ריבת תות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ריבת תות

ריבת תות מעולה! אחרי שתכינו בבית לא תחזרו לקנות אף פעם, זה כל כך פשוט להכין בבית נפלא ביותר. אני אוהבת להכין לקראת סוף עונת התותים ככה התותים עוזבים אותנו אבל לי נשארת ריבת תות לעוד הרבה זמן.

3 צנצנות קטנות
סיר גדול

מרכיבים:

קילו תותים שטופים בלי עוקץ
800 ג’ סוכר (4 כוסות)
כפית גרידת לימון
כפית תמצית וניל
חצי תפוח חצוי

הכנות:

1. לשים בסיר תותים, סוכר, תמצית ולימון לכסות ולהשרות לילה מידי פעם לערבב.

2. להכניס להקפאה 2 – 3 צלחות קטנות.

3. על אש בינונית לבשל את הריבה לחצות את התפוח ולהוסיף מידי פעם לערבב, להתחיל לבדוק אחרי 14 דקות בערך לשים כף ריבה על הצלחת להכניס להקפאה ל 10 שניות לחצות עם האצבע במידה והריבה מוכנה הרווח ישמר. להוציא את התפוחים.

4. סך הכל כ 20 דקות הריבה על האש, חשוב להוריד בזמן.

5. להרתיח מים להכניס את הצנצנות 5 דקות בתוך המים ולהוריד מהאש.

6. כשהצנצנות יבשות למלא בריבה ולפקוק. אני בלילה הראשון הופכת את צנצנות הריבה כשהמכסה כלפי מטה.

טעים!

שאלות ותשובות:

כמה זמן הריבה נשמרת ? הרבה זמן
איך שומרים ? במקרר, אני לא מקפידה על זה, בגלל שאוכלים הרבה ממנה באיזה שלב הצנצנת שהתחלנו נשארת על השיש.
מה קורה אם אני מפספסת בזמן הורדת הריבה מהאש ? הלכה הריבה
למה מרתיחים את הצנצנות ? מעקרים את הצנצנות מחיידקים הריבה נשמרת יותר טוב
חייבים את התפוח ? כן
חייבים סיר גדול ? כן או לפחות בינוני רק לא סיר קטן
חייבים להשרות לילה ? לא

21204 צפיות 55 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
IMG_6816 ריבת תות
ריבת תות ריבת תות

109
תגובות

  הרשם  
עדכן
ליאת

סעיף 2 לא ברור לכמה זמן התותים בהקפאה?
עם המים מהלילה?
תודה:)

שרון

היי ניקי, נראה מעולה. כמה שאלות:
האם צריך לחתוך את התותים לחתיכות קטנות או להשאיר שלמים ורק להוריד את העוקץ כמו שמצויין במתכון?
האם משנה איזה סוג תפוח? יש לי בדרך כלל תפוחים ירוקים, זה בסדר?
אני מתכננת להכין את הריבה כחלק ממשלוח מנות לפורים. אפשר להכפיל כמויות?
תודה רבה!!

שרון

היי ניקי. הכנתי אתמול טת האיבה והיום בדקתי איך נראה בצנצנות וזה נוזלי לגמרי, מה עושים? . יום נפלא,שרון

לילך

שלום ניקי,

תודה על אתר מנצח ומתכונים נהדרים.
ברשותי ת.וניל פשוטה אין לי את האיכותית.
האם כדאי לוותר בכלל על ת. הוניל?

לורן שלמה

היי ניקי נראה נהדר בהחלט אלך להכין.
רשמת שלא חובה להשרות ללילה אך האם יש זמן מינימלי שהתותים צריכים השרייה?
תודה 🙂

מני

ניקי, רעיון מעולה! האם אפשר לעשות את אותו תהליך עם אוכמניות או תמרים?
תודה!

מיטל

האם יש גרסה ללא סוכר?

1 2 3 6