ממרח עגבניות שרי
הממרח הזה אדיר להכין אותו זה משחק ילדים רוב הזמן התנור עושה את כל העבודה ומה שנותר זה רק לטחון.
תשמעו סיפור אני עושה קניות בסופר ויש את הממרחים בצנצנות הקטנות הם פשוט נראים מעולה אבל מעולם לא קניתי המחירים מאוד גבוהים וכמה שאני אוהבת ממרח עגבניות שרי אני מעדיפה להכין בבית ולא לקנות.
כל פעם שאני מוצאת עגבניות שרי במחיר טוב אני מכניסה לתנור, זה מעדן ומי שעדיין לא הכין פשוט מפסיד, ההכנה שטויות וזה פינוק נהדר למשפחה, סנדוויצים, כריכים, סתם לאכול עם כפית.
שמן זית, בזיליקום, השום מורגש והעגבניות שרי וביחד יוצא ממרח אליפות, תכינו אל תיקנו.
צנצנת קטנה
מרכיבים:
500 – 600 ג' עגבניות שרי תמר חצויות
מלח גס
3 כפות שמן זית איכותי
2 שיני שום קצוצות
10 עלי בזיליקום גדולים
שליש כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח קצת יותר
הכנות:
1. לחמם תנור ל 100 מעלות, לסדר את העגבניות שרי בתבנית כשהצד הפתוח כלי מעלה לפזר מלח גס ולאפות כ 4 שעות, להשאיר סגור בתנור עוד כ 3 שעות.
2. להעביר את העגבניות למעבד מזון עם השום ועלי הבזיליקום, לטחון ותוך כדי להוסיף שמן זית עד שמגיעים למרקם שאוהבים, להמליח ולפלפל.
קבלו רעיון לארוחת בוקר פיצוץ וככה אני מפנקת את עצמי:
3 תפוחי אדמה חתוכים לצ'יפס גפרורים (דקדק) אני מחממת מחבת רחבה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית, מטגנת את התפוחי אדמה עד שהם מזהיבים, רצוי לערבב שיקבלו צבע מכל הכיוונים, להוציא ולהמליח.
2. פרוסות של לחם, בגט לחמניה מה שיש בבית אני קולה בטוסטר לקבל את הפסים היפים, שכבה יפה של הממרח עגבניות שרי מעל עלי בזיליקום או חסה.
3. על החסה פרוסות עגבניה מעט להמליח לשים שכבה יפה של גפרורי צ'יפס ולסגור עם פרוסה נוספת.
4. למעוך ולתת ביס ומהר להכין עוד אחד, זה אמאל'ה ואבאל'ה ביחד.
גולשים מכינים וממליצים:
רחל : "וואו וואו וואו.
טעים ברמות. שווה כל שעה של אפיה :)"
ויקי : "אחד הממרחים הטובים…הכנתי למשלוח מנות עם פוקצ'ות (כמובן מתכון מהאתר שלך) לא הפסיקו לשאול מאיפה המתכון הטעים הזה"
יעל : "יצא סוף!!!!!!!
אין מילים."