יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

איך לאכול בריא מטבלים, ממרחים ורטבים מתכונים טבעוניים

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

29 יולי 2013
(Visited 5,601 times, 1 visits today)

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

תתכוננו להתאהב זאת אחת הטחינות הטובות שהכנתי. קשה מאוד לחזור לטחינה רגילה אחרי שאוכלים את הטחינה הזאת. לא מסובכת והתוצאה פשוט נהדרת. מומלצת בחום.

מרכיבים:

חצי כוס טחינה גולמית
חצי כוס מים (בערך תלוי בסמיכות שאוהבים)
2 פלפלים אדומים בינוניים
כפית שום כתוש
כף מיץ לימון
פלפל שחור גרוס
בערך שליש כפית מלח
מעט פטרוזיליה קצוצה לעיטור

אולי תאהב גם את...♥

  • בורקס תפוחי אדמה מבצק מדהים!

    מה מכינים מקמח שמן ומים ? בצק מדהים חבל על הזמן ללא שמרים ללא התפחה ללא קירור ובלי לעבוד קשה כי בכל זאת בצק על בסיס שמן ועדיין נוח לעבודה.
    הכנתי את אחד המילויים שאני אוהבת תפוחי אדמה בצל ופטריות, יופי של מנה ראשונה לכל ארוחה או תוספת טובה ואם בא לכם לשדרג את ארוחת הצהריים לכו על זה בכיף.
    עד שלא תכינו לא תאמינו כמה הבצק הזה נוח ולא אמרתי מילה כמה שהוא טעים וכמובן פרווה וללא צורך בתחליפים.
    אני קוראת לבצק הזה בצק שק"ם (שמן קמח ומים) נסו ותתאהבו בצק מעולה.

    2- 3 רולדות (עדיף 2 לגודל טוב)

  • פלאפל אפוי עם שיבולת שועל

    מי לא אוהב פלאפל ? אחד הדברים הכי כיפיים לאכול עם ירקות וטחינה, הקציצות חומוס הנהדרת הזאת עם המון עשבי תיבול אין עליה בעולם תנו לי כמה שיותר.
    הדבר שאני פחות אוהבת ולא מתחברת היא העובדה שצריך לטגן בלא מעט שמן בשביל לקבל פלאפל טוב ונשבר לי אני לא רוצה לטגן במיוחד אם אני מכינה לעיתים קרובות.
    אני מעדיפה פלאפל אפוי עם כמה שפחות שמן והחלטתי להפוך אותו ליותר בריא והוספתי שיבולת שועל בקיצור רק דברים טובים כי רציתי להפוך את הפלאפל ליותר בריא.
    היו לי ספקות בדרך הרי בשביל לקבל פלאפל טוב צריך לטגן ומי מכניס קוואקר פנימה לפלאפל ?
    אז הופתעתי ובגדול יצאו לי קציצות פלאפל מושלמות ויפהפיות. ומי שעדיין מעדיף מטוגן אפשר גם לטגן, אני ממליצה לאפות לפני אולי תופתעו, קצת בריאות לא הזיקה לאף אחד.

    20 קציצות

  • לחם רך ואוורירי

    בא לכם להכין לחם רך ואוורירי לשבת ? בעצם למה לא להכין לארוחת ערב ?
    לחם חלומי תסתכלו בסרטון ותראו כמה רך הוא יוצא, מסוג הלחמים שאי אפשר להפסיק לאכול.
    אני רוצה לגלות לכם סוד הכנתי אותו ללא מערוך הכל בידיים ועכשיו אתם חושבים שזה יותר קשה ומי בכלל צריך את זה אז לא בכלל לא קשה והסברתי בסרטון איך לעבוד עם הבצק שיצא הכי טוב.
    מתכון חובה בכל בית אין כמו הלחם הזה בקלות ההכנה ובתוצאה הסופית, מרקם מעולה של בצק שמרים. אין כמו לפתוח את היום עם ריח של אפייה של לחם רך ואוורירי ממכר וסופר טעים.

    2 לחמים

  • מרק שום

    איזה מרק טעים! אני כל כך אוהבת שום והפעם ניצלתי את ההזדמנות והכנתי מרק עם המון שום, דגש על הרבה שום ואיזה טעים יצא חוויה לאוהבי השום.
    הוספתי בטטה, בצל גם תפוחי אדמה הצטרפו לחגיגה איזה מרק קרמי נהדר. בדקתי את התחזית דיברו על גשם ומרק חייב להיות, מתכון פשוט למרק שעושה ריח טוב בכל הבית, 40 דקות  והמרק הוגש לשולחן, קעריות מהבילות וריחניות. כמה פשוט ככה טעים.
    הגשתי עם עגבניות מיובשות ולחמניות של בית עכשיו בא לי גשם כל יום 🙂

    3 מנות

הכנות:

1. לקלות את הפלפלים ולקלף.

2. לערבב טחינה להוסיף את המים באיטיות תוך כדי עירבוב הגיע לסמיכות הרצויה להוסיף שום להמליח ולפלפל להוסיף לימון.

3. לטחון את הטחינה והפלפלים לבדוק תיבול ולעטר בפטרוזיליה.

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

 

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

טחינה עם פלפלים קלויים מעולה!

גולשים מכינים וממליצים:

שיר : "עוד מתכון מעולה מבית ניקי, האורחים ניסו לנחש מה מכילה הטחינה המעולה הזו תוך כדי שהם מחסלים אותה"

אלירן : "ניקי!
את לא מבינה איך יצא, אני ממש מחזיק את עצמי לא לאכול את זה ככה עם האצבע.
לא צריך אפילו לחם, זה מעדן!!!"

הרשם
עדכן
32 Comments
החדש ביותר
הישן ביותר המדורג הכי גבוה
Inline Feedbacks
View all comments

היי ניקי,
איזו כמות יוצאת?

היי ניקי,
כשאת אומרת לטחון את הטחינה האם הכוונה היא בבלנדר?

יצא לי מאד טעים אבל פעם הבאה נראה לי שאדלג על שלב טחינת המוצרים.יותר מדי התעסקות שלא מצדיקה את התוצאה.

ניקי, פלפלים שרופים הם מצרך קבוע אצלנו בבית, טחינה גם, אף פעם לא חשבתי לשלב ביניהם. יצא מדהים! תודה.

זהו.ניקי.הרגת אותנו.התעלית מעל עצמך,איזה טעיםםםםם

הכנתי את הטחינה לארוח משפחתי.. לקחה את כל תשומת הלב הטחינה הזאת. כולם ניסו לנחש מה שמתי בתוכו …שידרוג מדהים לטחינה!

ניקי,

האם יש אפשרות לעשות רק ממרח פלפלים קלויים? אם כן אשמח למתכון וכמה ימים מחזיק במקרר?