פסטו
בשבילי זאת צנצנת פינוקים בכל פעם שיש לי בזיליקום טרי ויפה אני מכינה פסטו, הממרח הזה כל כך טעים וההכנה זריזה שאיך אפשר שלא להכין את הפינוק המקסים הזה ? ממרח נהדר מלא בריאות שאי אפשר לפשל איתו.
אם בא לכם לשדרג את ארוחת הערב או אירוח חלבי תכינו פסטו ביתי שתמיד מצליח הממרח הזה ממכר בכריכים לערבב עם פסטה לאכול עם כפית והכי חשוב מהירות ההכנה זה לוקח מספר דקות להכין פסטו ביתי משובח.
זמן הכנה:
5 דקות
מרכיבים:
3 חבילות יפות בזיליקום עלים גדולים וטריים (כ 3 – 4 כוסות)
2 שיני שום חצויות
1/3 כוס גבינת פרמזן מגורדת (לא חובה)
3 כפות צנוברים
בערך 1/3 כוס שמן זית (תלוי במרקם שאוהבים)
רבע כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להוריד את העלים מהגבעולים טוחנים רק את העלים, משקל העלים נטו 170 ג'.
2. לחמם מחבת יבשה ללא שמן לקלות את הצנוברים עד הזהבה מידי פעם לנער את המחבת שהקלייה תיהיה מכל הכיוונים, להעביר למעבד מזון יחד עם העלים, שום, גבינת פרמזן, מלח ופלפל.
3. להתחיל לטחון ולך כדי להוסיף שמן זית באיטיות ולהגיע למידת הסמיכות הרצויה, להעביר לצנצנת סגורה נשמר במקרר כשבוע.
כדאי לדעת ש…
הכמות כאן קצת פחות משלושת רבעי כוס. אפשר להקפיא, אפשר לערבב עם פסטה, אפשר להכין בטוסטים, להוסיף שתי כפות פסטו לרוטב עגבניות, סתם למרוח על פרוסה. פיצה אחרי שמורחים את הרוטב עגבניות על הבצק להוסיף כמה נגיעות פסטו.
גולשים מכינים וממליצים:
מישל פרידמן : "ניקי, הכנתי השבוע לפי המתכון שלך פעם ראשונה-יצא מווושלם! פי אלף יותר טעים ממה שמגישים לי במסעדה! רצתי היום לקנות שוב בזיליקום ולעשות עוד..זה מתחסל במהירות!: