אייס קפה מפנק בטירוף!

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים
אייס קפה מפנק בטירוף!

אייס קפה מפנק בטירוף!

איזה כיף לשתות קפה קר בקיץ מבחינתי זה הפינוק הכי טוב שיש כשבחוץ חם אני מכינה קנקן קפה קר ואפילו קצת קפוא, אם כבר קפה קר אז עד הסוף נכון ?
אני רוצה לגלות לכם בסוד שהרבה יותר זול להכין קפה קר בבית מאשר לקנות ואפילו יוצא הרבה יותר מוצלח לא תחזרו לקנות אחרי שתכינו בבית זה.
אני לא חובבת קפה גדולה אבל יש שני דברים שאני לא יכולה לדמיין את החיים שלי בלעדיהם, הראשון זה קפה קר ועדיף כמה שיותר והשני זה העוגיות הכי טעימות שאני כבר מזמן התמכרתי אליהן.
נתתי למטה מספר שידרוגים לקפה מומלץ לקרוא ולבחור מה שמתאים לכם.
תהנו מקפה קר מושלם!

מרכיבים:

3 כפיות אבקת נס קפה או כל קפה איכותי אחר
60 מ”ל מים רותחים (1/4 כוס)
80 ג’ סוכר (שליש כוס)
800 מ”ל חלב קר (3 כוסות + שליש כוס)
2 כפיות תמצית וניל אמיתית
תמציות קפה / קוביות קרח

העוגיות קפה הכי טעימות

הכנות:

1. לשים בקערה את הנס קפה והמים הרותחים לטרוף במשך כמה דקות עד שהקפה נמס לגמרי ויש קצף.

2. להוסיף את הסוכר תוך כדי טריפה מהירה עד שהסוכר נמס לגמרי.

3. להוסיף את התמצית וניל והחלב ולטרוף עד שהכל אחיד.

4. להכניס להקפאה ל 30 דקות.

5. אפשרויות:
אפשר לוותר על ההקפאה, אני אוהבת כשזה ממש קר אז הקפאתי לזמן קצר.
מומלץ להכניס את הכוסות להקפאה ל 10 דקות לפני שאתם מוזגים את הקפה.
לפני המזיגה לכוסות לשים 2 תמציות קפה בכל כוס ואז למזוג.
אפשר לשים את הקפה בבלנדר להוסיף 6 תמציות או קוביות קרח לכתוש אותן ואז למזוג לכוסות.
עוד אפשרות, להכניס להקפאה לכמה שעות מידי פעם לערבב שהוא לא יקפא להגיש חצי קפוא.
אפשר להכניס פנימה כדור גלידת וניל.
אם כבר הולכים על שחיתות אז עד הסוף נכון ? אפשר להזליף מעל קצפת קפה (מתכון למטה)
שדרוג נוסף (אני כבר בשוונג) להוסיף 100 מ”ל חלב ממותק וכדאי לשים ליטר חלב במקום 800 מ”ל.
רוצים טעם מודגש יותר של קפה ? תוסיפו כפית נוספת אבקת נס קפה.

קצפת קפה:
250 מ”ל שמנת מתוקה
כף אינסטנט וניל
כפית אבקת נס קפה
2 כפות סוכר

להקציף את כל המצרכים לקצפת יציבה, למלא את שקית הזילוף ולהזליף מעל האייס קפה, לבזוק מעט קקאו מעל.

כדאי לדעת ש…
בואו נדבר על הסוכר, הסיבה שאייס קפה בבית קפה / תחנות דלק טעים כל כך כי הוא מלא בסוכר, יש כאן 4 כוסות קפה אני מציעה לכל אחד לשחק עם כמויות הסוכר להפחית / להגדיל לפי הטעם.
בסופו של דבר זה קפה וכל אחד אוהב לשתות אחרת, תעשו ניסיונות ותגיעו למה שאתם אוהבים.

30099 צפיות 1 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב

31
תגובות

  הרשם  
עדכן
שירה

היה לזה יותר טעם של מוקה…אבל עדיין טעים:)

רחל ענבר

היי ניקי, תודה על המתכון. איך את מכינה את תמציות הקפה?

רוני

שלום ניקי, מה הכוונה תמצית וניל אמיתית?

שרון

הי ניקי ותודה על מתכונים ורעיונות מופלאים! רציתי לשאול לגבי העוגיות בצורת לב בתמונה האם אפשר קישור?

גיטה

לכמה כוסות מיועד?

קרן

היי ניקי,
איך יוצרים את המרקם של אייס קפה (לא קפה קר)?
האם עדיף לכתוש קרח או להקפיא ולערבב מידי פעם?

ציפי

היי
תמציות קפה הכוונה לקפסולה ?