


ריבת תות
ריבת תות מעולה! אחרי שתכינו בבית לא תחזרו לקנות אף פעם, זה כל כך פשוט להכין בבית נפלא ביותר. אני אוהבת להכין לקראת סוף עונת התותים ככה התותים עוזבים אותנו אבל לי נשארת ריבת תות לעוד הרבה זמן.
3 צנצנות קטנות
סיר גדול
מרכיבים:
קילו תותים שטופים בלי עוקץ
800 ג’ סוכר (4 כוסות)
כפית גרידת לימון
כפית תמצית וניל
חצי תפוח חצוי
הכנות:
1. לשים בסיר תותים, סוכר, תמצית ולימון לכסות ולהשרות לילה מידי פעם לערבב.
2. להכניס להקפאה 2 – 3 צלחות קטנות.
3. על אש בינונית לבשל את הריבה לחצות את התפוח ולהוסיף מידי פעם לערבב, להתחיל לבדוק אחרי 14 דקות בערך לשים כף ריבה על הצלחת להכניס להקפאה ל 10 שניות לחצות עם האצבע במידה והריבה מוכנה הרווח ישמר. להוציא את התפוחים.
4. סך הכל כ 20 דקות הריבה על האש, חשוב להוריד בזמן.
5. להרתיח מים להכניס את הצנצנות 5 דקות בתוך המים ולהוריד מהאש.
6. כשהצנצנות יבשות למלא בריבה ולפקוק. אני בלילה הראשון הופכת את צנצנות הריבה כשהמכסה כלפי מטה.
טעים!
שאלות ותשובות:
כמה זמן הריבה נשמרת ? הרבה זמן
איך שומרים ? במקרר, אני לא מקפידה על זה, בגלל שאוכלים הרבה ממנה באיזה שלב הצנצנת שהתחלנו נשארת על השיש.
מה קורה אם אני מפספסת בזמן הורדת הריבה מהאש ? הלכה הריבה
למה מרתיחים את הצנצנות ? מעקרים את הצנצנות מחיידקים הריבה נשמרת יותר טוב
חייבים את התפוח ? כן
חייבים סיר גדול ? כן או לפחות בינוני רק לא סיר קטן
חייבים להשרות לילה ? לא
אפשר להשתמש באפרסקים? ואם לא-יש לך מתכון לריבת אפרסקים?
הי, תודה על המתכון, צריך לכפות את הקצף בבישול?
היי ניקי,
אם אני אשים פחות סוכר זה יפגע במרקם של הריבה (היא תהיה פחות סמיכה)?
אפשר לשים סילאן\מייפל במקום סוכר או במקום חלק ממנו?
תודה,
דינה
עשיתי כמות כפולה של תותים
כמה זמן נדרש הבישול?
עשיתי כמות כפולה והרחבה בסיר ממש נוזלית. אז המשכתי את הבישול אחרי שעתיים עדיין נוזלית. מה אני מפספס
הי ניקי ,לכמות של 4 קג של תותים, האם להכפיל ב 4 את כל המצרכים? אשמח להפחית את כמויות הסוכר.