניסיון שלי הנוזלים ממשיכים להתאדות והריבה מתקשה גם אחרי שהיא יורדת מהאש מומלץ לערבב מידי פעם.
מקסימום אם אחרי שהריבה מתקררת אתם רואים שהיא עדיין נוזלית תחזירו לאש לזמן קצר, הכי חשוב לא לבשל יותר מידי את זה אי אפשר לסדר.
4. איך יודעים שהריבה מוכנה ? לקחת את הצלחת מההקפאה לשים עליה ריבה להחזיר להקפאה לדקה להוציא ולעשות שביל עם האצבע במידה והרווח נשאר הריבה מוכנה.
5. לעקר צנצנות ולמלא.
עיקור צנצנות:
להכניס את הצנצנות כשהן פתוחות כולל המכסים ולהרתיח 10 דקות.