ריבת תות

FavoriteLoadingהוסיפו למחברת מתכונים

ריבת תות

ריבת תות מעולה! אחרי שתכינו בבית לא תחזרו לקנות אף פעם, זה כל כך פשוט להכין בבית נפלא ביותר. אני אוהבת להכין לקראת סוף עונת התותים ככה התותים עוזבים אותנו אבל לי נשארת ריבת תות לעוד הרבה זמן.

3 צנצנות קטנות
סיר גדול

מרכיבים:

קילו תותים שטופים בלי עוקץ
800 ג’ סוכר (4 כוסות)
כפית גרידת לימון
כפית תמצית וניל
חצי תפוח חצוי

הכנות:

1. לשים בסיר תותים, סוכר, תמצית ולימון לכסות ולהשרות לילה מידי פעם לערבב.

2. להכניס להקפאה 2 – 3 צלחות קטנות.

3. על אש בינונית לבשל את הריבה לחצות את התפוח ולהוסיף מידי פעם לערבב, להתחיל לבדוק אחרי 14 דקות בערך לשים כף ריבה על הצלחת להכניס להקפאה ל 10 שניות לחצות עם האצבע במידה והריבה מוכנה הרווח ישמר. להוציא את התפוחים.

4. סך הכל כ 20 דקות הריבה על האש, חשוב להוריד בזמן.

5. להרתיח מים להכניס את הצנצנות 5 דקות בתוך המים ולהוריד מהאש.

6. כשהצנצנות יבשות למלא בריבה ולפקוק. אני בלילה הראשון הופכת את צנצנות הריבה כשהמכסה כלפי מטה.

טעים!

שאלות ותשובות:

כמה זמן הריבה נשמרת ? הרבה זמן
איך שומרים ? במקרר, אני לא מקפידה על זה, בגלל שאוכלים הרבה ממנה באיזה שלב הצנצנת שהתחלנו נשארת על השיש.
מה קורה אם אני מפספסת בזמן הורדת הריבה מהאש ? הלכה הריבה
למה מרתיחים את הצנצנות ? מעקרים את הצנצנות מחיידקים הריבה נשמרת יותר טוב
חייבים את התפוח ? כן
חייבים סיר גדול ? כן או לפחות בינוני רק לא סיר קטן
חייבים להשרות לילה ? לא

21205 צפיות 56 צפיות היום
בואו לבקר באינסטגרם של ניקי ב
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
ריבת תות ריבת תות
IMG_6816 ריבת תות
ריבת תות ריבת תות

109
תגובות

  הרשם  
עדכן
גל

היי ניקי, תתחדשי על האתר החדש…
שאלנו הכנתי את הריבה והיא עברה לדעתי את מבחן הצלחת… אבל היא נראית לי נוזלית. אני אנסה לשים במקרר. במידה ועדיין נוזלי אפשר להמשיך לבשל?

עומר

חג שמח ניקי,
רשמת שאין צורך בהשרייה לילה.
האם מכניסים את כל הרכיבים ומתחילים לבשל מיידית או להשרות מעט.
אם כן, מהו הזמן המינימלי להשרייה?
תודה

מיכל

היי ניקי,
יכול להיות שמישהו כבר שאל את זה (התחלתי לעבור על התגובות, אבל יש כל כך הרבה, אז נשברתי והחלטתי לשאול בעצמי): את התפוח (חצי תפוח) יש להוסיף בשלמותו או לחתוך אותו לקוביות? האם לנקות מגרעינים או לא (קראתי איפשהו שבליבה יש הרבה פקטין)?
המון המון תודה!

ורק שתדעי, אני משתמשת באתר שלך המון – הוא פשוט אוצר של מתכונים. כשמתחשק לי להכין משהו, קודם כול אני בודקת אם אצלך יש מתכון לזה.
🙂

רחל

היי ניקי אני מאוד רוצה להכין את הריבה למשלוחי מנות
לא הבנתי את הענין עם הצלחות
קראתי הרבה תגובות ולא מצאתי שאלה דומה
מה עושים עם הצלחות

חן

היי ניקי,
אפשר להשתמש בפקטין במקום בתפוח?
ומספיק להשאיר את התותים והסוכר 6 שעות במקרר?
שמתי אותם עכשיו ואני רוצה להכין בשעות הערב המאוחרות

תודה מראש 🙂

רחלי

למה הופכים את הריבה כשהמכסנ למטה? תודה

שירה

נראית נהדר! 🙂
רגע לפני שאני הולכת לנסות להכין אותה, יש מצב להחליף את גרידת הלימון במיץ לימון? לא אוהבת טעם של קליפות הדרים, והבנתי שהלימון חשוב לפקטין. אם אפשר להמיר, אז כמה מיץ?
המון תודה ושבוע טוב 3>