יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מטבלים, ממרחים ורטבים מתכונים לסוכות

רוטב פטריות לבורקס

9 יוני 2012
(Visited 147,262 times, 12 visits today)
רוטב פטריות לבורקס

רוטב פטריות לבורקס

זה רוטב פטריות של פעם מה שהגישו באולמות חתונה נדמה לי בשנות ה 80. בדרך כלל מגישים את רוטב הפטריות חם ליד הבורקס, פשוט למדי ומשתדך נהדר זה הולך נפלא ביחד. אני חייבת לומר שהרוטב נהדר כמו שהוא לא הפסקתי לטעום אותו מבחינתי יכולתי לאכול אותו כמו מרק.
אני אוהבת להגיש אותו ליד טורטייה מטוגנת, הקריספיות עם נגיעות של הרוטב החם זה פשוט טעים.

מרכיבים:

בצל
15 פטריות שמפיניון
2 כוסות מים
כף גדושה קמח
1/4 חבילת פטרוזיליה
חצי כפית כורכום
כף מלאה א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ”ל

  • בטטות אפויות בתנור

    קסם של מתכון בשניים שלושה מצרכים, כמעט בלי טירחה וזה יוצא מושלם!
    יש מתכונים שלא יוצאים לי מהראש ותאמינו לי שיש לי הרבה מתכונים שמתרוצצים שם. ברגע שהכנתי התאהבתי אהבה ממבט ראשון.
    אין כאן כמעט מצרכים יש כאן ירק נהדר שנכנס לתנור ונאפה בצורה מושלמת. איזה טעם נהדר יש לבטטה ללקק ת’אצבעות כמה טעים!

הכנות:

1.  לפרוס דק את הפטריות, את הבצל לחתוך לרבעים ולפרוס דק.

2. לחמם 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות, להוסיף את הקמח לערבב עד שהוא נמס, להוסיף את הפטריות לטגן כדקה תוך כדי בחישה להוסיף מים ותבלינים.

*3. לבשל כ 5 דקות מידי פעם לערבב.

Mushroom sauce for bourekas

רוטב פטריות לבורקסרוטב פטריות לבורקס

גולשים מכינים וממליצים:

אסנת : “הכנתי את הרוטב לשבת עם בורקס ויצא פשוט מושלם כלם החמיאו כמה שזה טעים ”

רונן : וואו סוף הדרך כבר מכין את הרוטב והבורקס כמה פעמים ופשוט יצא מדהים.

שרית : “ממליצה בחום!!! הכנתי אתמול בערב והאורחים לא הפסיקו להתלהב.
תודה על אינספור מתכונים מעולים”

תות : “איזה רוטב מושלם.. הכנתי אותו ביחד עם הפאי רועים… אליפות!

רותם : “הרוטב פטריות טעים ביותר
הכנתי אותו כרוטב לבורקס בשר קיבלתי מלא מחמאות
תודה רבה”

הרשם
עדכן
196 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

באיזה שלב שמים את הפטרוזיליה?

לילה טוב
עם אני מכינה את הרוטב עם פטריות מהקופסה כמה צריך לחתוך למתכון?

היי ניקי אני רוצה להכין כמות כפולה ויש לי חבילת פטריות שמפיניון וחבילה פורטובלו האם אפשר עם פורטובלו ? גמר חתימה טובה

הולך כרוטב לפסטה?

היי ניקי האם אפשר להחליף בכוסברה?

יש לי רק קמח תופח… אפשר לשים במקום קמח רגיל ?

רוטב משגע!! אחד הטובים
המשפחה מאוד
אהבה ונתנה טוויסט נהדר למנת הבצק ממולא בכבד עוף.
כמה פשוט וככה טעים ברמות!