טחינה כתומה משגעת
אני אדם של סלטים כשעושים על האש אני יכולה להסתדר בלי הבשר אבל סלטים אין מצב אני לא מוותרת על סלטים טובים וטחינה זה אחד אהובים, מה חומוס לא ? בוודאי שכן אבל קודם כל טחינה.
אני משחקת עם הכנת טחינה בטעמים ומרקמים שונים להכין טחינה בצבעים שונים זה יפהפה, להפתיע את האורחים עם מבחר טחינות צבעוניות גורף מחמאות מכולם אנשים לא מאמינים שזאת טחינה.
הכנתי טחינה כתומה הוספתי בטטה רכה יצא נפלא איזה מרקם מהמם ורק שתדעו זאת אחלה דרך להכניס לילדים ירקות.
מרכיבים:
חצי כוס טחינה גולמית
3/4 כוס מים
כפית גדושה שום כתוש
2 כפות מיץ לימון
200 ג' בטטה קטנה
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
פפריקה מתוקה
פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל את הבטטה עד שהיא רכה לגמרי ולסנן.
2. לערבב טחינה גולמית ומים זה אמור להיות דליל לא להוסיף טחינה, להעביר למעבד מזון להוסיף בטטה חתוכה גס, שום, לימון ומלח פלפל.
3. לטחון לתערובת אחידה וחלקה, במידה וסמיך מידי להוסיף מים ולאזן טעמים.
4. להעביר לקערית הגשה לבזוק פפריקה מתוקה ולפזר פטרוזיליה.
חלום