ממרח פלפלים קלויים מתכון נדיר
אמאל'ה ועוד פעם אמאל'ה טעים ברמות ואני לא רוצה לשמוע מילה שאפשר לקנות מוכן ולמה לטרוח להכין בבית, זה אחד המוצרים של הביוקר כמות קטנה עולה המון בסופר להכין זה כלום עבודה ויוצאת כמות גדולה.
כולם אוהבים אפילו הילדים זה מתאים לכל ארוחה זה נותן פיקנטיות חריפות, טעמים חזקים מתאים לבשר לכריכים לאכול עם כפית, להוסיף לגבינה לבנה לכל מה שרוצים, אחרי שמתחילים לאכול מתמכרים ולא מבינים איך הסתדרנו בלי.
אז לפני שאתם מושיטים יד אל הצנצנת הקטנה על המדף בסופר תחשבו שוב ותכינו לבד.
מרכיבים:
15 – 20 פלפלים גדולים מכל הסוגים (תבנית דחוסה)
(שושקה, אדום, כתום, צהוב)
פלפל חריף
4 שיני שום
כרבע כוס שמן זית מעט יותר (תלוי בסמיכות)
3/4 כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה.
2. לחצות את הפלפלים לחצי לנקות את החלקים הלבנים ואת הגרעינים, במידה ומשתמשים בשושקה לחתוך את הגבעול ולנקות את הגרעינים בלי לחתוך.
3. להניח בתבנית כשהחצי הפתוח כלפי מטה, לאפות כ 30 – 40 דקות ולהשאיר בתנור כבוי עוד 30 דקות.
4. לקלף את הפלפלים להעביר למעבד מזון יחד עם השום מלח פלפל, תוך כדי הפעלה להוסיף את השמן זית באיטיות עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
5. להעביר לקופסא סגורה ולשמור במקרר כ 3 – 4 ימים.