יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מטבלים, ממרחים ורטבים מתכונים לסוכות

רוטב פטריות לבורקס

9 יוני 2012
(Visited 172,698 times, 14 visits today)
רוטב פטריות לבורקס

רוטב פטריות לבורקס

זה רוטב פטריות של פעם מה שהגישו באולמות חתונה נדמה לי בשנות ה 80. בדרך כלל מגישים את רוטב הפטריות חם ליד הבורקס, פשוט למדי ומשתדך נהדר זה הולך נפלא ביחד. אני חייבת לומר שהרוטב נהדר כמו שהוא לא הפסקתי לטעום אותו מבחינתי יכולתי לאכול אותו כמו מרק.
אני אוהבת להגיש אותו ליד טורטייה מטוגנת, הקריספיות עם נגיעות של הרוטב החם זה פשוט טעים.

מרכיבים:

בצל
15 פטריות שמפיניון
2 כוסות מים
כף גדושה קמח
1/4 חבילת פטרוזיליה
חצי כפית כורכום
כף מלאה א. מרק
1/3 כפית פלפל שחור גרוס
מלח (לא בטוח שצריך)

אולי תאהב גם את...♥

  • צלי בקר רך ונימוח בתנור

    אתם חושבים שזה מסובך להכין צלי בקר ? לפני הרבה שנים כשרק התחלתי לבשל תמיד הסתבכתי עם בישול של בקר לא הצליח לי, הלכתי לאמא שלי וביקשתי עצה איך גורמים לצלי בקר להיות רך ונימוח ? היא נתנה לי טיפ שעד היום מלווה אותי. צריך סבלנות, בשר בקר מצריך בישול ארוך הוא צריך את הזמן שלו בשביל להתבשל כמו שצריך.
    זה נשמע המון 4 שעות אבל זה שווה את התוצאה הסופית.
    הפנמתי את הטיפ ואני מוסיפה דבר נוסף תיקנו בשר איכותי בשביל לקבל תוצאה טובה.
    מאז כל פעם כשאני מבשלת בשר בקר זה יוצא מדהים רך נימוח ממש מתפרק בכל ביס, בכל פעם אני מוסיפה ירקות והפעם הלכתי על המון בצל שקיבל את הטעמים הנפלאים של הבשר.
    ליד ערימת אורז או קוסקוס ותמצאו את עצמכם מלקקים את האצבעות.
    15 – 20 דקות הכנה כל השאר התנור עושה ואין צורך לעשות כלום רק להנות מהריח.

    4 מנות

  • סלט חצילים פיקנטי בתנור

    יש לי רומן עם חצילים כבר שנים אני אוהבת את הירק הזה, מה לא הכנתי ממנו כל דבר שתעלו על דעת זה הירק שהכי מככב אצלי בארוחות שישי עם חלת שבת. למען האמת היו המון פעמים שהסלט חצילים אפילו לא הגיע לשולחן מרוב שיצא טעים נגמר הרבה קודם. אני לא יכולה לדמיין ארוחת שישי בלי סלט חצילים.  אמממ יש לי בעיה איתו הירק הזה אוהב שמן אז מה עושים ?
    איך אני מכינה את הסלט חצילים שאני הכי אוהבת אבל שפוי עם כמה שפחות שמן וכמובן שיצא טעים כמו שצריך.
    בניתי מתכון ואתם לא תאמינו ירדתי בכמות השמן באופן משמעותי ולא רק זה הצלחתי להגיע למתכון קל כמעט בלי טירחה וקיבלתי סלט חצילים פיקנטי אפוי בתנור הכי טעים שיש והכי חשוב שפוי ולא הרבה שמן.
    יש סרטון יש מתכון יאללה לעבודה 🙂

    5 מנות

  • ירקות מוחמצים ביתיים

    תוספת נהדרת לכל ארוחה, בעצם זאת אהבה ממבט ראשון.
    ירקות טריים ופריכים והכל בצנצנת אחת ואחרי יומיים קסם! ירקות מוחמצים שאי אפשר להפסיק לנשנש. מי בכלל חיכה לארוחה ? לא הפסקתי לנשנש את זה כל היום כל כך טעים.
    הכי מפתיע זה קלות ההכנה ואני אגיד לכם עוד משהו זה נראה המון אבל ממש לא זה מתחסל מהר. תקפידו על ירקות שנראים טוב שישמרו על הצבע והצורה.
    אני הכי אוהבת את הכרובית איזה פריכות מופלאה עם טעם חמצמץ משגע שמשלים כל מנה שדרוג מעולה לכריכים.
    חשוב לאכול ירקות נכון ? לכו להכין ירקות מוחמצים 🙂

  • מוס שוקולד מפנק בקלי קלות

    איך בא לי להתפנק עם מוס שוקולד שתבינו אני פינטזתי על המוס הרבה זמן, בניתי את המתכון בראש וידעתי בדיוק איזה טעמים אני רוצה.
    אין כמו מוס שוקולד מפנק, המרקם הנהדר הקטיפתי עם הנגיעות קצפת כל כך טעים. מהסוג שלוקחים כפית וממהרים לחסל את כל הכוס.
    אני רוצה לומר לכם שאני אוהבת את העבודה שלי ובימים שיש מוס שוקולד על הכוונת אני בכלל בעננים 🙂

    3 כוסות בנפח 240 מ"ל

הכנות:

1.  לפרוס דק את הפטריות, את הבצל לחתוך לרבעים ולפרוס דק.

2. לחמם 4 כפות שמן לטגן את הבצל עד שמזהיב קלות, להוסיף את הקמח לערבב עד שהוא נמס, להוסיף את הפטריות לטגן כדקה תוך כדי בחישה להוסיף מים ותבלינים.

*3. לבשל כ 5 דקות מידי פעם לערבב.

Mushroom sauce for bourekas

רוטב פטריות לבורקסרוטב פטריות לבורקס

גולשים מכינים וממליצים:

אסנת : "הכנתי את הרוטב לשבת עם בורקס ויצא פשוט מושלם כלם החמיאו כמה שזה טעים "

רונן : וואו סוף הדרך כבר מכין את הרוטב והבורקס כמה פעמים ופשוט יצא מדהים.

שרית : "ממליצה בחום!!! הכנתי אתמול בערב והאורחים לא הפסיקו להתלהב.
תודה על אינספור מתכונים מעולים"

תות : "איזה רוטב מושלם.. הכנתי אותו ביחד עם הפאי רועים… אליפות!

רותם : "הרוטב פטריות טעים ביותר
הכנתי אותו כרוטב לבורקס בשר קיבלתי מלא מחמאות
תודה רבה"

הרשם
עדכן
200 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות